Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odbita od dna

Mój były facet chyba oszalał...co mam zrobić?

Polecane posty

Gość odbita od dna

Rozstaliśmy się około 5 miesięcy temu. Przez ten czas bardzo rzadko się odzywał, od czasu do czasu jakiś sms. Ignorował mnie, nie interesowało go jak się czuję po rozstaniu, chociaż to ja odeszłam, a byliśmy ze zobą 3 i pół roku. Dzisiaj przed dwoma godzinami napisał mi sms, że ma kłopoty finasowe i do poniedziałku musi postarać się o kasę. Wyjaśnił jakiego typu ma problem, wygląda dość wiarygodnie. Nie napisał wprost, lecz czuje się w treści sms podtekst prośby. Poczułam się urażona, nie odpisałam. On chyba oszalał mysląc,że mu pomogę po tym jak mnie traktował przez ostatnie miesiące od rozstania. Byłam przysłowiowym powietrzem,a teraz...jak trwoga to do Boga. Jak postąpić? Odpisać? ale co? nie zamierzam wspomagać go finasowo. W innej sytuacji, kiedy bylibyśmy razem, nie odmówiłabym mu na pewno.

Gość olej go i tyle

jeśli nie pomożesz w odwecie - to źle z drugiej strony, moze faktycznie ma problem, a Ty jestes jego jedyną deską ratunku? coś was łączyło, wiec znasz go dobrze. warto przemyśleć ten problem...

skoro nie zamierzasz go wspomagać to z czym masz problem???Przecież rozstaliście się;chyba,że jesteście przyjaciółmi??

Gość odbita od dna
skłaniam się właśnie ku olaniu, ale jestem w szoku jak mógł nagle przypomnieć sobie o moim istnieniu

Gość gjajja
Ja też nie wiem, z czym masz problem. Jego sprawy finansowe są jego sprawami, tyle. Coś mi tam grzecznie a chłodno odpisz a jak wyartukułuje prośbę wprost - odmów równie grzecznie, acz zdecydwoanie.

Gość olej go i tyle
no tak to jest "... jak trwoga to........" 5 mies. olewania ale jak problemy to i stara dziewczyna olewana dobra olej go on ma przecież swoja rodzine

Gość bo pewnie...
... wszyscy się już na niego wypięli, że pomyślał sobie, że jeszcze do Ciebie "nie uderzył"... Jasne - pomóż mu, a on to przyjmie, a potem potraktuje Cię jak naiwną panienkę, wymyśli jakiś mniej lub bardziej wiarygodny powód i oleje Cię po raz drugi... :O

Gość odbita od dna
On chciał nadal tworzyć przyjacielski związek, ale pewnie tylko w takich sytuacjach jaka go dziś spotkała. Prawdziwy przyjaciel odpowiada za uczucia wywołane w drugiej osobie, a on ignorował mnie

Gość bo pewnie...
a co Ci miał powidzieć? "Wiesz mam Cię w d..., ale narazie jest mi źle, więc mi pomóż, a ja póki co będę Twoim przyjacielem?" Po prostu pominął pierwszą część zdania.

Gość multimilioner
olej go i zajmij się własnymi problemami...

Gość odbita od dna
bo pewnie...trafiłaś chyba w same sedno sprawy...on nawet napisał w sms, że został sam na polu bitwy...biedaczysko

Gość olej go i tyle
przez 5 mies. nie był przyjacielem to pożyczka go przyciąga do Ciebie i Twoja kasa a nie przyjaźn. nie zawracaj sobie nim głowy i zajmij się czymś przyjemnym a jemu delikatnie ale stanowczo odmów

Gość olej go i tyle
jak widać po opiniach innych:D wszyscy są dokładnie jednomyślni co się rzadko zdarza

Gość odbita od dna
multimionerze (nick stosowny do tematu:)) zamierzam go olać, tylko że złość we mnie kipi

Gość bo pewnie...
Ty byłaś sobie w stanie radzić bez niego 5 misięcy i poradzisz sobi przez następne 5, 50 albo 500. On jak widać - niezdara życiowa - szuka wsparcia finansowego u kobiety... Sorrki, ale takich facetów to nawet w d... szkoda się wysilić kopnąć...

Gość olej go i tyle
ha, ha.... dobrze powiedziane ;)

Gość odbita od dna
Kiedy jeszcze bylismy razem, był świadkiem pewnej mojej transakcji finasowej, a więc wie że mam troszkę kasy i teraz zwraca się jak do kasy zapomogowo-pożyczkowej. Gdzie jego tupet?

Gość bo pewnie...
odbita - odpisz mu, że bardzo chętnie byś mu pomogła, ale akurat jesteś spłukana z kasy, bo właśnie pomogłaś finansowo swojemu obecnemu facetowi... :)

Gość nie ma to jak eksiu
wysłuchaj, pożałuj i udaj, że nie rozumiesz niemej prośby. Nie masz obowiązku pomagać komuś, kto cie jawinie olewa Pewien mój eks po PÓŁ ROKU, w trakcie którego kompletnie mnie olał nagle zadzwonił z prosboą o kasę... uśmiałam sie jak norka

Gość odbita od dna
Przez pierwsze 2 miesiące przezywałam traumę po rozstaniu, teraz mój nick mówi za siebie.:) Narazie nic mu nie napisałam, a może lepiej to przemilczeć. Bywało,że pisałam do niego sms, odpowiadał po kilkunastu godzinach.

Gość olej go i tyle
przemilcz :D SMS też kosztuje :D

Gość odbita od dna
bo pewnie....super pomysł z tą pożyczką obecnemu facetowi:D Pomyslę czy go nie wdrożyć w życie:)

Gość odbita od dna
olej do i tyle, co porawda to prawda;) pomimo tego, że kasę mam, koszt sms do niego przekracza moje mozliwości finasowe:) nie wart nawet 1 grosza...jestem bardziej oszczędna jak wujek Witek z reklamy Plusa:D

Gość bo pewnie...
Odbita - dziewczyno - ile Ty masz lat? (nie odpowiadaj:) - chodzi tylko, żebyś sobie uświadomiła, że wcale stara jeszcze nie jesteś ;) ) jest masa innych facetów, u których mołabyś wzbudzić zainteresowanie - po co poświęcać swój czas i myśli komuś kto Tobie nie poświęcił ani chwili przez ostatnie kilka miesięcy?!

...odpisz mu po kilkunastu godzinach ze popijasz sobie drinki z palemką na kanarach i nie chce Ci sie fatgowac do Polski, dla jego durnego \"widzimisię\". Opieprz go ze Ci relaks przerywa!

Gość olej go i tyle
100 % wypowiedzi jest za olaniem nie myśl o nim i zajmij się sobą a jak zadzwoni to wtedy odbierz i ładnie odmów mu :D

Gość odbita od dna
nie ma to jak eksiu, ty sie uśmiałaś jak norka, ja póki co mam zszarpane nerwy Musiał się przypomnieć i to własnie w taki sposób:(

Gość AVVVVV
NIE ODPISUJ

Gość olej go i tyle
samo życie zawsze sobie przypominają w nieodpowiednim momencie tzn jak już jest za późno wyjdź ze znajomymi na pifko ;) i nie myśl o nim to on ma problem a nie ty on tylko poluje na Twój portfell