Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzzzzzz

czym obudowac piec kaflowy w kuchni????

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzzzzzz

mam piec kaflowy biały w kuchni, poniewaz ma on zostac a zamowilam meble w stylu nowoczesnym chcialabym zakryc czyms ten piec pomozcie\ Myslalam o płytach jakis drewnianych

Gość zzzzzzzzzzzzzz
nie bedzie juz uzywany chcielismy go wyburzyc ale niestety dziadek nie pozwoli:(

najlepiej chyba obudowac płytami gipsowo-kartonowymi mocowanymi do rusztu drewnianego lub aluminiowego. Zaleta płyt g-k jest to że otzrymujesz gotowe podłoże do malowania, w przypadku zabudowy płytami wiórowymi np OSB trzeba będzie dodatkowo je wykończyć. Zresztą nie wiem jaki chcesz osiągnąć efekt więc nie brnę dalej:)

Gość zzzzzzzzzzzzzz
tylko niewiem jak bedzie wygladac taki kwadrat w rogu zabudowany niewiadomo co to bedzie, niewiem a moze lepiej go wyczyscic i nie zabudowywac?? niewiecie jak to moze wygladac w polaczeniu z nowoczesnymi meblami????

Gość iwonuś
nie mozesz go wyburzć????

jak stary piec kaflowy, to podejrzewam, że i stare budownictwo - to nowoczesne meble kuchenne mają się do tego nijak albo robisz wszystko nowocześnie, czyli wyburzasz piec albo go zabudowujesz, albo robisz na starocie - czyli meble do zwrotu :( piec zajmuje dużo miejsca i jest mało estetyczny ale może da sie go jakoś sensownie zabudować, na nim jakieś szafki, chociaż to i tak zawalidroga ja bym próbowała zawalczyć z dziadkiem nt. jego rozbiórki

Gość zzzzzzzzzzzzzz
niestety dziadek nie da sie przekonac, a nie chce tego robic bez jego zgody bo jeszcze by mu serce stanelo. jest to dom ktory ma ok 40 - 50 lat. a niestety w pokojach tez mamy kaflowe piece brazowe, takie na wys. 170 cm są one zadbane nic nie zniszczone ale mimo to nie pasuja mi do mebli

Gość pf
a ja obudowałabym go płytami i przykeliła płytki z piaskowca (chyba tak sie ten kamień nazywa :D ) jak podasz maila wyśle Ci fajne zdjęcie takiej obudowy

Ja poproszę : chemik21@wp.pl

Gość zzzzzzzzzzzzzz
nanadg@interia.pl gdybyscie mieli jakies zdjecia to przeslijcie dzieki :)

Gość pf
ten piec jest w rogu tak? jesli nie spodobają Ci sie przesłane przeze mnie płytki, sposobów na wykończenie takiej ścianki jest mnóstwo! zalezy co kto lubi :) można też np obudować płytą i pomalować na jakiś ciekawy wzór, ornament kwiatowy czy cos takiego szkoda że nie moge wysłać całego swojego zbiorku zdjęć na pewno coś by Ci sie spodobało :D

Gość zzzzzzzzzzzzzz
pf gdybys miala jeszcze jakies zdjecia to prosze o przesłanie wlasnie jestem w trakcie reontu calego domu, a jakos brak mi pomysłu na ten moj domek:) dziekuje bardzo i pozdrawiam

Gość pf
ooo dopiero do mnie dotarło że ten piec jest w kuchni :D :D :D no to nie wiem czy taki kamień będzie tam pasował.. poczekaj przejrze swoje zdjecia może coś jeszcze prześle

Gość zzzzzzzzzzzzzz
plytki są super, a niewiesz ile one mniej wiecej kosztują??? i czy moge je kłasc bezposrednio na kafle tego pieca????

Gość pf
te płytki są w różnych kolorach, widziałam je w castoramie, praktikerze i takich wiekszych hipermarketach budowlanych ale też można spotkać w małych skladach budowlanych (bynajmniej w mojej mieścinie :D), z tego co pamietam to takie jasne widziałam za 40 pare zł/m2 a jeszcze kilka lat temu byly po 85 :D czy bezpośrednio na kafle.. hm.. jeśli stare kafle sie dobrze trzymają to dobry klej i podejrzewam że można, tak jak można kłaść nowe płytki na stare :)

Gość zzzzzzzzzzzzzz
dzieki bardzo prosze ewentualnie o jakies zdjecia jak ktos ma piec kaflowy w kuchni, czyli mam 2 wyjscia albo obudowac plutami zeby go nie bylo widac albo takimi płytkami :)

Dzięki za foto - jak tak wygląda Twoje mieszkanie no to tylko pozazdrościć :)

Gość pf
nie wiem jak bardzo nowoczesne masz to wnętrze i jakie jest usytuowanie pieca względem mebli czy innych pomieszczen ale przesyłam jeszcze inne propozycje, może coś Cie natchnie :D aaa no i zawsze w gre wchodzą jakieś półki ozdobne z karton-gipsu ale to chyba każdy wie o co chodzi :D swoja droga do poszukiwania inspiracji polecam forum gazety "wnętrza mieszkań" oraz muratora :)

Gość pf
niestety nie jest to moje mieszkanko :D mam manie grzebania w necie i ciekawe fotki zapisuje sobie w swoim zbiorku :D moja chałupka dopiero sie buduje :)

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
PF wyslalam Ci pare fotek z mieszkania tzn 2 pokoi ktore mam jakos wyremontowane moze mi cos doradzisz odnosnie koloru... pozdrawiam

Gość skibi116
Cześć mam pytanie mam w pokoju piec kaflowy tzw. Stojak chciałbym do obudować płytą GK tak żeby robił za ogrzewanie 2 pokoi jednocześnie.Czy jest to możliwe .POMOCY

Gość gość
jak obudować? ja mam piec kaflowy obudowany kaflami , i w sumie ostatnio odnowiłam go zakładając nowe kafle dzięki firmie Kafel Joanna Gardyńska teraz wygląda bardzo nowocześnie dziwię się, że ludzie wolą go malowac, nić profesjonalnie odnowić