Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trakamalka

Jaki ocet najzdrowszy do surówek

Polecane posty

Gość trakamalka

zbliza sie zeson, ja staram sie robic wtedy jak najwiecej roznych surowek,..jaki ocet bedzie najlepszy.czasami korzystam z octu zwykego spirytusowego ale wiem ze jezt niezdrowy,w spzredazy jest tyle odmian ze nie wiem jaki kupic.Sa winne, jabłkowe itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość japkowy
:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dla każdego coś taniego
ja używam w kuchni tylko octu winnego jabłkowego, świetny do sałatek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czym sie rozni ocet
winny jabłkowy od octu jabłkowego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takapsiaka
winny jest z wina jablkowy z obierek jablek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ktory zdrowszy
winny jabłkowy czy jabłkowy? ale z tego zo wiem to jabłkowy ocet robi sie takze z jabłek nie tylko z obierek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tam octu nie używam w ogóle już dawno przerzuciłam sie na sok z cytryny daje go to sosów zamiast octu i też dobre mam za wrażliwą wątrobę żeby móc używać octu jakiegokolwiek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ocet z jablek jest jak najbardziej naturalny :) nie wiem czy kiedykolwiek próbowałaś octu ryżowego ?? jest lekko slodkawy .. uzywam go zarówno do surowek jak i przygotowania sosu winegre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość coś o zaletach octu jabłkowego
" Dodanie octu jabłkowego do mięsa sprawia, że zawarte w nim składniki odżywcze są lepiej przyswajalne. Jest tanim środkiem dietetycznym przyspieszającym spalanie tłuszczów. Oczyszcza organizm, poprawia trawienie i wchłanianie żelaza, hamuje apetyt. W medycynie ludowej był powszechnie stosowany przede wszystkim ze względu na wysoką zawartość potasu. Powinny go więc stosować osoby, u których występuje niedobór tego pierwiastka. Można to rozpoznać po następujących objawach: - osłabienie pamięci - wrażliwość na zimno - podatność stóp na odciski - skłonność do zaparć - podatność na przeziębienie - częste swędzenie skóry - psucie zębów - występowanie pryszczy - drgawki powiek - kurcze mięśni nóg w nocy - bezsenność - bóle w stawach Ocet jabłkowy nie jest zalecany wrzodowcom."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żaden ocet nie jest zdrowy
poczytaj najpierw co robi kwas octowy jezeli chemie mialas dawno temu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bez przesady..
ludziom papierosy nie szkodą :p a ja sobie będę żałować octu jabłkowego ? :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aleeeeeeee czy
ktory jest zdrowszy jabłkowy czy winny jabłkowy? a moze ten winny to na bazie spirytusu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×