Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walizka z milionami

lecę SAMOLOTEM-co ja mam robić???

Polecane posty

Gość jakie zaswiadczenie
na co chorujesz? o jakim zaswiadczeniu od lekarza myslisz?

Gość od poczatku do konca
Przychodzisz na lotnisko, najlepiej ok 1,5 a nawet dwie godziny przed lotem i tak jak na dworcu pkp patrzysz na tablice odjazdow patrzysz na tablice odlotow, sprawdzasz gdzie masz sie odprawic- np. stanowiska 5-8 no i idziesz, dajesz bilet (nr rezerwacji) i nadajesz bagaz, dostajesz karte bordingowa na ktorej jest napisane, do ktorego gate-u nalezy udac sie o o ktorej godzinie zaczyna sie boarding...potem przechodzisz przez kontrole bezpieczenstwa i okazujesz paszport ( choc to zalezy od tego gdzie lecisz) i idziesz do swojeg gate-u np.A 24 , wszystko jest czytelnie oznakowane i raczej nie ma szans sie zgubic

Gość lotnisko w dublinie
1) wchodzisz na lotnisko do hali odlotów... 2) szukasz bramek swojej linii 3) na monitorach nad bramkami szukasz swojego lotu (podany numer lotu i miejsce docelowe) 4) stajesz w kolejce 5) zaczynasz odprawe, nadajesz bagaz, dostajesz bilet, dowiadujesz sie z ktorego terminalu lecisz (jak ktos wczesniej napisal masz napisane na bilecie i zazwyczaj mowi Ci to pani/pan przy wydaniu biletu) 6) idziesz na kontrole (ta z bramka wykrywajaca metale) 7) hulaj dusza, piekla nie ma w bezclowym 8) idziesz na terminal 9) jak wywolaja Twoj lot (bedzie napisany na monitorze, ze zaczynaja wpuszczac na poklad) idziesz do kontroli biletow 10) sprawdzaja bilet 11) wpuszczaja do samolotu (albo podjezdza autobus i dowozi, albo idziesz do samego samolotu na pieszo... nie da sie pomylic samolotow :) ) 12) start i lecisz tak bylo jeszcze w ubieglym roku, dwa i trzy lata temu... w tym roku nie bylam w dublinie, ale nie sadze, zeby duzo sie zmienilo...

Gość pyrusia
Leki i kosmetyki najlepiej wsadź do walizki, bo w podręcznym mogą ci wywalić. Ja zawsze tak robię. W podręcznym mam ciuchy, laptopa, itp

Gość konrado20
czesc ;) pozwólcie ze dolancze tutaj do tematu ;) otoz chcialem sie dowiedziec / moze ktos z Was sie orientuje jaki jest calkowity koszt lotu np z krakowa do londynu >> lecaac do anglii paszport nie jest potrzebny ??

Gość leki lepiej w podrecznym
jezeli to jakies wazne leki to lepiej miec je ze soba, bo bagaz nadawany moze zaginac, a poza tym i tak nie ma szans sie do niego dostac w przypadku opoznienia...bo jest juz nadany