Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak mozna zajsc w ciąże

czy mogłam zajsc w ciąże?

Polecane posty

1. Na ciążę przy pełnych wiatrach jest max 40% szansy2. Cykl to nie matematyka i nikt nie umie określić szans, bo o długości cyklu ZAWSE decyduje dzień owulacji. To od tej chwili rozpoczyna się faza staa (faza lutealna) trwająca aż do miesiączki. Faza przed owulacją może trwać dowolnie długo i niekoniecznie tyle samo w każdym cyklu3. Przy stosunku bez zabezpieczenia zawsze jest ryzyko/szansa ciąży - niezależnie od przeciętnej długości cykli. ktoś może przez 10 lat mieć cykle jak w zegarku 28 dni - a ten jeden jedyny może trwać 21dni (wcześniejsza wulacja) czy 35 dni (późna owulacja).NIE DA SIĘ wyliczyć dni płodnych, można mieć najwyżej farta.

Do powyższego dodam tylko, że można dni płodne określić a pomocą obserwacji (codzienne obserwacje śluzu i badanie temperatury): npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm

Gość ideeeeeeea
nglka a ja miałam śluz płodny tego dnia, dziś też jeszcze trochę, ale już pomieszany z takim białym gęstym. dziś mam trochę bardziej wrażliwe piersi i takie delikatne pieczenie w okolicach jajników czuję, jakby gorąco. Co to może oznaczać dla mnie? A stosunek był w 9 i 13 dc przy 27-miodniowych cyklach

Gość ideeeeeeea
tzn śluz płodny był tego 13 dnia cyklu i 9 też

idea - jak dla mnie to dzi masz dzień najwyższej płodności. jeśli masz partnera pod ręką - to majstruj :))Przyjmuje się, że ostatni dzień wysoce płodnego śluzu - jest dniem owulacji. Ale tylko się zakłada, bo potwierdzić przebycie owu może tylko tempka i monitoring u gina. Ponadto owu może wystąić na 3 dni przed i do max 3 dni po szcycie śluzu.Piszesz o dniach cyklu - 9 i 13 ale ja nie wiem, w którym jesteś teraz? A to ma znaczenie, bo plemniki mogą nie mieć szansy przetrwać do owu.Ja w dniu owu czuję kłócie w jajniku i podbrzusze mam bardzo gorące. Po tym poznaję + wzrost temperatury w następnych dniach ALE to są objawy domniemane, jak nie mierzysz tempki to możemy tylko przypuszczać, że TO DZIŚ.

Gość ideeeeeeea
dziś mam 14 dzień cyklu

Gość ideeeeeeea
i załamałaś mnie, nie mam dziś mojego faceta tutaj, a tak bardzo chciałabym zajść. .... Kochałam się w 9 i 13 dc. tzn z 12-ego na 13-ego o 2 w nocy.

Skoro to dopiero 14 dc, to te z 13 dnia cyklu SPOKOJNIE przeczekają :-)Jest ok.

Gość ideeeeeeea
ale poczekają te z nocy z 12 na 13 dc? dziś strasznie boli mnie głowa. czy to może mieć związek z owu? przez 10 pierwszych dni brałam wiesiołek na poprawę śluzu. A dziś już mam taki mętny śluz biały. Tzn. płodny plus mętny biały. A bardzo dużo płodnego miałam w czwartek, nawet zaobserwowałam taki czop sluzowy. Co o tym sądzisz?

Tak, poczekają. W dobrym sluzie szyjkowym plemnik przeżyje i 5-7 dni. więc się nie martw.Tylko nie nastawiaj się na główną wygraną, bo ciąża zależy od wielu czynników Zapłodnienie to dopiero początek, zarodek czeka jeszcze na progesteron, prawidłowe zanieżdżenie i tak dalej.Co do bólu głowy i owu - myślę, że nie ma co tego łączyć, to może być przypadek (i pewnie nim jest).Co sądz o śluzie? Liczy się ostatni dzień ze śluzem o cechach wysoce płodnego czyli jedno z tych: przejrzysty, wodnisty, rozciągliowy, uczucie śliskości.Niie ważne, że występował np tylko rano - zawsze pod uwagę bierzesz śluz najwyższej płodności niezależnie od tego ile razy by się zmieniał. Nie badasz tylko śluzu po współżyciu (12 godzin - jak współżyjesz rao, lub 24 godziny, jeśli współżyjesz wieczorem i potem się kładziesz).

Gość ideeeea
a skoro dzis rano był płodny śluz, a od kilku godzin juz tylko taki gęsty biały, to możliwe, żeby dopiero dzis była owulacja?

Tak.Jak napisałam - zawsze bierzesz pod uwagę śluz najwyzszej płodności - nie ważne, ze potem jest biały.Ważne, że wystąpił rozciągliwy czy/i przejrzysty w tym dniu.

Gość ideeeea
przepraszam, że tak cię męczę, ale już dawno zauważyłam, że się na tym profesjonalnie znasz, dlatego proszę o interpretacje..

Gość ideeeea
dziekuję

Dziękuję za miłe słowo :)Jeśli chcesz się upewnić, to podaję link. Przeklej i wklej w okno przeglądarki. Jakby nie zaskoczyło, to dodaj www przed adresem.npr.prolife.pl/sluz.htm

Gość ideeeea
a szczyt śluzu to dzień, w którym on jest najbardziej rozciągliwy?

I to, szczególnie czerwony napis:npr.prolife.pl/plansza_09.htm

idea - nie. Na stronie wklejonej masz dokłądnie napisane.Szcztyt sluzu to dzień, w którym poraz ostatni obserwujesz śluz o cechach wysoce płodnych (jedno albo wszystkie z cech: przejrzysty, rozciągliwy, wodnisty, uczucie śliskości).Nie ma znaczenia, czy w dzień wcześniej miałaś tego śluzu więcej. Ostatni dzień to ostatni dzień.Onaczasz go wstecz, tak jakby - czyli wiesz, że to był ostatni dzień dopiero wtedy, gdy następego dnia obserwujesz już śluz mniejszej płodności, czyli właśnie biały, mętny, lepki.Jeśli jutro nie zaobserwujesz rozciągliwości, śliskości - to moesz uznać że 14 dc był ostatnim dzień śluzu wysoce płodnego (btw, śluz biały i rozciągliwy na przykład też zaliczasz do wysoce płodnego płodnego, bo ma jedną cechę śluzu wysoce płodnego: rozciągliwość).

Gość ideeeea
dziękuję