Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co powiesz na...

co myslicie o obiedzie weselnym?

Polecane posty

Gość a co powiesz na...

zwykle, skromne malutkie "przyjecie" w gronie najblizszych? obiadek deserek i do domu... z mala iloscia alkoholu

Jeśli ma być skromnie,kameralnie,uroczyście to jest to świetny pomysł :)

Gość Ja tak miałam
I Było świetnie :)

Gość bosanoga
ja tam wolałabym weselicho jak sie patrzy;) ale robta co chceta :classic_cool:

Gość tez wolalabym weselicho

Świetnie, tylko chyba nie dla gospodarzy, w każdym razie ja bym się nie podjęła...

Ja uważam że każdu powinien tak spędzić ten dzień jak chce - więc uważam że jak najbardziej ok :-) Oczywiście takim obiadem można się narazić na \"gadanie\" w rodzinie i wśród znajomych, ale ja bym się nie przejmowała

Gość ryszarda_P
Musisz tylko ponformować wszystkich gości, szczególnie tych starszych, że nie będzie weselicha, tylko obiad. Bo wychodzą różne potem z tego sytuascje.

Gadaniem to się autorko topiku nie przejmój bo i tak będą gadać nie zalerznie czy to będzie weselicho czy przyjęcie.

Gość ja bede tak miala za miesiac
:) Kosciol,potem obiad, kawa ciasto, zimna plyta i kolacja. Wyszlo wszystkich 20osob:)

Podoba mi się ten pomysł. Ślub to tylko jeden dzień, a pieniądze, które w ten sposób zaoszczędzicie będziecie mogli wydać na np. podróż poślubną. Osobiście wolałabym wygrzewać się w Grecji, aniżeli siedzieć z teściową przy jednym stole, ale nie chcę narazić się na gadanie. Jeśli masz możliwość zrobić coś takiego, to naprawdę nie ma żadnych przeszkód.

Gość ja bede tak miala za miesiac
gadac i tak beda i tak;)

Gość porządnisia
koniecznie w zaproszeniu ujmij ze zapraszasz nie na przyjęcie weselne tylko na uroczysty obiad i każdy bedzie wiedział ze to tylko kameralny uroczysty obiad a nie przyjęcie weselne z pełną fetą. No i pewnie mało kto przyjdzie.Słyszałam o takim"uroczystym obiedzie". Był taki obiad , bez muzyki i po obiedzie jak ktos chciał sie napić, zjeśc coś to sobie sam musiał stac w kolejce do baru i kupić. No cóz. Bywa i tak;)

Gość a co powiesz na
ja to sobie wyobrazam tak: salka w restauracji, ładnie przybrana, stoly zastawione; kelenrzy wiadomo podaja obiady i inne jedzenie, w tle muzyka (np dj) a to czy komus sie bedzie podobalo czy nie to akurat najmniej obchodzi... to moj dzien (tzn nasz - moj i partnera) i chcemy spedzic go jak my wolimy... a jak komus sie nie bedzie podobalo, to nikogo nie trzymamy na sile, ani na sile nie zapaszamy... im mniej tym lepiej ;-)

Gość Towanda
My tez robimy tylko male przyjecie w restauracji- na 25 osob, elegancki obiad, , dobre wino, potem deser a wieczor tylko dla nas- zadnych tancow z tesciem i wujkami;-))) No ale oczywiscie co kto lubi, wesele te zmoze byc fajne jesli ktos ma kase i ochote.