Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wcale tak nie chcę

Czemu tak bardzo boję się kobiet ?

Polecane posty

Gość wcale tak nie chcę

Od pewnego czasu (2-3 lata) zauważyłem, że bliskość kobiet napełnia mnie uczuciem zagrożenia (a może nawet paniki). Staram się unikać styczności z osobami płci przeciwnej. Nie tylko w kontaktach sam na sam, ale i ogólnie. N.p. unikam sklepów w których ekspedientkami są kobiety. Z tego powodu również przerwałem dzienne studia i przeniosłem się na "męski" kierunek chociaż tematyka tych studiów zupełnie mnie nie interesuje. Oczywiście to studia zaoczne sobotnio-niedzielne. Podobnie z innymi formami życia w społeczeństwie. W rodzinie dobry kontakt mam jedynie z ojcem i bratem. Odkąd matka rozeszła się z ojcem, nie utrzymuję z nią kontaktu. Podobnie z siostrami (rodzoną i ciotecznymi). Miałem nadzieję wstąpić do zamkniętego zakonu, żeby ograniczyć moje kontakty ze społeczeństwem, ale orzekli że nie mam powołania. Od pewnego czasu jeśli nie muszę to nie wychodzę z domu bo jedynie tu czuję się w pełni bezpieczny. Wyłączyłem też telefon i komórkę. Kontakty z innymi ograniczam do internetu. Do psychiatry nie pójdę, bo się wstydzę. Tyle.

Gość pchłaaaaaaaaaaaa
a zastanawiales sie dlaczego tak jest? czy miales kiedys kobiete, dziewczyne, przyjaciolke itd?

Gość coś ci kobiety zrobiły

Gość wcale tak nie chcę
>> czy miales kiedys kobiete, dziewczyne, przyjaciolke itd? Nie. Nigdy nie miałem, ani nie chciałem mieć. Jedyne znajomości jakie zawierałem to były znajomości z mężczyznami (czy chłopakami). Ale niech nikt nie sugeruje że jestem homoseksualistą. Seksualnie mężczyźni mnie zupełnie nie interesują, a nawet wprost przeciwnie. Czuję niechęć do obnażonego męskiego ciała.

Gość yiuiugui
wygląda na to że po prostu jesteś chory, a choroby są różne i nic w tym wstydliwego idź do psychiatry (to lekarz od takich problemów i spotkał się z niejednym, w tym na pewno z taką fobią także) :)

Gość bo kobiety są podłe
:P, już wiesz dlaczego się boisz? :classic_cool: Zupełnie naturalny odruch:D

Gość ** ** **

Gość do autora
napisales ze matka rozstala sie z ojcem i ze nie utrzymujesz z nia kontaktu od tamtego czasu - wiec powodem twoich obaw nie jest przypadkiem matka? moze boisz sie po prostu ze spotka cie to co twojego ojca. Obawa ta zakorzenila sie to w tobie zbyt gleboko i jest pewnym rodzajem fobii. W ogole ile miales lat jak matka odeszla? mysle jednak ze powinienes isc do psychiarty albo psychologa(tylko dobrego!!) i nie masz sie czego wstydzic!! moglbys sie zdziwic ile mlodych(i nie tylko mlodych) ludzi chodzi do takich wlasnie lekarzy. powodzenia!

Gość też kobieta
Cholera nie wiem co powiedzieć :O Jedyne co możesz zrobić to iść do psychiatry. Ile masz lat ? Ja cierpie na fobie społeczną tzn. ogólnie boję się ludzi szczególnie tych pewnych siebie :/ Dla mnie jest to cholernie trudna sprawa także zdaję sobie sprawe że jest Ci ciężko.

Gość ** ** **

Gość hej panie docent
Autorze tematu - jeśli jeszcze czytasz ten wątek- wygląda na to że cierpisz na fobię być może związaną z rozwodem rodziców. Również poradzę Ci jak najszybszą wizytę u psychiatry (nie u psychologa). Pamiętaj, w tych sprawach wyleczenie trwa tyle czasu ile trwała choroba, więc im szybciej zaczniesz się leczyć tym szybciej wrócisz do społeczeństwa.

Gość mam to samo........
i nie uwazam ze to jakas choroba. po prostu nie lubie kobiet nie interesuja mnie i tyle (nie jestem gejem)

Gość hej panie docent
Też "unikasz sklepów w których ekspedientkami są kobiety, przerywasz swoją naukę lub pracę ze względu na ich obecność w zespole, wyłączyłeś telefon i nie wychodzisz z domu" ? Normalne to raczej nie jest.

Gość Lolex666
Być może cierpisz na gynefobię (uporczywy lęk przed kobietami). Idź, chłopie, do psychiatry, bo każdą fobię można i TRZEBA leczyć, a taką to już szczególnie - przecież cholernie utrudnia Ci życie :/.

Gość ale autor napisał
'Do psychiatry nie pójdę, bo się wstydzę.' Daremne nasze rady :O .

Gość ..natasha....
Boisz się kobiet bo masz jakieś kompleksy. Skoro brzydzisz się męskim ciałem to na pewno i swoim. A jak reagujesz na ciało kobiety? rusza cię to jakoś, czy sie go również brzydzisz?

Gość chyba coś ci powiem
Każdy facet podczas pierwszych kontaktów z kobietą ma wrażenie że stoi w wodzie po szyję, dno się zapada a on nie umie pływać. Ale z czasem człowiek się przyzwyczaja, poznaje reakcje drugiej strony, zaczyna odczytywać wysyłane przez nią sygnały. I tak krok po kroku się oswaja z sytuacją.

a czy kiedy kolwiek cie pociągaly kobiety?czy na widok w telewizji lub w myslach miales wzwod?

Gość leję ze śmiechu
...na widok telewizji w myślach miałeś wzwód... To jest dobre :D

Gość to był dobry temat

Gość ****************

Gość podnieśmy ten temat
:classic_cool:

Gość patrzę a to to był mój stary
temat :P