Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wioleta86aa

JAK WSTAJECIE W NOCY?

Polecane posty

Gość wioleta86aa

Gdy wasze dzieci byly niemowlakami albo są nimi-jak wstawałyscie w nocy?Tzn jak często?Podobno noworodek ma spać 20 godz na dobe,moje nigdy tyle nie przespało,najwiecej to 10 godz.Czy to normalne?

Gość 10 godzin
10 godzin to bardzo dużo! Ciesz sie, masz szczęście. Moja corka ma ponad 3 lata a normą jest minimum jedna pobudka w ciągu nocy. Śpi zwykle 21-1 i potem 2-7. Pediatra mówi że nic niepokojącego u niej nie widzi i taki jej urok...

moj spi od ok po21 do ok 4-5 rano dostaje piers i do 6-7 potem drzemie do albo czuwa do 9 a dzien to zalezy czy ma dzien spiocha tzn budzi sie tylko na papu i nic go nie rusza albo dzien aktywnosci az padnie o 21 wieczorem nigdy nie liczylam godzin snu ale czesto drzemie tez miedzy posilkami po pol godzinki🌼

Gość amonka21
Moja mala odkad skonczyla 2 miesiace to spala od 22iej do 8ej rano, teraz gdy ma roczek spi od 20tej do 7:30. Ja to mam dobrze:-) Nie musze chociaz wstawac. Mam nadzieje, ze Wasze dzieci tez tak kiedys sie ustawia. zycze tego z calego serducha!

Mój malutki tez przeważnie przesypia cała noc. Śpi od ok. 19.30 do szóstej - siódmej rano. Bardzo rzadko budzi się w nocy, i to tylko raz na parę minut i znowu zasypia.

Moja córcia jutro skończy 2 miesiące ... Od samego początku budzi się 2 razy na nocne karmienie - ok. 3.00 i 5.00-6.00 rano :)

mój synuś śpi od około 22 , budzi się miedzy 1 a 2.Później znowu budzi się tak miedzy 4-5.Od tej pory czasem zaśnie a czasem juz wcale nie chce spać.Zazdroszcze wam dzieciaczków śpiochów

Moja mała ma 2 i pół miesiąca.Jest tylko na piersi.Spać idzie o 21.00 plus minus,potem dostaje około 1.00 a potem już co 3 godzinki.Ja uważam że to i tak bardzo dobrze jak na dziecko karmione piersią.Mój starszy syn był też karmiony piersię\\ą,ale on musiał dostawać regularnie co 2 godziny,w nocy też,więc teraz nie mam powodów do marudzenia.:D

A,zapomniałam dodać ze nie budzi się,daję jej jeść na śpiąco.Wystarczy że się kręci i już wiem że pora posiłku:D

Gość ufliczek
dziewczyny a czy to ile dziecko śpi po porodzie może mieć związek z tym jaki był rytm odpoczynku matki w ciąży? Bo jeśli tak to będę miała przechlapane jak się dziecko przyzwyczai do nocnego trybu życia. bo ja pracuję czasami w nocy

Gość kupisz go
jakto pracujesz w nocy/ w pracy jestes w nocy?

Mój synek za tydzień skończy 3 miesiące. zasypia około 22-23, wstaje na jedzonko od przedwczoraj o 4-5 rano :D i potem jeszcze zasypia na 3 godzinki Córka od 3-go miesiąca przesypiała 8 godzin w nocy i tak ma do tej pory, z tym, że ona była na butelce... A co do powyżeszgo pytania: Na pewno w jakimś stopniu dziecko się przyzwyczaja do rytmu dnia matki i po urodzeniu jest aktywny w tych godzinach, w jakich był aktywny w brzuchu. I jeszcze: Usłyszałam niedawno od położnej w mojej przychodni, że to, że dziecko moje tak bardzo lubi być bujane i kołysane ma związek z tym, że będąc w ciąży byłam cay czas w ruchu. A podobno dzieci tych matek, które z róznych powodów leżały dużo w ciąży wolą spokój :)

Gość ufliczek
o kurcze, to już za późno, mały pewnie sie przyzwyczaił do ruchu i nocnego życia, to już 5 miesiąc -koniec piątego, no to ja spokoju mieć nie będę:( a w nocy pracuję, owszem, ale tylko czasami. Nie męczy mnie to jakoś.

dziewczyny powiem Wam na pocieszenie( albo i nie) ze moja mała ma 9 miesiecy i w nocy budzi sie co godzinę.Jestem wykończona.Jest na piersi ale jak sie budzi to wcale nie chce jesc tylko .....właściwie niewiem o co jej chodzi:D kręci sie ...czasem daje jej smoczek lub herbatke i śpi dalej.