Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leasingggg

leasing aut - jakie koszty?

Polecane posty

Gość leasingggg

wiecie moze ile wynosi rata za auto w leasingu? ile procent, jak to sie liczy? i czy gdy wezme auto w leasing to bede miała szanse kiedys zostac jego włascicielką? jak je spłace, czy nie?

W leasingu za auto płacisz ok. 125-135 % jego ceny, zależy na ile czasu ten leasing. Na dzień dobry (w zależności od tego czy auto jest nowe, czy używane i jaka to marka) wpłacasz min. 5-20 % wartości auta. Pozostała suma jest rozkładana na określoną liczbę rat (np. 24, 36, 48). Po spłaceniu wszystkich rat masz możliwość wykupienia na własność, trzeba tylko uiścić tzw. \"cenę wykupu\", która najczęściej stanowi 1 % wartości auta. Tyle :)

Gość gość
Niewielkie, jeśli bierzesz z głową. Leasing to dużo lepsza opcja od kredytu, kredytu nie dadzą ci bez zabezpieczenia. Dodatkowo, na przykład na mleasing.pl mają całkiem korzystne warunki, ostatnio wziąłem używane autko i zacząłem jeździć na taksówce. Wreszcie jestem sam sobie panem.

Gość gość
Dokładnych ci nie przytocze, polece natomiast http://mleasing.pl/ - mój brat ma wypozyczalnie aut w Krakowie i ostatnio długo rozważał różne opcje, ale stwierdził, że tam jest zdecydowanie najkorzystniej.