Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

afobamka

szelki do nauki chodzenia-stosowala ktoras mamusia?

Polecane posty

Masz na myśli szelki specjalistyczne, jakieś takie stosowane przy rehebilitacji, kiedy dziecko ma problemy z narządem ruchu i równowagi? To nie wiem. Nie stosowałam na szczęście. Moje zaczęło ganiać nawet za wcześnie. Za to jak już się córka rozganiała na dobre, to czasem szelki są niezbędne - szczególnie w czasie podróży, kiedy nie sposób zapanować nad kilkoma walichami i rozbrykanym dwulatkiem :D

Afobamka ja ostatnio kupiłam takie szelki, nie są one żadną nowością, bo używałam je już 14 lat temu przy siostrze, super sprawa, ale warunek żeby je zakładać to dziecko musi już ładnie trzymać pion i równowagę. Siostra nie lubiła trzymania za rączkę, dzięki szelkom chodziła sama a uniknęła wielu upadków i rozpitych kolan. Ja kupiłam ostatnio je w markecie na dziale ze śliniakami dzicięcymi koszt 13 zł, na allegro się nie opłaca. Widziałam je też w prawie wszystkich sklepach dziecięcych, są to szelki do nauki chodzenia jak również do wózka, bo po wypięciu rączki za którą trzymasz dziecko możesz dopinać je do wózka. Ja zacznę używać je lada dzień bo Wojtuś już świetnie kroczy ale się jeszcze chwieje.

Gość docia2
uwazaj na te szelki bo są fajne dla kręgosłupa rodzica ale nie uczą upadać - tzn amortyzować upadek np podstawiwiać rączki zeby nie paść na twarz.... ja ten błąd popełniłam ...

Gość dddddf
a czy do takich szelek dziecko musi byc juz dosc stabilne?

Gość tak tak akurat
as czemu wy na siłe przymuszacie dzieci do chodzenia? dziercko powinno raczkowac bo to stymuluje rozwoj intelektualny nachodzi sie to wasze dziecko jeszce az za duzo

fajne takie szelki i wydatek niewielki ale tak jak pisała stokrotka dziecko musi trzymac pion

Gość gość
Polecam szelki Ababkusbaby. Jesteśmy mega zadowoleni. Nie są najtańsze, ale jakość wyśmienita. Bratowa miała jakieś tańsze - nie poleca. A te są dobrzewykonane, mają mocne klamry szerokie pasy. Polecam zakup w sklepie http://www.sklep.pekamedical.pl/ świetna obsługa, szybko wysyłają, na drugi dzień szelki były u nas. Mam nadzieję, że pomogłam Pozdrawiam Monika