Tereska87 0 Napisano Maj 7, 2007 Witam, mam pytanie... mianowicie o pół roku lecze sie na grzybice-na kilka tygodni przechodzi, później znów wraca ;/. Chciałam zapytać, czy infekcje i grzybice pochwy mogą doprowadzić do bezpłodności? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nektarynka87 0 Napisano Maj 7, 2007 tez chciałabym to wiedziec mam podobnie tylko ze mnie atakuje co 2 / 3 miesiące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bydziubelka 0 Napisano Maj 8, 2007 Lekarz powinien zastosowac u Ciebie jakies leki doustne ,nie tylko masci i globulki. Poza tym wazne ,aby Twoj Partner tez je wzial ,gdyz mozliwe jest ,ze to on Ciebie zaraza i grzybica wraca. Mialam ten problem jakis czas ,ale znalazlam mądrego gina ,ktory zrobił mi specjalne badanie(nie cytologie) w tej chwili nie pamietam jak sie nazywalo,dostalam leki doustne i pol roku mam spokoj . Grzybica to infekcja i w będąc chora nie zajdziesz w ciąze.:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sylwusiaaa18 Napisano Maj 8, 2007 ej słuchajcie nie odpowiem wam n wasze pytanie ale moge powiedziec jak wyleczyc grzybka:)meczyłam sie z nim przez 2 lata i po przeczytaniu sektki artykuółw n ten temat zarzywałam czosnek i piłam duzo jagurtów naturalnych zadne leki wam nie pomoga bo wasz organizm jest juz pozbawiony naturalnej floty bakteryjnej .Ponadto ja zawsze miałam nawrót po kochaniu sie i muslałam ze to od mojego partneta chodze z nim 3,5 roku a tu guzik prawda to od prezerwatyw teraj juz pól roku jestem czysciutka pije od czasu do czasu jogurcik naturalny nie kochan sie z prezerwatywa i jest ok a byłam taka załamana jesli chciecie cos wiecej na temat tego sposobu to piszcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sylwusiaaa18 Napisano Maj 8, 2007 ej słuchajcie nie odpowiem wam n wasze pytanie ale moge powiedziec jak wyleczyc grzybka:)meczyłam sie z nim przez 2 lata i po przeczytaniu sektki artykuółw n ten temat zarzywałam czosnek i piłam duzo jagurtów naturalnych zadne leki wam nie pomoga bo wasz organizm jest juz pozbawiony naturalnej floty bakteryjnej .Ponadto ja zawsze miałam nawrót po kochaniu sie i muslałam ze to od mojego partneta chodze z nim 3,5 roku a tu guzik prawda to od prezerwatyw teraj juz pól roku jestem czysciutka pije od czasu do czasu jogurcik naturalny nie kochan sie z prezerwatywa i jest ok a byłam taka załamana jesli chciecie cos wiecej na temat tego sposobu to piszcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Maj 8, 2007 Popieram to, co npisała bydziubelka, poruzya 2 bardzo istotne kwestie:1. leczenie partnera2. Leki doustne. Mało kto wie, że nawracająca grzybica ma bardzo często związek z nieleczoną grzybicą układu pokarmowego (żołdek, jelita).Odpwiadając na pytanie główne: Owszem, gdzybica może nieprowadzić do bezpłodności i niepłodności, ale jest to proces długotrwały. Grzybica musiałaby zaatakować jajowody i jajniki, do czego lepiej nie dopuścić.Datego skorzystaj z dwóch rad wspomnianych na początku.W skrajny przypadku - zmień ginekologa, bo coś z nim nie tak, skoro od pół roku traktuje Cię jak królika doświadczalnego.Należy pobrać wymaz z pochwy i zbadać cóż to za rodzaj grzybka - aby dobrać odpowiednie leki.Pij dużo jogurtów z naturalnymi kulturami bakterii i/lub kefirów, minimum 1-2 dziennie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Maj 8, 2007 nieprowadzić (??) - doprowadzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zenka11 Napisano Grudzień 19, 2009 mam grzybice pochwy czy w takim razie możliwe jest to ze nie zajdę w ciąże??????:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka8138 0 Napisano Grudzień 19, 2009 Dziewczyny zapytajcie lekarza o jednodniową kurację kremem gynazol + doustnymi tabletkami orungal. Jest to kuracja jednodniowa i po krzyku. Gynazol jest najnowszym lekiem na Polskim rynku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach