Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teresa1

OPUCHLIZNA

Polecane posty

Gość teresa1

Poradzcie mi co mam zrobic z opuchlizna na nogach.koszmar.,jeszcze takich balonów nie miałam. a to strasznie boli.moze macie jakies sprawdzone sposoby.podzielcie sie

Gość samanta78
ja tez mialam okropnie spucheniet nogi do tego skurcze w nocy wieczorem nogi kladlam na sciane :)i lezalam tak 10-15 min i pomagalo rano lykalam aspargin 3xdzinnie i jakos dawalam rade, ale czasami bylo ju zle, kiedy adidasow zalozyc nie moglam np :(

Gość moneo
na pewno uzywaj mniej soli i mniej pij wieczorem; poradz sie lekarza i jesli wszystko jest ok to herbatki moczopedne (drenujace) troche pomoga

Gość _d_
zrob badanie moczu, zeby bylo wiadomo ze to nei od nerek. nogi na sciane pomagaja soli mniej bo zatrzymuje wode w organizmie i generalnie mnie pomagalo jak sobie czasem na palcech stawalam i na pietach - taka mini gimnastyka :)

Gość ufliczek
ja wiem co zrobić żeby przynieść sobie ulgę, jak bolą i puchną ale to nie zlikwiduje problemu natomiast można w znacznym stopniu zapobiec opuchlixnie 1. wygodnie buty, niski obcas albo płaskie najlepiej 2.nie zakładaj nogi na noge w ciągu dnia, pogorszysz krażenie 3.mozliwie często w ciągu dnia i wieczoram wyżej dawać nogi, to pomaga, 4. dobry łagodzący żel 5. mało soli w pokarmach, bo sól zatrzymuje wode w orgaNIŹMIE

jesli ci opuchly tylko nogi to czasem tak sie zdaza i to nic strasznego ale niekiedy wieksza opuchlizna moze swiadczyc o gestozie, ale to chyba ciebie nie dotyczy.niemniej jednak badania sie przydadza.

Gość ufliczek
mnie kostki ostatnio puchną, ale nie bolą, i chyba wybiorę się na jakieś dodatkowe badania.