Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrafnisia

Co potrafia wasze roczne dzieci?

Polecane posty

Gość Potrafnisia

moj synek wazy niespelna 9 kg, jest ciagle wylacznie na piersi + stoi sam przez 10 sekund, czasem zrobi sam kroczek + nigdy nie chorowal + jest pogodny i bardzo aktywny + wchodzi po schodach jak burza + potrafi klaskac jak powiem: brawo - nie ma drygu wkładania sobie czegokolwiek do buzki :-( ciastek, biszkoptów, nawet zabawek... - ucieka i prezy sie przed lyzeczka, butelka, smoczkiem, niekapkiem - nie potrafi korzystac z kubka niekapka - co godzine chcialby wisiec na piersi - zle sypia: budzi sie 3 razy w nocy na cycka - zle przybiera: od 3 miesiecy prawie nic - tylko sylabizuje - nie rozumie, gdy mu czegos zabraniam - mowi wylacznie mama jak chce jesc i mu nie daje, poza tym nie kojarzy mowy z danymi przedmiotami i nie mowi nic innego lekarze mowia, ze nastapi przelom i zacznie jesc normalnie, ale ja trace nadzieje i martwie sie ze maly jeszcze nie gada, bo jest zle odzywiony

co do mowy to nie masz co sie martwic. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Twoj maluch umie wiele rzeczy. Jedynie co to troche powinien wiecej rzerzy juz jesc;) Poza tym moja cora na sztucznym i budzi sie tez co 3, 4 godziny, a ma juz 2 lata:o

Gość Potrafnisia
henrykietka: dzieki za wsparcie podnosimy: leci na czworaka do schodow i jak jest zdjeta blokada, przemierza 15 schodow w kilkanascie sekund a ja wchodze za nim.

Gość sankaaaaaaaa
moj jeszcze niedawno wazyl 9,650 kiedy skonczyl 11 miesięcy zaczal sam chodzic, dzis to juz smiga :) pije z niekapka daje buzi na zawloanie w przyplywach emocji przyjdzie i sie przytuli :-P kiedy powiem jak sie kochamy? to obejmuje mnie rekoma :) potrafi pokazac swiatelko, zrobic papap wie gdzie jest babcia, dziadek, pies-pokazuje palcem, a przewaznie cala reka ;) przesypia cale noce od ok 6-8 miesiaca (chodzi spac po 18-tej a wstaje okolo 7) i wiele innych... czasami na haslo : nie wolno- potrafi sie niezle zloscic, sam z niekapka napije sie srednio 1xdzinnie..., miewa swoje dni i potrafi zagrac na nerwach czasami :)

-CHODZI BIEGLE -KUCA I PODNOSI COS Z ZIEMI -TAŃCZY SAM JE COŚ Z RĄCZKI MÓWI: MAMA, TATA. BABA, DAJ, WEŚ, NIE-PRZY CZYM MACHA GŁOWĄ -JAK SIE ROZBIERA PODNOSI RĄCZKI DO ZDJĘCIA BLUZKI -PCHA WÓZEK -UMIE BIĆ BRAWO -ROBI KOCI KOCI ŁAPCI

AHA -WSPINA SIE NA FOTEL I KANAPĘ I UMIE ZEJŚĆ -JE ŁYŻKĄ -PIJE SAM Z NIEKAPKA -ROZUMIE: NUNU I ZE CZEGOŚ NIE MOŻNA