Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowalijkaniewiedząca

jak się przyrządza szpinak?

Polecane posty

Gość nowalijkaniewiedząca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepiej wg google

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
smazysz na masle, dodaje sie troche soli a pod koniec mozna dorzucic surowe jajko i mieszac aby sie nie scielo w 1 miejscu i gotowe pychotka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowalijkaniewiedząca
dzięki za wyrozumiałość:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobieta po 40stce
dusisz na masle,sol ,pieprz,jajko,smietana ,ja dodaje jeszcze czosnek i parmezan. Wszystko co lubisz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czosnek obowiązkowo!!! zaostrza mdły smak szpinaku, posolone, popieprzone podsmażamy na masełku i gotowe PYCHA!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylko nie rób syfiastej
zielonej przemielonej papki bo szpinak traci cały swój charakter :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowalijkaniewiedząca
zrobiłam, pycha był:D a teraz zione czasnkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak mówicie o tej papie/ mrożonce to całkiem nieźle wychodzi z orzechami a taki w liściach to oczywiście wspaniale z rybą smakuje ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość conis
Po prosty daje się go na parę przyprawia (sól pieprz, czosnek) można dodać odrobinę oliwy i czekamy, aż się ugotuje na parze. Później można posypać go parmezanem :) Ostatnio też spotkałam się ze szpinakiem podanym na pół-słodko w krakowskiej restauracji le scandale serwują go z rodzynkami i orzeszkami pinii, na grzankach. Ciekawe połączenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lokljd
Ja mam zajebisty prosty i pyszny przepis. Pół opakowania szpinaku dodac do podsmazonego na odrobinie oliwy z oliwek czosnku (wycisniete 6 zabkow) bo tego pół szklanki smietanki kremówki, doprawic do smaku , dodac makaron muszelki, posypac startym serem i jesc... pychota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×