Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gola 34

Moja córka 5 mies. i tydzień je butlę 200ml kaszki czy to nie za dużo????

Polecane posty

Gość gola 34

Jak zrobię zgodnie z instrukcją 150ml to płacze jak się skończy , to samo jest przy zupce , 150 ml jest za mało.......... Boję się ze będzie gruba.

I masz słuszne obawy. Może karm częściej, pogadaj z pediatrą. Jak teraz rozepchasz jej żołądek to już całe życie będzie miała prawo mieć do Ciebie pretensje :o

Gość -ala-
to faktycznie duzo moj syn przed szczepioniem w wieku 6 mies tez zaczal pic duzo kaszki, takze prawie 200 ml i dostalismy bure od pediatry ze to za duzo i ograniczyc kasze, tylko i wylacznie 1x dzinnie jak urodzil sie wazyl niecale 3 kg (2950) a jak mial 6 mies wazyl ponad 7 kg... i faktycznie wygladal dosyc pulchnie...

Gość gola 34
Ja jej daje tą kaszkę tylko przed snem bo pozostałe posiłki ( oprócz zupki) karmię ją piersią więc niewiem ile zjada.Ona urodziła się duża 4200 i 59 cm i juz na porodówce ją dokarmiali i na 3 dzień położna była w szoku że po mojej piersi jeszcze 60 ml zjadla ( noworodek) Na razie wagę ma książkową 7 kg jak skończyła 5 miesięcy ( 50 centyl) tylko jest wyższa niż inne dzieci ............ Więc niewiem co robić bo przed snem jak jej dam mniej to się drze i musze jej i tak pierś dać bo inaczej nie pójdzie spać ale po tych 200ml już śpi do rana i nie je więcej w nocy. Syna mam niejadka - waży 25 kg a ma juz 11 lat , my jesteśmy szczupli więc lekarz nie widzi problemu bo podobno dziecko nie ma po kim być grube ale ja się martwię..............

Nie, no myślałam, że dajesz jej w każdym posiłku tyle kaszy:D Jeżeli wszystko jest książkowo i ok, to czym się martwisz;)

Gość gola 34
Ona zreszta jest jakaś taka przyspieszona , od miesiąca ma już 2 ząbki ( 4,5 mies) , od 2 tygodni przewraca się z brzucha na plecy i z powrotem , przekłada grzechotkę z reki do ręki , lekarz twierdzi że wszystkie odruchy prawidłowe ale umiejetności jak u 7 miesięcznego dziecka , on twierdzi że po prostu szybko się rozwija........Ale co to ma do jedzenia?

Gość fiolka34
Wg. mnie za duzo zjada , moze daj jej wiecej pić???

czym ty sie martisz gdy zacznie raczkowac to od razu zgubi nadmiar kalorii wiadomo by nie popadac w skarjnosci ale bez przesady przeciez to polroczne dziecko moj brat urodzil sie prawie 4kg i gdy byl niemowlakiem chcial ciagle jesc i polozne tez mowily mojej mamie ze go utuczy i ma go cherbatkami oszukiwac a juz jako przedszkolak byl szczuplutki a teraz chlopak jak model wysoki szuply nie chudy ale klate ma jak lasek i panny na niego leca jak mozna dziecko poeownywac z ksiazkami przeciez to nie komputer bo jest napisane jedne jedza wiecej inne mniej tak samo jak ludzie sa rozni

Gość akira
gola34 moj pierwszy syn tez sie rozwijal jak Twoja mala,ona po prostu potrzebuje wiecej niz inne dzieci,daj jej tyle ile chce,rzeczywiscie jak zacznie raczkowac czy chodzic to szybko spali,no i w czasie nieoczekiwanej infekcji nie bedziesz musiala sie martwic ze za duzo schudnie,wszystko jest w najlepszym porzadku,pozdrawiam

Jak tylko na noc,to nie za dużo.Mój mały ma 6 miechów i wazy ponad 9 kg.A upasł się tak na samym cycu.Teraz zjada już co innego a cyca nie,więc może mu spadnie waga.

Gość -ala-
wcale nie jest przyspieszona moj syn tez mial juz 2 zabki w wieku 5 miesiecy przyspieszenie to jest w wieku 3 miesiecy miec juz zeby ;)

ewciadan gdzie to twoje malenstwo utuczone przeciez to jest babel wsam raz przeeeestan moj skonczyl 2 miechy i wazy juz 6kiloskow a doklandie bede wiedziec z iloma gramami pod koniec miecha po badanku i po moim OLim nie widac tluszczyku procz tego ze jest ciezki ale i dluuugi🌼

Gość gola 34
Dzięki dziewczyny za wasze opinie, jestem teraz spokojna........

gola 34 - moj synek urodzil sie z waga 3750 eraz wazy 7,5kg - dzis konczy 5 miesiacy od 3 tyg je mleczko modyfikowane 210ml :) 180 wody plus 6 lyzeczek mleczka i dosypuje 2 lyzeczki kleiku aby zagestnialo bo innaczej mi nie zke(ochydne bebilon pepti) I jego waga nie jest za duza.Dziaciatka jedza tyle ile potrzebuja.Dodam,ze maly je jak w zegarku co 4h plus oczywiscie w czasie dnia deserki i przeciery.Wiec Twoje 150 to naprawde nie az tak wieleZycze szczescia i zdrowego malucha