Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tyzik

Co to może byc?/

Polecane posty

Od dłuższego czasu nieustająco mi zimno, mam ciągle zimne dłonie i stopy, czasem łapie mnie skurcz w palcach u stopy i tak dziwnie się na siebie zakładają, mam pożółkłe powieki i skórę wokół oczu, a dziś rano nagle zemdlałam, ale tak dziwnie jakoś. Czułam sie tak jakbym na chwilę zasnęła. Wiem, do lekarza na badania, ale zanim pójdę chciałam usłyszeć wasze opinie.

Gość cukrzyca
?

Gość trudno powiedziec
najpierw zdementuje powyzszy post - raczej nie cukrzyca - przy cukrzycy, jest potrzeba przyjmowania duuuuuzej ilosci plynow (odwodnienie) i co za tym idzie, bardzo czeste oddawanie moczu, chudniecie "bez powodu" - a nie pisalas o tych objawach a co to moze byc? hmmm, to moga byc objawy wielu dolegliwosci: - zoltaczki - braku magnezu - anemii - przemeczenia/oslabienia ile masz lat? czy cos poza tymi objawami Ci doskwiera? Nadwaga? Jakies operacje kiedys? tryb zycia - siedzacy, aktywny, zbyt aktywny itd?

mam 23 lata, tryb życia niestety raczej siedzący, żadnych operacji, żadnych dolegliwości. Jako dziecko chorowałam na nerki, ale nie bylo to żadne poważne stadium. Płynów piję bardzo dużo, ale od zawsze.

Gość trudno powiedziec
Nie sadze, zeby to byla cukrzyca - nie masz objawow, nie sadze tez tak naprawde zeby byla to zoltaczka - tu pytanie - zazolkla jest tylko skora wokol oczu (oczodoly), czy takze bialka w galce ocznej? masz jakies problemy (wybacz) z wyproznianiem? zmieniony kolor moczu? po nacisnieciu na brzuch w roznych miejscach, gdzies odczuwasz bol? (sprobuj polozyc sie na plecach, rozluznic i ponaciskac brzuch w roznych miejscach)

nie, nie mam najmniejszych problemów z wypróznianiem, brzuch również nie bloi(również pod naciskiem) a pożółkla tylko skóra

Gość trudno powiedziec
Tyzik, nie martw sie. Nie wyglada to na nic strasznego. Jesli chodzi o zoltaczke - mialabys zmienione przede wszystkim bialka w galkach ocznych (pożółkłe), zmieniony kolor moczu, gdyby byly to problemy z jelitami - mialabys problemy z wyproznianiem (w jedna lub druga strone). Jesli chodzi o omdlenie, "sińce" pod oczami - to może być objaw zwyklego przemeczenia - moze niedosypiałaś ostatnio, moze prowadzilas zbyt aktywne zycie, moze za duzo imprez, itp. To moze byc takze wysilek psychiczny - nie tylko fizyczny wyczerpuje - moze sie stresowalas, itp. Jesli chodzi o mrowienie w palcach, zimne dlonie i stopy - byc moze kregoslup - bardzo czesto kregoslup powoduje ucisk na nerwy nie znajdujace sie w ogole w jego obrebie - z przekrzywionym kregoslupem, z jakas jego wadą bol mozesz odczuwac wlasnie w palcach np - badz innym miejscu ciala. Zimne konczyny - krazenie, moze za malo masz ruchu, moze dobrze by ci zrobil porzadny, dlugi sen, zdrowe, lekkostrawne sniadanie, porzadny spacer i relaksujaca kapiel. Przede wszystkim nie nakrecaj sie na choroby, nic dobrego Ci to nie da, a nie widze powodow do wielkich zmartwien - naprawde. Sadze, ze nic powaznego sie z Toba nie dzieje. Natomiast, jesli dawno nie robilas badan, zrob zwykla morfologie (ok 30pln prywatnie), popros dodatkowo o żelazo (ok 12pln prywatnie), i standardowe badanie moczu (ok 15pln prywatnie). Takie badania na pewno Ci nie zaszkodza, a mogą Cie uspokoić. Jesli wyniki wyjda w normie (na prv wysle Ci mojego maila - jesli potrzebujesz pomocy w ich interpretacji - przepiszesz mi je mailem a ja postaram Ci sie wszystko wyjasnic), to juz na pewno mozesz spac spokojnie. Na badanie robione prywatnie oczekuje sie zwykle 24h. polecam Ci wiec, zebys rano na czczo poszla do punktu analiz i wszystko sie wyjasni.

Gość do trudno powiedzieć
a chodzi Tobie tylko o zaparcia czy również o nazbyt częste wypróżnianie?

dziękuję Ci ślicznie za tak kompetentną wypowiedź:) Nie należe do hipochondryków i nie nakręcam się zwykle na choroby, sama też podejrzewam jakieś przemeczenie czy coś w tym stylu, tylko to omdlenie dzisiejsze trochę mnie zmartwiło. Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI za poświęcony mi czas. Teraz z mykam do łóżeczka, bo rano wcześnie pobudka. Dobranoc:)

Gość trudno powiedziec
i o to i o to - jakiekolwiek anomalie zwiazane z wyproznianiem, łącznie z kolorem stolca

Gość trudno powiedziec
Absolutnie nie ma za co :) Spij spokojnie i jesli dalej bedziesz widziala jakies niepokojace syngaly, zrob naprawde badania krwi i moczu (koniecznie popros o zelazo we krwi - jego poziom wykarze, czy masz anemie - niedobor witaminy B12, zelaza, moze tez kwasu foliowego - czy jej nie masz). Zdrowka i optymizmu zycze :) wyslalam Ci tez wiadomosc mailem z moim adresem mailowym - gdybys potrzebowala pomocy - śmiało.