Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avonley

kolacja?

Polecane posty

Gość avonley

Moje dziecko (15 m-cy) ostatnio zastrajkowało i nie chce pić kaszki na kolacje. Zazwyczaj jadł owocowo-ryżowoą na mleku krowim i bardzo mu smakowało... kiedy kategorycznie odmówił kaszy, próbowałam dać mannę, później owsiankę... wszytko jest BEEE... :O Mój mąż wpadł na szatański pomysł i kroi dwie grube kromki chałki nadziewanej białym serem, kruszy na małe kawałki do miseczki i zalewa ciepłym mlekiem (krowim). Robi się z tego taka papka. I o dziwo dziecko je aż sie uszy trzęsą... tylko ja mam wątpliwości czy to jest pożywne i zdrowe na kolacje... Słodka bułka zalana mlekiem. Może zamiast tego powinnam mu dawać kanapki skoro nie chce zwykłek kaszki...

Gość popieram kolezanke
dziecko nie moze pic mleka od krowy do dwoch lat

Gość avonley
Mnie lekarz powiedział, że można próbować dawać po ukończeniu roku... jeśli nie wystapi reakcja alergiczne to można śmiało podawać krowie lub kozie mleko. Teściowa jest lekarzem pediatrą i zgodziła się z tą opinia.

Gość samanta78
kurcze ja slyszalam ze do 3 nie powinno sie podawac ze wzgledu na prace nerek teraz moze sie nic zlego nie wydarzyc, ale pozniej moga byc problemy moj maly ma 14 miesiecy i nigdy nie poidalam mu jeszcze krowiego a tez czasami mam ochote to zrobic a w dzien, zamiast modyfikowanego podajesz krowie? czy tylko do kaszki?

Gość avonley
U mnie mały nie pije mleka w dzien. Tylko rano na śnmiadanie kaszę i wieczorem na kolację kaszkę. Na mleku krowim. Nie ma żadnych skutków ubocznych. No i je chętniej niż na modyfikowanym. A przynajmniej jadł póki nie zastrajkował. W dzien daję mu serek wanikiowy, przecier owocowy i obiad (obiady je już z nami... to co gotuję... zupe lub drugie danie).

Gość zootechnik
krowie mleko jest dla cieląt, nie dla ludzkich dzieci. Ale reklama w TV potrafi zrobić ludziom siano z mózgu :(

Gość nie powiem ktora to
nie wolno dawac dzieciom do 3 lat mleka krowiego!!!!!!!!!!!! na zdrowiu dziecka oszczedasz ale jestes zolza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a feeeeeeeeeeeeee!!!wstydz sie!!!!!!!!! 😡

ja swoim starszym córką dawałam mleko krowie takie od gospodarza pełnotłuste juz od 7 miesiaca zycia i sa zdrowe nie maja zadnej alergii z zębami tez nie maja problemów nigdy nie miały jeszcze żadnego ubytku,a czym dawniej dzieci były karmione? tylko mlekiem krowim jesli matka nie mogła karmić i jakoś nie było zadnych alergii ani nic z tych rzeczy,byc może te mleka z kartoniku czy z woreczka nie sa zdrowe bo wiadomo że tam juz chemi pełno ale takie wiejskie jak najbardziej i ja nigdy się nie zgodzę z żadna opinią żeby nie podawać go małym dzieciom.

Gość na pewno .....
anastazjo !!!długo u nas bedzie jeszcze pokutował kult mleka krowiego !!! Ale dzieciom nie powinno się podawać do 2-3 lat ...zawiera silne alergeny a ,że twoje jest zdrowe to tylko sie cieszyć ...krowie mleko piją cielaki a nie ludzie....ja urodziłam wczesniaka i trafiłam na pediatrę z powołania , który dokładnie wyjaśnił mi na czym to polega ... moje dziecko ma silna skaze białkowa ...w wieku 2 lat dawałam mu przez tydzień przetwory mleczne i skutki były opłakane i ty mówisz ,że to zdrowe! Medycyna i badania ida do przodu i dzieci 2-3 letnie powinny jeść już normalne posiłki a nie jakies kaszki na mleku ,tak jak nasze babcie i mamy karmiły nas ...doświadczyłam tego sama ,na sobie też ,gdyż jako dziecko pojono mnie mleczkiem od krowy więc w mniemaniu rodziców ZDROWYM!

Mam w domu małego niejadka z niedwagą więc korzystam z porad dietetyczki. Jej zdaniem podobnie zresztą jak i zdaniem mojej pediatry mleka krowiego nie powiiny dostawać niemowlęta. Dzieci po pierwszym roku życia o ile nie są alergikami mogą już dostawać ale nie może to być podstawa ich diety, ok. 200-250 ml dziennie, nie więcej. C0 d0 słodkiej byułki, jeżeli dajesz dzieku co s z cukrem pamiętaj o myciu ząbków przed spaniem, a poza tym kolacja dobra jak każda inna jeżeli je, tzn. ja daję to co moja je bo ona i tak je niewiele więc jak coś lubi to jej nie żałuję....

Mój syn na kolacje je to na co ma ochote, albo kanapeczki albo jogurt lub parówkę cielęcą, zależy na co ma akurat ochote. Mleko krowie dawałam mu zaraz po 1-wszych urodzinach, kupuje mu w kartonku UHT 3,2% tłuszczu np. Łaciate i wszystko jest ok. Lekarz również zgodził się że mogę podawać dziecku zwykłe mleko tak wcześnie. A co do pytania, wg mnie taka kolacja z bułeczką w mleku spokojnie możesz podawac swojemu dziecku, wazne zeby zjadlo. Moze poprostu te kaszki przejadly sie juz ? Odstaw je na jakis czas,potem mozesz znowu sprobowac.

Gość tak to jest
nie powiem ktora to sprawiasz wrazenia jakbys miala sieczke zamiast mozgu a feeee

Gość też uważam że picie mleka
przez dzieci to głupota....ale tak zostaliśmy wychowani....i długo się to nie zmieni! -mój syn ma 4 lata i mleko pije w śladowych ilościach....na dodatek ma skazę białkową .... -nasze mamy i babcie zasiały nam takie przekonanie w głowach i wiele kobiet w to wierzy a nawet o zgrozo LEKARZE -dzieki bogu nie wszyscy ... mój akurat jest przeciwny pojeniu mlekiem . Nawet moja ginekolog-gdy byłam w ciąży powiedziała ,że lepiej nie pić mleka w trzecim trymestrze ciąży ....bo to sie odbije na dziecku... nie posłuchałam i skaza ....smieszą mnie matki,które szczycą sie tym,że MOJE PIJE MLEKO I NIC MU NIE JEST-JEST ZDROWE I SILNE .... To jest jak loteria ....ale nie mi to tłumaczyć ...każdy robi jak uważa .... widzę ,że co jedna mama to inne opinie

Gość cos w tym musi chyba być
Ogromna masa dzieci rodzi sie teraz z róznymi skazami czy alergiami przeciez to już choroby cywilizacyjne moga sie skończyc astmą......

Gość mleko nadaje sie dla ssaków
a wiec dla małych dzieci też......które ssają mleko od mamy a potem rosna i mówia same - wystarczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość tak ale ja nie widziałam
aby kobieta karmiła np. kota swoim mlekiem.......

a ja nie rozumiem czemu niby dzieci nie powinny do jakiegos tam wieku pic mleka krowiego co?? dawniej jakos pily tylko krowie bo nie bylo z kartonow i jakos bylo dobrze a treraz problemy.... moj siostrzeniec pil juz chyba po roku zaraz i dobrze jest.

i co jest jeszcze lepsze, on nigdy nie chcial pic tego mleka kupowanego, w woreczku czy z kartonu... ja jestem za tym zeby dzieciaki takie wlasnie mleko pily, i zadne tam stronki podawane przez was mnie nie przekonuja ;)

Gość czy ty jestes na prawde
tak lekkomyslna ????nie przemawia to do ciebie ???

MOja corka pije krowie mleko od 9 miesiaca za zgoda lekarza. Nie moglam juz karmic piersia ( bylam w ciazy), a coreczka plula kazda formula. Dodam, ze mieszkam w Stanach.

wiadomo, jak dziecko będzie miało alergię od mleka to mu się przestanie je podawać, tak samo jak z każdym innym produktem.... Więc tu nie brząkajcie o alergiach... Nieprawda też że kiedyś jak kobieta nie mogła karmić piersią to podawano mleko krowie... chybaże już w ostatecznym wypadku.. jak i tak by zmarło z głodu.. Moja mama i jej rodzeństwo nie byli karmieni przez swoją mamę, wtedy akurat udało się im zdobyć jakieś mleko dla niemowląt choć to był cud.. w innych przypadkach szukało się mamki (czyli kobity która miała pokarm i wykarmiała takie dzieciątka). po pół roku jednak zaczęto im podawać mleko krowie tylko rozwodnione i są zdrowi i piękni :) A Wam to da się wcisnąć wszystko... niedługo będą mówili że mleko matki jest bardzo niezdrowe i wszystkie będziecie kupować gotowe a firmy produkujące mleko dla niemowląt będą zacierały ręce.....

Gość mleko nadaje sie dla ssaków
ale ja nie widziałam --- a widziałas jak mały kotek pije z cycka swojej mamy????czyli kotki!!!!!Paranoja!

Gość tak na dobrą sprawe
krowiego mleka nie powinny pić nawet koty ,gdyz mleko wytwarza w ich jelitach śluz osadzający się na ich ściankach... Ale kto to widział ,kot nie pije mleka!!!! No przecież zawsze piły i nic im nie było....zgroza ... chcecie to pijcie na zdrowie ....bo będzie wam potrzebne...

Gość tak na dobrą sprawe
kotek pije z cycka swojej mamy i TO JEST NATURALNE - tAK WIęC MLEKO KROWIE DLA KROWY KOCIE -DLA KOCIąT ITD. a to mleko krowie kiedyś tez było nieco inne .... W takim razie musze powiedzieć mojej lekarce,że jest niedoukiem i bzdury opowiada ...leżąc w klinice też słyszałam jak lekarka robiła wywiad z matką ,która rodziła 2 raz i pytała o poprzednie karmienie ... Kobieta powiedziała ,że od 7 m-ca mleko krowie ....lekarka załamała ręce i zaczęła jej tłumaczyć ....więc chyba durna doktorka na maksa co!!!

Gość nikt mi nie wcisnie ciemnoty
urodzilam sie tuz przed stanem wojennym, gdzie trudno bylo dostac specjalne mleko dla dzieci. male chude dziecko z szansa na przezycie max 6 m-cy. jak zaczelam zwracac pokarm mamy to oczywiscie przewidywano ze skoncze jeszcze szybciej. moja "zacofana" babcia stwierdzila ze sprobuja z krowim mlekiem - tez zwracalam ale mniej. tak wiec chowali mnie na tym mleku dosc dlugo. oczywiscie lekarze byli przeciwni, ale machali reka bo przeciez i tak mialam pozyc tylko pare miesiecy. tak sie sklada ze zyje do dzis - co prawda nie przepadam za mlekiem, ale moja lekarka, ktora zna mnie od urodzenia, ciagle sie dziwi ze jednak jestem na swiecie.....

Koty w Stanach nie pija mleka tylko wode ;) W krajach europejskich takze, tylko w Polsce meleko :) A jedza karme.