Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła kociarta

kot i akwarium - czy to się nie wyklucza?

Polecane posty

Gość przyszła kociarta

mam spore akwarium w pokoju i niedługo nabędę kociaka. dopiero przyszło mi do głowy czy to dobry pomysł.. może ktoś mnie pocieszy, że nic się nie stanie ;)

Gość ghajja
Hmmmmm... ujmę to tak, dorosły kto, co to mu w głowie pełna micha i spanie plus akwarium - ok, to się da pogodzić. Ale młody kociak, ciekaw wszystkiego....

Gość przyszła kociarta
qrna :(

Gość przyszła kociarta
trudno. ale z biednego kociaczka nie zrezygnuję :) będę go pilnować a jeśli będę wychodzić to będę zamykać pokój. ehh trochę się boję :o

Gość zapytany jestem.......
ja uważam, ze się zdecydowanie wyklucza w momencie, gdy do akwarium włożysz kabel podłączony do gniazdka. bo jak kot do takiego akwa wejdzie, to się sam raz na zawsze wykluczy

Gość przyszła kociarta
hehe ogólnie się boję :) ale od zawsze marzy mi się takie małe cudo do kochania (piszę prawie jak o dziecku :) )

Gość przyszła kociarta
zaputany jestem - a w jakim celu mam wkładać do akwarium kabel???????? :P hehe Ale serio pytam - myślicie że nie będzie drapał i próbował wejść itp ??

Gość przyszła kociarta
POMÓŻCIE :(

ależ oczywiście,że się nie wyklucza.. Gapić się może będzie,ale dla ryb to nic takiego.. Jak palnie łapką w szybę to też nic.. Kabel w akwarium..jakieś to bez sensu... jeśli mialby usunąć kota,to i rybki też. Dobrze by było,gdyby akwarium było przykrywane-szybą lub specjalną pokrywą.I dla rybek (nie wyskoczą),dla Ciebie (woda wolniej paruje-mniej dolewania i kłopotów ze śladami na brzegach) i dla kota-gdyby w ferworze zabawy udało mu się wlecieć do wody. Utopić by się raczej nie utopił,ale miałąbyś trochę sprzątania :)

dodam jeszcze,że znam kilka domów z kotami i akwariami i tylko jeden je w ogóle zauważa..czasami.Traktuje je jak my telewizor :)

Zawsze miałam akwaria i koty, jakoś nie zauważyłam żeby się wykluczały ;) Nie masz pokrywy na akwarium? Nawet jesli nie używasz świetlówek i pokrywy, możesz nakryć je szybą i po sprawie. Filtr z pompką pewnie i tak masz, więc problemu z niedotlenieniem nie będzie.

Gość przyszła kociarta
uffffffffffff DZIĘĘĘĘĘĘĘĘKI wieeeeeeeeeeelkie :) a pokrywę na akwarium mam i te wszystkie zabezpieczenia - full service :P DZIĘKI 🌼

Gość przyszła kociarta
nie myślałam o tym wcześniej - teraz zaczęłam się gapić i przyszło mi to do głowy :o Ale Dzięki za potwierdzenie :) będę spać spokojniej ;)

:D z małym kociakiem będziesz miała masę radości dopóki się nie przyzwyczai do akwarium - będzie regularnie starczał przed nim, przyklejał nos do szyby i \"chwytał\" łapką ryby za szybą :D Piękny widok! A potem się przyzwyczai i będzie tylko siadywał na akwarium z miną właściciela - typu: - To wszystko moje! :D Miłej zabawy :)

moje ryby,jak wkładam palce do wody -podplywają i mnie skubią.. nawet energiczne chlupanie mają w nosie :) tak że kotem też by się nie przejęły (czasem kot sąsiadow mnie wizytował,ale wolał stresować mojego szczura)

Gość przyszła kociarta
właśnie taką pokrywkę mam :) więc powinno być oki :) już nie mogę się doczekać tego małego bąbla :)

Gość przyszła kociarta
hehe ja swoje rybcie też "wytresowałam" na ile to możliwe :P a mała dawka stresu tylko wychodzi na dobre :P :D Naprawdę kamień z serca :)

Gość przyszła kociarta
w ogóle od kiedy mam "zaklepanego" kociaczka mam jakiegośą fioła :P przeczytałam w necie już chyba wszystkie stronki o kotach :P trochę martwią mnie dość wysokie koszty utrzymania i te drapanie mebli (moja mama to totalna pedantka) ale jakoś dam radę :)

ja mam akwarium, terarium z zolwiem ladowym i od niedawna kotka dokladnie od 19 kwietnia i nie ma problemu za bardzo sie nie interesuje zadnym zwierzeciem, a mebli nie drapie tylko fotel ale na to mu pozwolilam pozatym jest cudowna i kochana chodzacy ideal takiego zawsze chcialam miec !!!polecam rosyjskie koteczki i kociczki!!!!!!!

Gość Bierz kota
i nie oglądaj sie na drobiazgi Na pewno nic sie nie stanie :D http://video.interia.pl/obejrzyj,film,28561,sortuj,s,st,kot|wszystkie|nazwie;tagach;autorach|popularnosc,pozycja,1,Kocia_mieszanka

Zarówno pokrywa, jak i sama szyba na akwa rozwiązuje sprawę, chyba że kot będzie wyjątkowo wścibski i/lub wredny :) Moje kociochy miały 1,5 roku jak zakładałam baniaki, już bardziej interesował je piasek :P Ryby w ogóle, dopiero takie maleństwo 8-tygodniowe, które miałam jakiś czas sobie patrzyło i czasem delikatnie pacało łapką, ale nieszkodliwie. :)

Gość gtretget
Miałam kota i akwarium. Potrzebna była pokrywa i tyle.

Gość gość
A czy pokrywa do duzego (dwa duże otwierane prostokaty do karmienia) akwarium nie jest zbyt elastyczna i wiotka? Czy nie zalamie sie pod ciężarem kota?