Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vronka

Powiedzcie co sądzicie o takim pomyśle na zarobienie

Polecane posty

Od razu zastrzegam że nie nastawiam się na zbijanie kasy- chodzi mi tylko o trochę pieniędzy na nadprogramowe wydatki. Zaczynam studia, i niewiele mi jeszcze do szczęścia potrzeba :) Mam spore zdolności plastyczne i wymyśliłam, że będę robić kartki okolicznościowe- ręcznej roboty, za pomocą różnej faktury papierów, stempelków, nożyczek ozdobnie tnących, szablonów, suszonych kwiatków, piórek i innych gotowych elementów. Raczej adresowane do młodzieży - zaproszenia na imprezę, życzenia urodzinowe itp. Taki \"target\" upodobalam sobie w młodych laskach- emo/gothic/punk itp.- wiecie, czerń+róż, czaszeczki, kotki itp. Może pomyślę o bożonarodzeniowych i wielkanocnych kartach... Wystawiać je będę na allegro, może zrobię własną stronkę. I tu moje pytania: - czy waszym zdaniem ma to sens? w dobie emaili itp. ktoś będzie chciał jeszcze papierowe kartki czy zaproszenia? - jaka cena wydaje się wam odpowiednia? Myślałam o 4-5 zł za bogato zdobioną kartkę. Ile zapłaciłabyś za zaproszenie czy kartkę, jeśli by Ci się podobała? Fajnie byłoby, gdyby chociaż za materiały które kupię żeby zacząć je robić mi się zwróciło :) To będzie jakieś 150zł.

Gość zależy bo na święta
jak się masowo kupuje to 3-4 zł na kartkę to dużo ale urodzinowa wypasiona- ok :]

Fajny pomysł :) Ja zawsze robie sama kartki dla mojego Mateusza,bo te ze sklepu nie spełniają moich wymagań,mogłabyś robić kartki na zamówienie.Wówczas te 5 zł to nie majątek.