Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona.uk

akt urodzenia???

Polecane posty

Czy odpis aktu urodzenia do slubu mozna odebrac na poczekaniu, czy trzeba czekac??

Gość mozesz nawet
to poczta zalatwic

Gość Ja dałam odpis z 80 roku
i był dobry. Poszukajcie w domowych szufladach. Po co płacić 20-parę zł i załatwaiać :D Powodzenia :D

Gość dokumenty urzedowe
maja waznosc 3 miesiace, wiec nie wiem, jak ci to w urzedzie przyjeli:D

Gość Ja dałam odpis z 80 roku
Spytalam, czy może być i powiedzieli, że tak. Widać akty urodzenia się nie przedawniają. Jak ktoś się już raz jakoś urodzil, to się to nie zmienia. ;) Oboje daliśmy takie odpisy aktu otrzymane po urodzeniu.

Gość *Jenny*

Gość *Jenny*
akt urodzenia do zawarcia związku małżeńskiego musi byc z ostatnich 6-ciu miesięcy i z obowiązującą opłata ( w tym wypadku od stycznia bo zmieniła sie połata skarbowa).

Gość *Jenny*
takie są wymogi :-(

Gość *Jenny*
obecnie opłata skarbowa za akt do ślubu wynosi 22 zł.

ja mam odpis z 2000 roku, wiec moze by przeszlo...tylko, ze ja biore slub za granica, wiec jezeli bede miala problem to bedzie za pozno..

czesc akty ktrore sie otrzymuje zaraz po urodzeniu sa cały czas aktualne -przeciez to jest dokument!!!! nie rozumiem czemu chca nowe-pewnie dlatego bo trzeba za nie dodatkowo płacic mi nie kazali wyrabiac nowego choc mam z 83 roku!

akt urodzenia nie musi być nowy, może być ten sprzed 20 paru lat, ale w urzędzie przy wystawianiu zaświadczenia stwierdzającego brak okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa akt ten jest nam odbierany

w krakowie w tym samym dniu mozna to załatwić! a u mnie w USC musi byc akt urodzenia najpóźniej sprzed 3 m-cy!

Gość Różany kuferek
U mnie bylo calkiem inaczej. poniewaz oboje jestesmy z wro, slub rowniez w tym miescie bedzie wyprawany, to babka z urzedu wydrukowala sobie mini akt urodzenia do uzytku wewnetrznego w urzedzie, nie musialam za niego placic, ani czekac. Wszystko przy jednym biurku, szybko i przyjemnie!