Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziarek55

Praca w ciazy

Polecane posty

Gość Madziarek55

Czy pracowalyscie w ciazy a jesli tak to do ktorego tygodnia?

Gość sdfg
Ja obecnie jestem w 5 miesiącu pracuje w szkole i mam zamiar pracować jak najdłuzej

Gość madziarek55
Tak sie zastanawiam jaki ma wplyw praca fizyczna w ciazy. Bo niby ciaza nie choroba ale ostatnio wyczytalam ze jestesmy slabszym pokoleniem i praca nie zawsze wplywa dobrze na ciaze. Juz sama nie wiem.

Gość przedstawiciel handlowy
Ja jestem przedstawicielem handlowym, wchodze w 4 miesiąc i pracuje i chce pracowac do kiedy tylko to bedzie możliwe.

ja pracowalam do końca 7 miesiąca - fakt że u siebie ale wiązało sie to między innymi z przenoszeniem ciężkich rzeczy- dlatego w 8 miesiącu zrezygnowałam na wszelki wypadek- ale tak pracowało mi sie calkiem normalnie i dobrze sie czułam

w pracy fizycznej chodzenie do pracy wiąże się ryzykiem poronienia, więc warto pomyśleć o wcześniejszym pójściu na L4 Co innego jak ktoś pracuje w szkole i nie przemęcza się. Kobiecie w ciązy mozna podniesc tylko 5 kg. Zdarzaja sie oczywiscie przypadki, ze kobieta chce jak najdluzej pracowac a konczy sie to utrata ciąży wiec nie warto

Gość ufliczek
dziewczyno ciąza to nie choroba, ja pracuję na 2 etaty, 7 dni w tygodniu w dzień i na nocne zmiany, i mam zamiar tak do września( termin mam na 20 wrzesień)

Gość ufliczek
dodam że to nie praca fizyczna, ale tłukę się autobusami, chodzę na nogach daleko, bo to kawał drogi.

Ja jestem w 27 tc i mam zamiar pracować do lipca (termin mam na 05 sierpnia). Stwierdziłam, ze póki dobrze sie czuje to bede pracowac, a poza tym czas szybciej płynie.

z pierwszym wzięłam macierzyński 10 dni przed porodem, z drugim w 37 tygodniu poszłam na zwolnienie, bo miałam problemy z nerkami, spuchłam i wszystko mnie bolało.

Gość ufliczek
ciąza to nie choroba, a jak komuś zależy na pracy to nie ma co leniuchować.

Gość monialek
myszka pracowałas do 17 tyg i co dalej? cos sie wydarzyło złego?

Gość ja jestem..
w 5 miesiacu i pracuje, termin mam na25 wrzesnia, zamierzam zakonczyc prace 31 lipca