Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milla_24

8 miesiąc ciąży-lekarz nie bada mnie dopochwowo!

Polecane posty

Mam do was pytanko: czy to normalne, że gin wcale mnie nie bada dopochwowo, tylko co 3 tyg samo usg? Moje pytanie bierze się stąd, że co chwilę któraś pisze na forum, ze ma skracającą się szyjkę, założyli jej pessar itp. A ja nawet nie wiem, jak jest ze mną, bo siedzialam na fotelu ze 2 razy w ciagu calej ciąży-na samym początku i gdzies w czwartym miesiącu. Nie zbadał mnie nawet, gdy powiedzialam mu, że mi brzuch twardnieje w 5 miesiącu. Powiedzial, żeby brac magnez i po sprawie. Dziewczyny, co o tym sadzicie?

Gość rtgrshtrehj
może się wstydził ? :D

Gość ja chodziłam do 2 ginów
w czasie ciąży (dla pewności) i wizyty u obu baaardzo sie różniły od siebie... tobie radze to samo

hmmmmmmmmmm to ciekawe. To moze zapytaj go czy ma jakies zdolnosci jasnowidzenia, to wiele wyjasni :-) a tak powaznie to poprostu zapytaj go o to , powiedz, ze Cie to nie pokoi i tyle ... masz przeciez do tego prawo ... wiesz partaczy i ludzi wypalonych zawodowo nie brakuje.

Gość brakuje Ci tego
co ?????????? mąz nie wsadza to chociaz lekarz by coś wsadził..... pochewkę przetrzepał

na Islandii gdzie mieszkam przychodzi sie do lekarza na poczatku aby potwierdzic ciaze,jest wtedy oczywiscie badanie dopochwowe....i to na tyle:-) potem ewentualnie jesli sa komplikacje. a w zdrowej ciazy dopiero od 12 tygodnia ,co 4 tygodnie,pod koniec ciazy co dwa a na samym koncu co tydzien-widujemy tylko polozna,ktora robi konieczne badania krwi,moczu,wazy,mierzy itd. aha,i w polowie ciazy jest oczywiscie usg robione przez lekarza,ale przez brzuch. pytalam dlaczego i powiedziano mi,ze szczegolowe badania moczu i krwi(pobieranej z palca przy kazdym spotkaniu z polozna) wykazuja kazda nieprawidlowosc.

oj kobity kobity jesli nie macie nic madrego do powiedzenia to lepiej w ogole sie nie wypowiadajcie bo to swiadczy o waszej niskiej inteligencji. autorko......dla mnie to ten twoj lekarz jest chyba niepowazny.ja wlasnie tak jak ty w 5 miesiacu z powodu twardnienia brzucha trafilam do szpitala gdzie okazalo sie ze mam rozwarcie i przyspieszony porod,wiele zreszta zeczy sprawdza sie podczas badania dopochwowego wiec zastanawia mnie to po czym ten twoj lekarz sprawdza czy jest wszystko ok. zmien lekarza albo pogadaj z tym swoim co on odstawia i dlaczego tak robi.bo to jest naprawde dziwne.

Żeby było śmieszniej to powiem wam, że chodzę do niego prywatnie! No państwowo to jeszcze bym zrozumiała takie partaczenie... Na kazdej wizycie zdziera ze mne 60 zł (co 3 tyg.) Myślicie, że powinnam sama poprosić o badanie szyjki? Z ciążą wszystko ok i oby tak dalej, ale u mnie to juz prawie 34tc więc różnie to może być...

Gość ja mialam
przez cala ciaze 3 usg i badania ginekologiczne w 9 miesiacu

to zalezy od podejsci ai metod ginekologa. jesi uwaza ze nie ma koniecznosci takiej to cie nie bda. ja mialam 4 usg i badanie co wizyta. ale wiem ze niektorzy np miewaja co wizyta usg..nie przejmuj sie co kraj to obyczaj

Ciekawy ten Twój pan doktor. Ja jak chodzę do moje lekarki, no na zmianę, raz jestem badana, raz USG. Przecież to bardzo ważne!! Za każdym razem pani doktor informowała mnie, jak szyjka, ja dzidzia..... Na prawdę ciekawy ten lekarz..... pierwsze słyszę, żeby lekarz ginekolog oglądał tylko twarze... pacjentek:-) Pozdrawiam

Gość bziczek
ja tez mam dwóch lekarzy. Prywatny bada mnie na każdej wizycie i informuje o stanie szyjki. Gin z NFZ- szkoda gadać.. chodzę tylko dlatego, ze mam przychodnię tuż za rogiem, bezpłatne badania i szkole rodzenia. Poza spisanie badań do karty nawet mnie nie dotknie i na mnie nie spojrzy.

Milla ja Ci powiem, że już spotkałam się z takim lekarzem i to bardzo szanowanym. Był zdania, że każde badanie narusza szyjke i niepotrzebnie wprowadza bakterie, widać Twój z takich. Co do szyjki to jest ona widoczna i na usg ale ja przyznm, że do mnie takie tłumaczenie nie przemawia, bo co z infekcjami np.? ale skoro przez 8 m-cy Ci to nie przeszkadzało a do lekarza masz zaufanie to już możesz ten miesiąc jeszce wytrwać u niego..

w pierwszej ciazy mialam badanie ginekologiczne tylko przy okazji wizyt w szpitalu (a ladowalam tam 4razy) moj gin nie badal, zreszta zaniedbal tez wyniki i objawy zatrucia ciazowego, dodam ze byl uwazany za jednego z najlepszych lekarzy w miescie, przyjmowal w prywatnej przychodni majacej umowe z NFZ moj obecny gin badal mnie juz kilka razy, jestem w 33tc i jesli dobrze licze to 4badania ginekologiczne zaliczylam z pobranime cytologii (bo o tym tez niektorzy lekarze nie pamietaja niestety) usg mam robione czesciej ze wzgledu na maluszka ale normalnie w ciazy przebiegajacej bez problemow sa 3-4sztuki. Ostatnie badanie mialam 2tyg temu i gin stwierdzil ze szyjka lekko sie skraca a ze mam skurcze to od razu zadzialal i przepisal leki plus zalecil lezenie. jak nie masz zaufania do swojego lekarza to mysle ze powinnas skonsultowac to z kims innym jeszcze

Gość bziczek
słonko - ciekawe tłumaczenie z tymi bakteriami:) przecież gin bada w rekawiczkach, a po drugie większosć kobiet z sexu nie rezygnuje, jak ciąża rozwija sie prawidłowo. Wiec coś dziadek ciemnial raczej:classic_cool:

Bziczku mi tez tak się zdaje, chociaż mówię, że dla mnie nowośc to nie jest, są takie sztuki i tyle.....nie poradzisz. Mój lekarz prowadzący przyjmował mnie na nfz i jego opiece nic nie mogę zarzucić, mao tego jak Alka kończyła roczek to poszłyśmy do niego z kwiatkami bo tylko dzięki niemu ją mam, więc życzę każdemu takiego lekarza z powołania:)

Gość DOTTA****
DO AUTORKI to za co ty płacisz 60zł zeby na siebie popatrzec na wizycie ....dajesz sie robic w wała jak trza.... jestes w 8 mies i nie byłas badana wewnatrz, jak ty mozesz zyc z ta niepewnoscia ze wszystko jest w porzadku.....dziwne to troche ale sama pozwalasz zeby cie tak traktowano !

Ja chodzilam do mojego lekarza co 3 tyg przez cala ciaze Placilam 50 zl ale za kazdym razem mnie badal i robil usg Chyba bardzo bym sie denerwowala gdyby bylo inaczej Troche mnie to dziwi ze tyle placisz za samo usg Powiedz lekarzowi zeby cie zbadal bo sie denerwujesz czy wszystko napewno jest ok

Gość a mój lekarz
bada mnie za kazdym razem, jetsem 6 miesiacu, maialm 3 razy usg, w 5 tygodniu, 12 i 21, a na wizyte chodze co miesiac i badal mnie juz 5 razy.. za kazdym razem sprawdza szyjke i wydzieline z ppchwy, w 4miesiacu cos z ta wydzielina bylo nie tak, dostalam globulki dopochwowe i pozniej jzu w porzadku, od 4 miesiaca za kazdym razem sluchamy bicia serca maluszka, za kazdym razem mnie wazy i mierzy cisnienie, wydaje mi sie,ze zachowuje sie rzetelnie

Gość a jak jets u was