Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walizka z milionami

lecę SAMOLOTEM-co ja mam robić???

Polecane posty

Gość walizka z milionami

Pierwszy raz w życiu mam lecieć samolotem - daleko w dodatku. Wejdę na lotnisko i co ja mam robić dalej, gdzie iść???? Pół biedy, gdyby to było polskie lotnisko, kogoś bym zapytała, ale lecę z Berlina! Już oczyma wyobraźni widzę te nieprzebrane tłumy i ja samiuteńka, zdezorientowana, zero niemieckiego. Widzę, jak przegapiam lot i zostaję na Schoenefeld na zawsze.....brrrr.... Miałam jechać z kimś, ale ten ktoś się wycofał, muszę sama sobie radzić. Czy ktoś mi powie, krok po kroku co mam robić na tym lotnisku, gdzie iść? Zimno mi i już mam biegunkę. Lecę w piątek. Plissss, pomocy.

Gość burgerek
schonefeld nie jest wielkie nie cykaj :classic_cool: wszystko jest oznakowane i uproszczone wiec dasz rade :classic_cool:

Gość rtery
a dokąd lecisz?

Gość walizka z milionami
Na Islandię.

Gość walizka z milionami
Co jest oznakowane????? Gdzie??? Jak????

Gość burgerek
od razu na wejsciu jezeli dojezdzasz pociagiem to masz jedna droge . jezeli ktos Cie podwiezie pod wejscie to juz w ogole do odprawy masz dwa kroki to tyle :classic_cool: planu Ci nie narysuje wybacz

Gość walizka z milionami
Linia -Island Express.

Gość burgerek
zreszta z tego co ostatnio zauwazylem to w obsludze lotniska pracuje paru Polakow wiec nie masz sie czym martwic

tak jak wspomniano - Schoenefeld to male lotnisko, wszystko znajdziesz :) parterowy budynek.. pytam jaka linia ,bo np easy jet ma tj swoja odprawe :) zobaczysz wszystko na miejscu... sa napisy po niemiecku i angielsku , wiec sie nie zgubisz... poza tym pewnie nie jeden polak sie zakreci ...

Gość balbinia
Jest już gdzieś taki topik. Tam jest wszystko krok po kroku. Opcja "szukaj".

Gość po pierwsze
ustawiasz się z walizcką do odprawy bagażowej, tam dadzą ci kartę pokładową(po poazaniu biletu i paszportu), zabiora bagaż idziesz do kontroli paszportowej, pokażą ci gdzie następnie kierujesz się do odpowiedniej bramki, nr będziesz miała podany

Relax!!! Trochę angielskiego chyba znasz?? :P Zreszta, na prawdę wszystko jest oznakowane i podpisane.Pewnie będziesz miała na bilecie numerek stanowiska- bez problemu się tam dostaniesz. A później podejdziesz do takiego okienka, gdzie zostawia się walizkę.Tylko radzę ja podpisac, bo to różnie z walizkami bywa. No i wskażą Ci gdzie iśc dalej.Na prawdę nic strasznego!!! :) No i Polaków teraz wszędzie pełno!Tam też pewnie ktoś z Polski będzie :) Miłego lotu:)

walizka z milionami-->> moge o cos zapytac.. ile placilas za bilet i kiedy go bukowalas? strasznie chcialabym pojechac do isladnii.... :classic_cool:

Gość odpowiadam na serio
Nie denerwuj się!Dasz radę. Na lotnisku spokojnie znajdz stanowisko swoich linii lotniczych, tam sie odprawisz. Na bilecie będziesz miała napisane do której bramiki masz isc. Przejdziesz do strafy odlotów, odnajdujesz bramkę, oddajesz bilet i do samolotu! Powodzenia i wysokich lotów:D

Gość walizka z milionami
Aha, wniosek z tego,że raczej tam nie zginę? Co to znaczy osobna odprawa? A bywa zbiorcza?

Gość burgerek
Gabi wie co mowi :classic_cool: zwlaszcza jak sa loty do bristolu lub londynu to lotnisko jest wtedy spolszczone :P

Gość walizka z milionami
Angielski znam dobrze. Bukowałam 2 tyg.temu, w jedną stronę zapłaciłam (licząc w funtach bryt.105 funtów), ogólem, razem z dojazdem busem na lotnisko do kupy wyszło mi prawie 800 zł. Bilet w jedną stronę, bo nie wiem , kiedy będę wracać. Na bilecie nie mam numeru - to w ogóle nie bilet, tylko świstek zadrukowanego papieru z biura podróży. W dodatku teraz sprawdziłam,że zrobili ze mnie mężczyznę (male).

walizka z milionami-->> bywa zbiorcza , kiedy np . w ciagu malego odstepu czasu jest wiecej niz jeden wylot z tej samej linii... zwykle sie tak dzieje na mniejszych lotniskach.. Mysle , ze bedziesz miala osobna odprawe, chociaz nie potrafie tego powiedziec na 100% . Bez paniki... po wejsciu do czesci \"odloty\" masz informacje jak sie rozgladniesz.. nawet jesli angielski cienki pokaz po prostu swoj bilecik to wszystko Ci wytlumacza i pokieruja co , gdzie i jak ;)

Gość walizka z milionami
Dziuękuję. Niech wam bozia w dzieciach lubo w innych dobrach wynagrodzi...:)

Gość burgerek
za dzieci na razie dziekuje :p Gabi skoro znasz schonefeld to w Polsce gdzie mieszkasz lub mieszkalas ?

Gość podrozniczka
taz kiedys lecialm pierwszy raz z Berlina.I na wstepie przeszlam sobie przez bramki z bagazem .Stanelam w kolejce do odprawy i tam sie zdziwili ,ze jestem z bagazem,a ja jeszcze bardziej.Naprawde ,jak komus teraz o tym opowiadam to nikt nie chce mi wierzyc.Cofnelam sie ,oddalam bagaz i bylo juz ok.

Gość walizka z milionami
No fajnie, bagaż oddaję na wstępie, ale podręcznego nie, prawda, bo go zabieram ze sobą?

Gość walizka z milionami
Aha, jak z kontrolą bagażu? Bardzo szczegółowa? Bedę brała leki, ale na śmierć zapomniałam o zaświadczeniu od lekarza. Mogą być problemy?

Gość dka
a byl ktos na lotnisku w Dublinie? Jak tam przebiega odprawa? trzeba patrzec na jakies symbole?

Gość lotnisko w dublinie
jest bardzo dobrze oznakowane... wszytskie bramki odpowiednich linii z opisanym dokladnie lotem... nie zgubisz sie.. tylko patrz dokladnie, bo tam sie kupa ludzi kreci (w tym mnostwo polakow, wiec pytaj smialo :D)... drogowskazy na terminale tez sa czytelne... tylko jak bedziesz mial(a) wylot z terminalu A, to nie siedz za dlugo na bezclowce, bo jest strasznie daleko... pol lotniska trzeba przejsc.. (jakies 10-15 minut sie idzie...) pozdrawiam

Gość dka
a skąd będę widziała czy wylot jest z terminalu A czy z innego?

Gość bagaz podreczny
powiedzą Ci na odprawie, albo będziesz miała napisane na bilecie

Gość dka
a jest ktos tak dobry żeby krok po kroku napisać na co trzeba patrzeć, jak to sie wszystko odbywa (od początku do końca) prosze :-)