Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tereska87

Grzybica a bezpłodność.

Polecane posty

Witam, mam pytanie... mianowicie o pół roku lecze sie na grzybice-na kilka tygodni przechodzi, później znów wraca ;/. Chciałam zapytać, czy infekcje i grzybice pochwy mogą doprowadzić do bezpłodności?

Lekarz powinien zastosowac u Ciebie jakies leki doustne ,nie tylko masci i globulki. Poza tym wazne ,aby Twoj Partner tez je wzial ,gdyz mozliwe jest ,ze to on Ciebie zaraza i grzybica wraca. Mialam ten problem jakis czas ,ale znalazlam mądrego gina ,ktory zrobił mi specjalne badanie(nie cytologie) w tej chwili nie pamietam jak sie nazywalo,dostalam leki doustne i pol roku mam spokoj . Grzybica to infekcja i w będąc chora nie zajdziesz w ciąze.:(

Gość sylwusiaaa18
ej słuchajcie nie odpowiem wam n wasze pytanie ale moge powiedziec jak wyleczyc grzybka:)meczyłam sie z nim przez 2 lata i po przeczytaniu sektki artykuółw n ten temat zarzywałam czosnek i piłam duzo jagurtów naturalnych zadne leki wam nie pomoga bo wasz organizm jest juz pozbawiony naturalnej floty bakteryjnej .Ponadto ja zawsze miałam nawrót po kochaniu sie i muslałam ze to od mojego partneta chodze z nim 3,5 roku a tu guzik prawda to od prezerwatyw teraj juz pól roku jestem czysciutka pije od czasu do czasu jogurcik naturalny nie kochan sie z prezerwatywa i jest ok a byłam taka załamana jesli chciecie cos wiecej na temat tego sposobu to piszcie

Gość sylwusiaaa18
ej słuchajcie nie odpowiem wam n wasze pytanie ale moge powiedziec jak wyleczyc grzybka:)meczyłam sie z nim przez 2 lata i po przeczytaniu sektki artykuółw n ten temat zarzywałam czosnek i piłam duzo jagurtów naturalnych zadne leki wam nie pomoga bo wasz organizm jest juz pozbawiony naturalnej floty bakteryjnej .Ponadto ja zawsze miałam nawrót po kochaniu sie i muslałam ze to od mojego partneta chodze z nim 3,5 roku a tu guzik prawda to od prezerwatyw teraj juz pól roku jestem czysciutka pije od czasu do czasu jogurcik naturalny nie kochan sie z prezerwatywa i jest ok a byłam taka załamana jesli chciecie cos wiecej na temat tego sposobu to piszcie

Popieram to, co npisała bydziubelka, poruzya 2 bardzo istotne kwestie:1. leczenie partnera2. Leki doustne. Mało kto wie, że nawracająca grzybica ma bardzo często związek z nieleczoną grzybicą układu pokarmowego (żołdek, jelita).Odpwiadając na pytanie główne: Owszem, gdzybica może nieprowadzić do bezpłodności i niepłodności, ale jest to proces długotrwały. Grzybica musiałaby zaatakować jajowody i jajniki, do czego lepiej nie dopuścić.Datego skorzystaj z dwóch rad wspomnianych na początku.W skrajny przypadku - zmień ginekologa, bo coś z nim nie tak, skoro od pół roku traktuje Cię jak królika doświadczalnego.Należy pobrać wymaz z pochwy i zbadać cóż to za rodzaj grzybka - aby dobrać odpowiednie leki.Pij dużo jogurtów z naturalnymi kulturami bakterii i/lub kefirów, minimum 1-2 dziennie.

nieprowadzić (??) - doprowadzić

Gość zenka11
mam grzybice pochwy czy w takim razie możliwe jest to ze nie zajdę w ciąże??????:/

Dziewczyny zapytajcie lekarza o jednodniową kurację kremem gynazol + doustnymi tabletkami orungal. Jest to kuracja jednodniowa i po krzyku. Gynazol jest najnowszym lekiem na Polskim rynku.