Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tajwanka

Dziwne historie z wyborem imienia dla dziecka.

Polecane posty

Gość tajwanka

Ja wam powiem jak bylo u mnie:) W dwie godziny po porodzie zadzwonil na oddzial znajomy ksiądz zeby mi pogratulowac... Dp telefonu trzeba bylo kawalek podejść, dowłokłam sie wiec obolała, i stoje przy tym telefonie, krew leci na podłoge, czekam zeby tylko skończyl.. I nagle on mowi: wiem ze teraz Marta bedzie w twoim zyciu najwaznijesza.. jaka Marta , myslę, bo imienia nie mailam jeszcze dla córki.... Wrócilam do łozka, i stwierdzilam ze skoro dl aniego takie naturalne było ( ?????? ) że to Marta to tak zostało...... :) :)

Gość Leosia sia sia
Mój mały ma na imię Mikołaj, bowiem urodził się 6 grudnia :) ale ... to chyba nie jest dziwna histroria z wyborem imienia ... mimo to chciałam się jednak wypowiedzieć :D:D:D

pewnie będę miała dziwną historię jak się urodzi chłopak:D Przy poprzednich dzieciach poprostu pewne imiona \"poczuliśmy\" i już. A teraz? pustka:D

Tajwanka u mnie było tak samo jak u Ciebie ;) jak sie urodziłam (a byłam długo wyczekiwaną córa po dwóch starszych braciach) to w rodzinie zapanowała euforia i mój przyszły ojciec chrzestny biegał po wszystkich sąsiadach i wrzeszczał, że URODZIŁA SIĘ ASIA !! a rodzice nawet wcześniej nie myśleli nad imieniem bo marzyli o dziewczynce więc nie zapeszali no i tak zostało Asia ;)

Gość giguś 3
U mnie też było dziwnie bo od początku ciąży czułam jakąś taką presję( podświadomą) zeby dać córce imiona po zmarłej mamie i teściowej ale nigdy o tym nie rozmawiałam z mężem . W 7 miesiącu znajomi pytają jakie macie typy na imię??Mój mąż wtedy może by tak dac imiona po babciach???? Byłam w szoku..... Stwierdziliśmy ze to znak ... i córka ma na imię Zofia Krystyna choć nigdy wcześniej parę lat temu nie pomyslałabym o imieniu Zosia dla córki teraz................. tak bardzo to imię do niej pasuje.

Gość mama mama mama
ja bardzo chciałam dziewczynkę. Gdy byliśmy nad morzem a nie znaliśmy jeszcze płci, mój mąż się do mnie wieczorem przytula, kładzie rękę na brzuch i pyta: co tam masz? A ja na to: Maćka (tak się mówi na brzuch, zwłaszcza duży). A on: to już wiesz, że będzie chłopak?. Robiłam sobie jaja z niego, ale jak na usg lekarz stwierdził, że będzie chłopiec to od razu powiedziałam, że będzie Maciuś i jest :-)

Gość t34
up

u mnie dziwnych historii nie bylo...co najwyzej to ze w przeswiadczeniu ze bedzie syn nazywalismy gabunie do 49 tyg ciazy ..Tymoteuszem :P

Gość do padlinki
do 49? To ile trwałaTwoja ciąża?