Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Srebro....

grzybica skóry głowy

Polecane posty

Gość Srebro....

Czy jest ktoś taki co wyleczył się z grzybicy skóry głowy i jakimi lekarstwami. maściami itp. Jak długo to trwało ? Proszę odpowiedzcie.

Gość srebro...
Czyżby tylko ja miała taki problem? Pomóżcie!!!

Gość PPPPPPPPPnn
szampon Nizoral - kuracja na 5 dni

Gość srebro...
No ludzie pomóżcie!!!! To dla mnie bardzo poważna sprawa!!!

Ja miałam badanie mykologiczne skóry głowy, które wykazałao obecność candida albicans. Brałam leki przeciwgrzybicze przez kilka tygodni + szampon przeciwgrzybiczy. Kontrolne badanie nie wykazało już grzyba, ale ja nie mam pewności czy jestem wyleczona, bo ciągle jakieś swędzenie, choć mniejsze, to jednak mi dokucza.

Gość eliza__
Też mam drożdzaka na głowie i już sił mi brakuje żeby z nim walczyć.Co zaleczę to wraca po jakimś czasie krótszym lub dłuższym. Katalina - jak długo już jesteś po leczeniu i jakie leki stosowałaś?

Gość srebro...
Dziewczyny,czy przy tym schorzeniu często śmierdziała wam skóra głowy? do Kataliny: czy na to badanie skierował Cię lekarz czy można samemu je wykonać? Proszę podaj nazwę tego lekarstwa i szamponu do Elizy: Czy ty także miałaś robione badanie mykologiczne?

Leczenie trwało 6 tygodni i zakończyłam je około pół roku temu. Brałam mycosyst w tabletkach, do tej pory stosuję szampon Stieprox, myję nim włosy raz, dwa razy w tygodniu. Skierowanie na badanie dał mi lekarz dermatolog, ale dopiero po pół roku moich próśb. Wcześniej lekceważył to co mówiłam o swoich dolegliwościach, a skóra głowy mnie swędziła i piekła na przemian.

Gość eliza__
Miałam takie badanie, że pobrała mi próbkę i hodowała ją w takim specjalnym okrągłym szklanym pojemniku. I wyrosły takie kropki. Lekarz powiedział że to drożdzak. Nie wiem jak wygląda badanie mykologiczne. Mi przepisała clotrimazol w płynie. Pomógł na krótko, do tego po nim powiększyły mi się węzły chłonne i do tej pory są jeszcze powiększone i bolą i reagują na jakiekolwiek leki na drożdzaka więc na razie nic nie stosuje.

Gość markela
Do Elizy Bardzo Cię proszę o kontakt -chodzi mi o te węzły powiększone po clotramidazolu .popiela@onet.eu