Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***mama***

Adopcja

Polecane posty

Gość KOBIETA*
nastapila pomylka- ja tego nie przechodze- ja tylko staram sie poruszyc ten problem bo uwazam ze jest strasznie pomijany i nie ma wokol niego potrzebnej dyskusji- a jak juz cos zaczna mowic to myla pojecia jak to tylko mozliwe i utrwalaja mity slabo przygotowane dziennikarki... naglasniam sprawe gdzie sie da i niestety oddzew jest maly.. a to wyzej byl cytat z innego forum..

Gość już mama
My adoptowaliśmy ze wskazaniem. Nasza Mama Biol. nie była potępiona ani w swoim środowisku ani przez rodzinę. Miała pełne wsparcie, mimo młodego wieku. Naprawdę wiele zależy od nas samych, jaki dajemy obraz sytuacjom w życiu. Może stawienie czoła każdej trudnej sytuacji , otwartość,odwaga-te cechy sprawdzają się w naszym życiu.

Gość lunka81
witam! jesteśmy z mężem zainteresowani adopcją ze wskazaniem, pragniemy dac dom i całą naszą miłośc dziecku którego mama biologiczna nie może wychowywac. Jesteśmy kochającym sie małżenśtwem - proszę o kontakt: martab1233@wp.pl lub gg:228451

Jesteśmy z mężem zainteresowani adopcją ze wskazaniem.Jeśli ktoś może nam pomóc- piszcie proszę...

Gość tatko
Witam szanowne forumowiczki, troche nietypowo bo po tej stronie plec "uwazana za brzydka", wiec chyba na forum o tej tematyce w mniejszosci ale co tam, przeciez jest rownouprawnienie;) Wraz z zona jestesmy w dosc zaawansowanym stadium adopcji ze wskazaniem, mamy mame gotowa uczynic mnie dumnym tata, a zone kochajaca mama, problem tyczy sie natury formalnej gdyz mieszkamy od dawna i raczej na jeszcze berdzo dlugo w Irlandii, chcemy aby mama urodzila dziecko u nas, czy ktos moze ma podobne doswiadczenie w tej materii, chodzi mi o to jak najlepiej to zalatwic formalnie, czy proces sadowy powinien jednak odbyc sie w Polsce, czy sad nie powinien miec nic przeciwko adpocji zagranicznej, czy musimy sie gdzies rejestrowac, czy dobrym pomyslem bylby wpisania mnie jako ojca dziecka a zona by tylko przysposobila, czy to moze pomoc? Probowalem znalezc podobne informacje o adopcji "na odleglosc" ale nie bardzo mi sie udalo znalezc...:(Z gory dziekuje za porade doswiadczone kolezanki;)

Gość wiesia11
Szukamy z mężem kobiety która chce oddać dziecko do adopcji .Jesteśmy po kursach w OA.Podaje maila siostry ela355@op.pl proszę o pomoc

Gość Robert p.
jest forum tylko o takiejadopcji www.adopcjazewskazniem.pl, my adoptowalismy tak blizniaczki

Gość misiak07
Hej od 4 lat staram sie z mezem o dziecko lecz niestety nie bedziemy mogli ich miec w naturalny sposob,chcialabym dowiedziec sie jak znalezc matke chetna do oddania dziecka poprzez adopcje ze wskazaniem,bardzo pragniemy dzidziusia by stworzyc prawdziwa rodzine;(,jestesmy za granica czy to bedzie przeszkoda

Witam. Jestesmy malzenstwem od 3.5 roku, obecnie mieszkamy za granica i zarabiamy na dom abysmy mieli odpowiednie \"warunki\" zeby adoptowac dzieci. Do kraju planujemy wrocic najdalej za dwa lata. Kontaktowalismy sie z OA ale kazano nam sie zglosic jak wrocimy do kraju juz na stale i powiedziano nam ze zadna procedura ani kursy nie moga byc do tego czasu rozpoczete. Przeczytalismy o adopcji ze wskazaniem. Chcemy zostac rodzicami :) Jakie mamy mozliwosci?

Jestesmy malzenstwem od 3.5 roku. Aktualnie mieszkamy za granica aby zarobic na dom i miec "odpowiednie warunki" aby adoptowac dzieci. Do kraju planujemy wrocic najdalej za 2 lata. Kontaktowalismy sie z OA ale powiedziano nam ze mamy sie zglosic jak wrocimy do kraju na stale i zadne procedury nie moga byc do tego czasu rozpoczete. Przeczytalam o adopcji ze wskazaniem. Chcemy zostac rodzicami :) Jakie sa nasze mozliwosci?

Gość adopcja
Witam Ja i mój mąż pragniemy adoptować dziecko, nie musi być to noworodek. Pragniemy dać miłość, stabilizację ciepło rodzinne dziecku tak do lat 5. Mieszkamy na Śląsku w domu jednorodzinnym pod pięknym lasem :) Oboje pracujemy.Ja jestem z wykształcenia pedagogiem a mój mąż pracuje na kopalni . W domu mieszkają jeszcze moi rodzice czyli przyszli dziadkowie :). Bardzo kochamy zwierzęta mamy nawet kozy :) Jeśli któraś przyszła mama chciałaby z nami nawiązać kontakt to podaję gg 195147 A tak poza tym życzę wszystkim powodzenia

Gość malgoska182
mama mam do ciebie prosbe . jezeli moglabys mi napisac czy istnieje mozliwosc adopcji ze wskazaniem za granice Polski. czytam wszystkie wpisy , podziwiam Cie i wiem ,ze wiele wiesz na temat adopcji ze wskazaniem. bede wdzieczna za wskazowki . Pozdrawiam Goska

Gość misiak07
Chce adoptowac dziecko blagam pomozcie mi gdzie znalezc rodziny chetne do oddania dziecka do adopcji ze wskazaniem

Gość malgoska182
Mama i wszystkich uczestnikow Forum prosze o pomoc. czy istnieje mozliwosc adopcji ze wskazaniem za granice. Mama, ktora urodzi dzidziusia jest. Po prostu nie moze zapewnic swemu malenstwu godziwych warunkow zycia i zdecydowala ,ze musi dziecko oddac.Mamy zaswiadczenie od lekarza rodzinnego tutaj z miejsca naszego zamieszkania, wszystkie dokumenty typu akt malzenstwa , akt urodzenia moj i meza, zaswiadczenie o niekaralnosci, rozliczenia podatkowe za ostatnie 2 lata, czy potrzebna jest opinia z zakladu pracy , albo np. od znajomych referencje , listy jakies o nas , opinie ? Czy jest tu ktos kto adoptowal dziecko za granice z adopcji ze wskazaniem. Bede wdzieczna za pomoc. Malgoska

Gość odda
witam Wyszukalam tego topiku ze względu na moja sąsiadke. Jest trzeci raz w ciązy i w bardzo dramatycznej sytuacji domowej. Nie chce zatrzymac tego dziecka, nie da rady go wychowac. Dwójka starszych dzieci jest prześliczna no i oczywiście zdrowa. Napiszcie dziewczyny gdzie powinna zglosić sie taka kobieta, chcąca oddac dziecko zaraz po urodzeniu. Termin porodu wypada tegorocznej zimy. Mieszkamy na śląsku.

Gość Jolutek
Jestesmy bardzo zainteresowani adopcja ze wskazaniem... Jestesmy malzenstwem od 8 lat i mamy juz 4 letniego ,adoptowanego synka. Od 3 lat jestesmy w Anglii i bardzo chcielibysmy powiekszyc nasza rodzine ale...niestety nie mozemy. Jezelli jest ktos kto moze nam pomoc....bedziemy bardzo wdzieczni! Pozdrawiamy serdecznie Odpowiemy na kazde pytanie,pisz do nas : jolutek@tlen.pl

tak dawno tu nie wchodziłam a widze nowe wpisy :) ostatnio powstało wiele szumu wkoło adopcji ze wskazaniem. dziennikarze szuakjących taniej sensacji robią wokół adopcji wiele szumu a szkoda osoby które chcą porozmawiac o adopcji podaje kontakt gg 6199174 lub tel kom 508177509

Gość Adopcja
hej my jesteśmy ze Śląska jeśli Twoja znajoma nie chce poznać rodziny adopcyjnej myślę ze może się skontaktować z PCPRem w Jej powiecie albo z MOPSEM a jeśli chce poznać adopcyjną to powinna poszukać takiej rodziny i sie zrzec praw do dziecka za rzecz wybranej rodziny my jesteśmy rodziną chętną do takiej adopcji jeśli są jakieś pytania to podaję moje gg 195147 pozdrawiam

Gość odda
Dziekuję za wszystkie odpowiedzi. Dzisiaj porozmawiam z kolezanka i napisze jakiego kontaktu oczekuje. Być może znajdzie tutaj rodzicow dla jej maleństwa.:) Dodam tylko ze jest to osoba, ktorej bedzie trzeba pomoc w zalatwieniu wszelkich formalności. Jest matką samotnie wychowujaca dwojke dzieciaków, jest też troszeczkę niezaradna chyba dlatego ze sama wychowała sie w domu dziecka.

Gość adopcja
jeśli chodzi o papiery do adopcji ze wskazaniem to mogę podesłać pocztą e-mail a jeśli chodzi o adopcję przez ośrodek adopcyjny to ja myślę że wystarczy iść do najbliższego MOPSU, PCPRU czy nawet ośrodka adopcyjnego i tam udzielą Jej informacji Życzę powodzenia i trafnej decyzji :)

Gość malgoska182
Witam serdecznie. Barzdo prosze o przeslanie na moi e-mail malgoska1822gazeta.pl dokumentow odnosnie adopcji ze wskazaniem. Pozdrawiam wszystkie Mamy biologiczne , ktore z milosci do dziecka postanowily znalezc mu dom pelen milosci i ciepla. Pozdrawiam Mamy i Tatusiow adopcyjnych ,ktorzy przyjeli do swego serca i otoczyli miloscia najbardziej oczekiwany skarb na swiecie. Wszystkim oczekujacym na cud macierzynstwa( rowniez sobie )zycze aby na swojej drodze spotkaly tylko Mamy dla ktorych dobro dziecka, ktore nosza pod sercem bylo dobrem najwyzszym i zeby zadne inne sprawy nie przyslonily idei adopcji.

kilka dni temu urodziłam, czy to możliwe żeby mój Pawełek miał już stulejkę?

Gość odda
Po rozmowie z koleżanką stwierdzam, że jest zdecydowana oddac dziecko do adopcji. Innej myśli nie przyjmuje.Nie chce nawet widzieć dzieco po porodzie- czy jest to możliwe przy adopcji ze wsazaniem?? Mogę jej pomóc w znalezieniu kontaktów, mogę pomóc w kompletowaniu dokumentów ale wolala bym zeby wszystkie rozmowy prowadziła sama. Nie chce być pośredniczka w tak ważnej sprawie i nie chcę zeby kiedykolwiek któraś ze stron miała do mnie zal czy pretensje. Dlatego zdecydowałyśmy ze jak tylko dostanie jakies pieniążki z MOPRu to kupi sobie starter z POPa i wtedy podam jej numer tel. Dodam, ze jet to osoba bardzo biedna. Acha napiszcie dziewczyny w którym miesiącu ciąży powinna zaczac załatwiać wszystkie sprawy, zgłosic sie do ośrodka adopcyjnego czy MOPRu i czy w adopcji ze wskazaniem konieczne jest zalatwianie sprawy przez jakis osrodek czy dopiero po urodzeniu dziecka. Pozdrawiam Was.

skontaktuj sie ze mną na maila eska302@gazeta.pl ja juz to przeszłam pomogę jej Pozdrawiam

Gość już mama
Witaj, my już przez to przeszliśmy.Mamy bardzo fajny kontakt z mamą biol. Teraz czekamy na rodzeństwo dla naszej córci. Jeśli masz możliwość aby pogadać i rozwiać wasze wątpliwości to pisz: joarch1@gazeta.pl

Gość adopcja
witaj ja myślę że dopiero po porodzie mama biol zrzeka sie praw do dziecka i nie jetem pewna czy w adopcji ze wskazaniem musi byc powiadomiony jakiś ośrodek czy MOPS wiem że to później jak juz dziecko jest w domu u adopcyjnych rodziców to oni sami składają komplet papierów do sądu ja myślę że Twoja znajoma powinna najpierw spodkać się z wybraną rodziną osobiści i porozmawiać my z mężem pragniemy zaadoptować dzidzię co pisałam już wcześniej ale jeśli byłyby jakieś pytania do nas to zapraszam na rozmowę 785474139 pozdrawiam pozdrowienia dla Ślązaków :)))))

w skrócie opisze jak było ze mną: Poznałam rodziców adopcyjnych...prawdą jest ze czuje się wewnętrznie ze to bratnie dusze :) odrazu wiedziałam ze to idealni kandydaci (przyznaje ze nie tylko z nimi miałam kontakt) Po kilku spotkaniach postanowiłam ze chce urodzic w ich miescie zgodzili sie i na dzsien porodu stawiłam sie w szpitalu w ich miescie urodziałam i 2 doby byłam z dzieckiem (nigdy tego nie zapomnę) po wyjsciu ze szpitala oddałam dziecko mamie adopcyjnej na rece ucałowałam je i wróciłam do domu. zostawiłam im tylko oswiadczenie o tym że wiem gdzie przebywa moje dziecko i daje im pełną dyspozycję do opieki nad malenstwem wraz z męzem. Po 6 tyg. rodzina adopcyjna złozyła wniosek do sądu o przysposobienie. Odbyła sie rozprawa na której ja i moj mąż zrzeklismy sie prawd do dziecka i na tym konczył sie nasz udział. Nie zgłaszałam urodzenia dziecka do MOPSu odebrałam tylko nr PESEL z urzedu Miasta w którym jestem zameldowana bo akt urodzenia został tam przesłany. Akt ur dziecka odebrał ojciec adopcyjny w swoim miescie. Pytanie o to co myslą ludzie o mojej decyzji? Mnie to nie obchodzi ja nie mam sobie nic do zarzucenia ci co wiedzieli zaakceptowali moją decyzje choć niektórych ona szokowała.

Gość adopcja
Witaj Mamo ja zrobiłabym tak samo jak Ty . Ja nigdy bym nie oddała dziecka że tak powiem państwu. myślę że była to słuszna decyzja a wiem że jak mama biol wie że jej dziecko jest bezpieczne i szczęśliwe to łatwiej znieść ten ból ja się tylko obawiam że jak sąsiadka pani co podpisuje sie "odda" powiadomi MOPS o chęci oddania dziecka do adopcji ze wskazaniem to mogą jej nie odpuścić bo wiadomą rzeczą jest to że tego typu ośrodki nie popierają tej formy adopcji a ja też nie bardzo wiem czy biol ma obowiązek powiadomienia o takiej decyzji Mops ale wydaje mi się że nie pozdrawiam Ola

na szczescie w Panstwie naszym mamy prawo decydowac i nikt nie jest władny odebrac nam prawo decyzji ;) zadne Panie z Ośrodków czy MOPSu ;) to jest decyzja dojrzałej zdrowej na ciele i duchu kobiety i tylko jej :) adopcja ze wskazaniem jest adopcją legalną i była to jedyna taka adopcja jeszcze w latach 50tych wtedy nie było OAO :)