Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku pomocy

POTRZEBUJĘ PRZEPIS NA ZALEWĘ DO SURÓWKI Z KAPUSTY

Polecane posty

Gość ratunku pomocy

Pomóżcie dobre ludki! Nie pamietam proporcji! Ratunku😭 Sieka się biała kapustę i gotuje sie do niej zalewę-woda, cukier, ocet, olej i taką gorąca miksturą sparza się kapustę, która w takiej właśnie postaci stanowi bazę do surówek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Możesz pokrojoną
kap. białą sparzyć gotującą wodą , albo pokrojona kap. wrzucić do garnka z gotująca wodą i pogotować 2 min. następnie zaczekać aż ostygnie i dalej ... sól, pieprz, szczypiorek lub cebulka w drobna kosteczkę, oliwę z oliwek .... :) SMACZNEGO!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ratunku pomocy
dziękuję za dobre chęci, ale to nie to czego szukam:) z reszta już znalazłam, tyle, że proporcje wydają się nieco inne niż w moim domowym kajecie kulinarnym, którego o zgrozo nie mam teraz pod ręką😭 podam przepis-gdyby ktoś chciał spróbować 3/4 szkl oleju 3/4 szkl octu 1/3 szkl cukru 1 łyżka soli wszystko trzeba doprowadzić do wrzenia i zalać tym poszatkowaną kapustę taką "bazę" można przechowywać w lodówce nawet kilka tygodni żeby mieć pycha surówkę wystarczy do bazy dodać potarkowaną marchewkę, natkę pietruszki, koperek i kto tam co lubi.całośc można zaciągnąć niewielka ilościa majonezu-mówię wam -PYCHA! a smakiem przypomina surówkę z KFC :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uppppp
ale tę zalewę odlać czy jadac z tą zalewą?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ratunku pomocy
prawie całą zalewę wchłania kapusta, ale jeśli jest jej nadmiar to oczywiście można przed podaniem odcedzić (jak kto woli);)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to tylko zalac
tą zalewą , ewentualnie trochę tej zalewy odlać, i juz gotowe do jedzenia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ratunku pomocy
no prawie gotowe, bo do tej "bazy" trzeba dodać jeszcze marchewkę, można cebulkę pokrojoną w piórka itp. no i majonez i gotowe. spróbujcie,a nie pożałujecie dodatkowym atutem tej kapuchy jest to, że można ją w takim stanie długo przechowywać w lodówce:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość annaaa1977
a te proporcje to na ile wody? litr? więcej czy mniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cholerka,może w tym tkwi tajemnica,że knajpowe sałatki są dobre a moje niby też,ale nie mogę dojść do takiego smaku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hej,\"ratunku\" a sprawdziłaś czy te proporcje są w porządku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A potem trzeba zapasteryzować żeby ją dłużej przechowywać?Bo zrozumiałam,że nie.Pytam,bo bardzo lubię surowkę z białej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturalnie że tak
Fuj takie stare świnstwa przesiakniete lodówa jesc Nie ma to jak świeze produkty i jak najbardziej naturalne Młoda kapusta ,amarcheweczka ,cebulka oliwaz oilwek wymieszac i ejsc PYCHA!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja sprobuję.I nawet sprawdzę ile wytrzyma.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×