Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Era_Renifera

Prosze pomozcie

Polecane posty

Gość Era_Renifera

Hej dziewczyny mam do was pytanko .Czy w ciazy mozna schudnac gdzies w 8 miesiacu bo lekarz kazal mi przejsc na diete surowkowa zeby zrzucic 2-3kg bo za duzo przytylam , ale nie wiem czy to mozliwe i bezpieczne w tak zaawansowanej ciazy..

Skoro lekarz Ci powiedział, to nie rozumiem wątpliwości? Po to jest lekarz, żeby dbał o Ciebie i o dziecko. Jeśli tak zalecił - to pewnie ma rację. Chyba, że mu nie ufasz, możesz ewentualnie iść do innego.

Mi lekarz też kazał przejśc na diete bo za dużo przytyłam.Byłam na diecie w 6 miesiącu i pod koniec 8.Oczywiście pod kontrolą.Miałam diete twarogową która polegała że jak byłam głodna to musiałam jeśc dużo twarogu.Oczywiście mogłam jeśc normalny obiad itd tylko te co nie sa tak tuczące.Schudłam ok 5 kg w ciągu 2 tygodni.Skoro lekarz kazał to dobrze jego posłuchac,wie co robi.Taka dieta będzie dobra i dla Ciebie a tym bardziej dla Twojego dziecka

Gość Era_Renifera
dzieki za odpowiedzi wiem ze trzeba sluchac lekarza ale ja to zawsze mam jakies zle mysli ze to zaszkodzi mojej dzidzi i wogole ;)

Ja też byłam na diecie surówkowej w 7mc.Dwa razy w tygodniu.Cały dzień tylko na surówce

Doskonale Ciebie rozumiem ja też kiedyś miejscami troche panikowąłam.A dziś to nie raz z tego się śmieje :)

Nie ma się co dziwić. Jak się czasem ogląda/czyta co lekarze wyprawiają to nie dziwi brak zaufania. Ja w pierwszej ciąży, młoda i głupia trafiłam na pogotowie z zapaleniem piersi. Kazał mi robić okłady z ciepłego spirytusu. Byłam tak zdesperowana, że nie śmiałam wątpić w jego zalecenia. Na drugi dzień miałam całą poparzoną pierś :o

Gość Era_Renifera
ja wlasnie tez mam taka kolezanke ktorej lekarz zabornil jesc nabialu (mleka , jaj itp) oraz lykac witaminek dla kobiet w ciazy ..POwiedzial ze jest to szkodliwe i kompletnie w ciazy zabronione , noj ja nie wiem skad on sie urwal wogole jakis tłuman , takze jednak trzeba miec swoj rozsadek i nie do konca ufac lekarzom