Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka w Anglii

TAK BARDZO BYM CHCIALA WROCIC DO POLSKI,DO DOMU....

Polecane posty

Gość Jaaap
No niestety nasz kraj zmusza nasz do takich decyzji... Ja tu zostane, z nadzieja na lepsza przyszlosc. Mam nadzieje, ze to cierpienie teraz jakos zostanie mi wynagrodzone w przyszlosci.

Gość Jaaap
A u mnie sa polskie sklepy wiec o poskie jedzenie jestem spokojna;) Mi strasznie brakuje przyjaciol i dawnego zycia... Choc bylo popaprane... Jednak tu nie czuje sie u siebie... I chyba nigdy sie nie bede czula... Cholernie mi przykro, gdy pomysle , ze tak bedzie zawsze...

Gość Jaaap
masz racje wielbiciel70B, ale cialem meczymy sie tutaj...

Gość tereska z ....
przyjaciele.......hhmm...zaczynam zapominac znaczenie tego slowa....

Gość polka w Anglii
no wlasnie,przyjaciele-gdzie oni sa?

Gość polka w Anglii
dzieki kochani,ide poplakac w poduche,popatrzec w oczy moich dzieci by po raz kolejny utwierdzic sie ze podjelam wlasciwa decyzje...pozdrawiam

Gość tez jestem daleko
ale w przeciwienstwie do niektorych tu piszacych-rozumiem dlaczego.Jestem tu,poniewaz mielismy w mojej kochanej Polsce cos o czym niektorzy juz zapomnieli.Tym czyms byl komunizm.Mielismy ten bandycki ustroj 50 lat.W 1989 Jaruzelski oddal wladze Solidarnosci,ale po uprzednim porozumieniu z komunistami.Nasza wladza,ale ich finanse.Przez ten caly czas od 89 roku,tylko jeden rzad byl spoza tego ukladu,a mianowicie rzad premiera olszewskiego,rozwiazany zreszta w ciagu jednej nocy przez Kuronia,Walese i innych poplecznikow komunistow.Cale te juz 18 lat oni nie robili nic innego jak tylko kradli co sie dalo,tworzac swoje finansowe imperia.Popatrzcie na takich Gawronikow,Penczakow,Jagiellow i innych.Nadal,do dzis prawie wszystkie media sa w ich lapach.Stad ta propaganda anty Kaczynska,Giertychowa,Lepperowa.Wyobrazcie sobie ile wysilku potrzeba i czasu po to,zeby rozbic ta mafie?... Kto madry-ten wie o co w tym wszystkim chodzi...Wiec nie piszcie o jakiejs "Kaczej grypie",bo piszac to-gryziecie akurat ta reke,ktora czesto wbrew wam samym -probuje was n nakarmic...---dlatego yu jestem...

Gość basia.891
Trzymaj się Polko. To mój mail basia.891@wp.pl pisz ilekroć będziesz chciała pogadać:) Basióra:)

Gość z mojego wlasnego
doswiadczenia moge tylko powiedzeic,ze nie warto patrzec za siebie,zawsze patrz do przodu.Czas leczy wiele ran,postaraj sie pomoc samej sobie.Ja od zawsze mieszkam za granica Kraju,ucze sie jezykow,podrozuje,mam ciekawa prace,mam swoja Rodzine.Za Polska tesknie,ocztwiscie,przy dzisiejszych mozliwosciach to w koncu tylko 9 godzin samolotem.Trzymaj sie,warto dla mlodego pokolenia:)

Gość polka w Anglii
weszlam na sekundke-cudni jestescie,tacy ciepli.....tacy polscy....DZIEKUJE....

kochana NIGDY NIE JEST ZA POZNO....wracaj bo tak ci podpowiada twoje serce ...GDY NIE BEDZIESZ SZCZESLIWA NIE USZCZESLIWISZ INNYCH nawet twoje dzieci ...ja tez wracam z wysp kanaryjskich ...

Gość maultier
Wiem co czujesz.Mam tak samo tylko ze siedze w Szkocji.Jakbys chciala pogadac to zapraszam na maila maultier@interia.pl

Gość polka w Anglii
Dzien dobry,widze ze nie jestem jedyna ktora ma dylematy,Maultier -bardzo tesknisz?a w ogole to dopiero teraz zrozumialam Mickiewicza.......moze to smieszne ale niestety prawdziwe....dzis rezygnuje z pracy ktora zaczelam tydzien temu........chyba mnie wykorzystuja....jestem dla nich dzieczyna ze wschodniej Europy,tej biednej.......Boze....

Gość polka w Anglii
LARA kochana wracasz?ale sama czy z rodzina?nie masz obaw?zazdroszcze ci decyzji........

Gość polka w Anglii
Wielbicielu a Ciebie gdzie los rzucil?

Gość maultier
A bardzo tesknie.Tutaj jestem pol dnia sama z dzieckiem.A drugie pol z mezem z ktorym ostatnio prawie wogle nie rozmawiam.Na dodatek mieszkam aktualnie na strasznej wiosce gdzie kompletnie nie ma gdzie isc ani co ze soba zrobic.Moze tesknie tak bardzo bo czuje sie tutaj samotna sama juz nie wiem. Pozdrawiam

Gość do autorki topiku
szczerze na twoim miejscu nie wracalabym, tu jest coraz gorszy syf w tym kraju:(

Gość Nie mowię że
to latwy kawałek chleba, ale co w zyciu jest latwe ...? A wiesz jak trudno pracowac za 600 zl po 10 godz. dziennie i mając 33 lata mieszkac u rodziców i ... zadnych perspektyw na lepsze jutro ... no chyba, że ktos potrafi kraść ...

Gość A wiesz jak ...
tutaj trudno, zreszta kiedy w Polsce nie było trudno ? Nie pamietam takich czasów. Mój maż stracił pracę zarabiał 2.100 na ręke, ja zarabiam 1.800 na ręke, corka zdaje mature i pojdzie na studia bo uczy sie bardzo dobrze, syn studiuje, a zeby było smieszniej płacimy kredyt za mieszkanie 5oo zł. miesiecznie i nie za jakies apartamenty tylko 2 pokoje z kuchnia (jak dobrze, że nie wzielismy większego mieszkania)... Wiesz jak ciężko, nie narzekaj ... pieniądze to nie wszystko, ale co by nie powiedziec to jednak dają poczucie bezpieczeństwa, mozliwość realizowania marzeń i to nie jakis wygórowanych... Rozumiem, że tęsknisz, ale wiem, że z odleglości idealizujesz Polskę i rodzinę, co innego jak przyjedziesz na tydzień czy dwa, a co innego jak mieszkasz na stałe... Pozdrawiam 🌼

Gość hhhhhmmmmmmmmmmmm
powiem tobie tak , jestem 30 lat po slubie, więc mam pewne doswiadczenie zyciowe ... Doszlismy do wniosku z mężem do wnilosku, ze gdybysmy teraz mieli zaczynac nasze wspólne życie to na pewno byśmy wyemigrowali ... Nie mamy biedy, żyjemy na srednim poziomie, ale ... tutaj mlodym ludziom nie jest lekko, chociazby praca ... mozesz miec wyksztalcenie, ale jak nie masz wejśc i znajomosci masz przechlapane, nie ma szans ... niewazne kto rządzi, bo to rządy kolesiów i nikt za nic nie odpowiada, a to co jest teraz za czasów PiS- samoobrony - LPR to po prostu dno ... to bagno więc kochana ciesz się tym co masz, twoje dzieci beda mialy lepszy start zyciowy, a jak one beda szczęśliwe to i ty i twój mąż równiez bedziecie szczęśliwi. Powodzenia i zycze wam wszystkiego naj ... naj... naj... spelnienia marzeń :-D 🌼

Gość walduuus
bagno nie jest dlatego ze rzadzi pis i przystawki lepiej sie nie wypowiadaj na temat polityki:o

Gość polka w Anglii
wiem ze w Polsce jest ciezko,dlaego staram sie pomagac jak moge,mam polska telewizje i widze co sie dzieje,ale nie macie wrazenia ze jest troche lepiej niz bylo kilka lat temu.....a w ogle to podjelam dzis decyzje o kupnie mieszkania w warszawie,mysle ze nie powinno byc problemu z kredytem.......obiecalam tez sobie ze najpierw skoncze tu studia a potem wroce......jak bedzie do czego....mamnadzieje ze emigracja mnie nie zmieni,ze pozostane soba bz wzgledu na zawartosc portfela.....i macie racje,powinnam tu zostac ze wzgledu na dzieci....tylko co zrobic z ta CHOLERNA NOSTALGIA?

Gość polka w Anglii
hhhhhmmmmmmmmmm BARDZO DZIEKUJE ZA SLOWA OTUCHY!!!!

Gość lpo
z jakiego miasta jestes???

Gość polka w Anglii
jestem ze slough a TY