Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jagoda 26

MAMUŚKI Z ŁODZI

Polecane posty

Witam serdecznie. Szukam szukam , ale znalezc nie moge i az mnie dziw bierze, ze mamy z lodzi nie spotykaja sie tutaj na forum, zakladam zatem temat, majac nadzieje, ze zmotywuje Was dziewczynki do wspolnych plotek przy porannej kawce :-) i nie tylko . Ja jestem mamusią 6 miesiecznego Juniorka.

Gość kobieto masz 26 lat
a nie dociera do Ciebie, że nazwy własne pisze się dużą literą? Żałosne :O

Witaj. Chętnie się przyłaczę. Jestem mamą 13-sto miesięcznej Melanii. Pozdrawiam. :)

Witam:) Ja z Karolewa:) Mama 3 -ech łobuzów:)

:-) :-) :-) witajcie Na dobry poczatek mam pytanko, bo widze, ze tu wszystkie macie juz dzidzie wieksze od mojego Juniorka. Chcialabym powoli wprowadzac mu jakies nowe dania do jadlospisu, bo narazie to tylko cycuszka mały zajada nio i czasami deserki gerbera, ale chce jeden posilek zastapic czyms innym i moje pytanko do Was Kochaniutkie od czego mam zaczac, czy podac jakies gotowe danie ze słoiczka, czy cos ugotowac, czy moze jakas kaszke na moim mleczku juz sama nie wiem od czego zaczac, zeby przystosowac ten maly brzuszek do nowosci :-) Teraz zmykamy z Junim do manufaktury zamienic buciki, bo tata kupil, ale niestety rozmiar za duzy hehehehe. Odezwiemy sie wieczorkiem jak wrocimy, a Wy trzymajcie sie cieplutko i piszcie co u Waszych pociech jak spedzacie czas na codzien i ogolnie co Wwam tylko przyjdzie do glowy. Buziaki dla wszystkich maluszkow.

Jagoda blisko mieszkasz manufaktury? ja mojemu polrocznemu daje: zupke jarzynowa gerberka, deser- jablko(dzis wprowadzilam jablko z dzika roza) - bobovity, soczek jablkowy. kaszek nie lubi, mojej kuchni tez nie. mozesz zaczac od wlasnych zupek (3marchewki 1/4 pietruszki, 1/4 pora, 2 ziemniaczki). napoczatku bez miesa. mozesz podawac kaszki - odpowioednie do wieku(czyli te po 4, 5mc na poczatku). mozesz gotowac ziemniaczki i zmiksowac(bez soli), marchewke miksowana(bez soli), herbatki bobovity itp (odpowiednie do wieku) oczywiscie nie wszystko na raz;) przez kilka dni podawaj jeden produkt(1 dnia 2 lyzeczki , drugiego , trzeciego pol sloiczka, pozniej po sloiczku)

W kwestii żywienia duzo nie podpowiem...bo nie pamiętam:) cholerka jak szybko się zapomina;) Swojego najmłodszego synalka do 9 ego miesiąca karmiłam wyłącznie piersią-bo nie chciał jeść nic innego.Przybierała na wadze dobrze wiec sie nie stresowałam. Natomiast mój pierworodny frugał wszystko i dużo:D Zaczynałam od takich samych zupek jak Znajoma. Najpierw je miksowałam a jak pojawiły się pierwsze ząbki to rozdrabniałam. Poźniej dodawałam kurczaka. I to chyba tyle;) A dziś sie trochę \"zgrzałam\" bo pani w Madurowiczu w przyuchodni zapisała mnie na termin.........19 lipca. Kosmos co? Mimo tego,że tam chodzę. No nic-pójdę do mojej lekarki do Salve -nie ma wyjścia:( Ale mam dalej i drożej;)

No to i ja dołącze skoro \"brzuchatek\"post umarł śmiercią naturalną. I ja z łodzi........i blisko manufaktury.W domciu syn lat 5.7 i córka dni 17.

jackpot79 do manufaktury na pieszo - tempem 3latka mam 15- 20 minut:) a swoim 10min:) . niedaleko szkoly podstawowej 54:)

Jackpot-serdeczne gratulacje z okazji narodzin Córeczki🌻 Ostatnio jak się gdzieś spotkałyśmy byłaś jeszcze 2 w 1:) Gdzie rodziłaś? Myszka-witaj:)

Lili34 fajna masz roznice wieku miedzy synami:) mi tez sie talka marzyla;)

Twoja różnica tez niewielka:) Za trzy latka będą już razem rozrabiac:) Starszy chodzi do przedszkola?

dopiero go zapisalam- jak sie uda to od wrzesnia pojdzie:)

Twój Jakub jest w wieku mojego Dominika-tylko mój kwietniowy:) Mój Maluszek tez od wrzesnia wybywa z domu ........i obawiam się syndromu opuszczonego gniazda:D No a Ty trochę odetchniesz... OBy Ci tylko chorób nie znosił...

u mnie w domu zostanie mlodszy:) wiec gniazdko u mnie jescze pelne;) jak starszy wybedzie to mlodszy bedzie zblizal sie do 1 urodzin- wiec cxo do odpoczynku- hmmm...........marzy mi sie:D

Piekne fotki- gratulacje a ta czarno biała baaardzo ciekawa:) A dzieciaki-słodziaki:) super Maluszki:)

Ja do manufaktury na pieszo 10-15 min (z barlickiego).....a co do szpitala to rodziłam u Rydygiera.

To ja tez się dołączę mieszkam na Teofilowie mam prawie 2.5 roczną Marysię:)

uuuuuuuffffffffffffff wrocilismy z dalekiej i mokrej podrozy :-) Znajoma - serdecznie dziekuje za rady :-) dostosuje sie juz jutro, Twoj Tomus jest zaledwie 13 dni starszy od Juniorka i jest sliczny, Junior juz mu zazdrosci wloskow, bo on to maly łysolek. Twoj starszy to zreszta tez fajny kawaler - gratuluje obydwu :-) Blisko manufaktury niestety nie mieszkam, ale autkiem to jakies 10-15 minut, bo wyrzucilo mnie na obrzeza miasta, ale nie narzekam z samochodem da sie jakos zorganizowac wypad do centrum ( zreszta jestesmy tam codziennie bo nie mozemy usiedziec w domku ). Lili34 - Twoi synowie to tez piekne chlopaki jak tak dalej pojdzie to stworzymy tu topik z samymi przystojniakami :-) jackpot79 gratulacje z okazji narodzin coreczki ( koniecznie podziel sie z nami zdjeciami tej ksiezniczki no i synalkow ) a topik brzuchatek rzeczywiscie umarł smiercia naturalną stad moj pomysl na zalozenie nowego, mam nadziej, iz bardziej wytrwałego ;-) myszka24 kiedy przywitasz swoją dzidzie ?? czy juz wiesz jaka plec?? kasia28 i paty25 witamy serdecznie

hmmm nio znowu mozemy obejsc sie smakiem eurowizji ;-) Ja zgrywam zdjecia Juniego dla Was dziewczynki, a Wy co ?? spiuchnacie juz?? Nio z jednej strony Was rozumiem nie kazde dziecko daje pospac do 12 heheheh, ale moj synek mi daje , wiem to ..... conajmniej dziwne, ale my spimy do 12 a Juni chodzi spac o 20. Tak, tak juz mozecie zaczac mi zazdroscic ;-)

Gość browarowa zocha
:)

No moja dziewczynka też przesypia całą noc.........jak dobrze.Tylko te kolki. Chętnie bym wybrała się z małą gdzieś ,ale pogoda brzydka i ...brak wózka.Przyjedzie dopiero w poniedziałek.A zdjęcia dodałam...

Cześć! Ja tez z Łodzi. Mieszkam na Chojnach, do manufaktury daleko :) Mam dwóch urwisków, Michałka 2 latka i 9 mcy i czteromiesięcznego Wojtusia.

Witam serdecznie, moj brzdąc ma 6 miesiecy- chłopak:) Chętnie Was poznam, jesli można. Mieszkam chyba najdalej od manufaktury:) bo na olechowie, chociaż chojny ( hihi) też daleko:) A teraz ide pooglądac wasze dzieciaczki:)