Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***mama***

Adopcja

Polecane posty

Gość **Mika**
Witaj Skwarku, chciałabym się dowiedzieć więcej o AZW i procedurach, czy mógłbyś odpisać mi na e-maila.Pozdrawiam salami0@op.pl

Gość jenny13
A ja mysle, ze ludzie ktörzy sa przeciwko AZW poprostu probuja zrobic zamieszanie i dlatego "nagle pojawiaja sie mamy ktöre chca pieniadze za dziecko"- Dlatego nie powinnismy sie dac zwiesc bo tacy ludzie zawsze beda. I tylko Ci ktörzy sa wytrwali i cierpliwi i wierza w dobro AZW, tylko tym sie uda. Pozdrawiam

Gość DIOSSA
WITAM. "MAMA","MARYLA" PRZYWROCILYSCIE MI WIARE.

Gość gabinia
Od zawsze otoczona bylam dziecmi, mowili mi ze powinnam zostac przedszkolanka, bo dzieci mnie kochaly a ja je. Zawsze chcialam miec duza rodzine i kiedy juz znalazlam tego jedynego i do pelni szczescia bylo nam tylko potrzebnr malenstwo zachorowalam i dowiedzialam sie ze nigdy nie bede moga urodzic dziecka. To byl szok dla mnie ale zarazem pomyslalam sobie ze nic nie dzieje sie bez przyczyny ze napewno gdziej jest dla mnie moja kruszynka i wierze w to calym sercem. Ciezko mi o tym rozmawiac, bo nie chce widziec litosci w oczach ludzi. Mam przy sobie wspanialego mezczyzne ktory nigdy nawet przez chwile sie nie zawachal i byl przy mnie w tych najgorszych chwilach. Byc moze moja dzidzie juz kreci sie w jakims brzuszku, ja czekam bo wiem ze sie odnajdziemy.

Gość Agnieszka.26
Witam. Proszę o kontakt rodziców, którzy przeszli procedurę adopcji ze wskazaniem w Krakowie. Mamy kilka pytań. My mamy już małą istotkę w domciu i chcemy zacząć zalatwiać formalności. Może ktoś polecić jakiegoś prawnika, który już to przerabiał? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Gość iwona69
Co trzeba zrobic zeby mieć synka lub córeczke ? trzeba szukać, szukać, szukać.... wierzyc, wierzyc, wierzyc.... wiec i my z mężem szukamy i wierzymy, ze znajdzie nas mama ktora poczuje z nami ta więź i bedzie wiedziała, że to właśnie nas szukała i na nas czekała.....

Gość anka A
Witam Wszystkich my rownież od dłuzszego czasu czekamy i wierzymy że nasze tak bardzo oczekiwane maleństwo odnajdzie drogę do nas - do domu w którym będzie szczęśliwe i bardzo bardzo bardzo mocno kochane. Pozdrawiam anka A

Gość anka A
Witam Cię ***mamo*** Mam wielką prośbę, skontaktuj się ze mną na e-meil.Bardzo chcemy zostć rodzicami, jesteśmy zainteresowani adopcja ze wskazaniem. Będziemy mogły swobodniej porozmawiać Pozdrawiam anka A

Gość olus811
Jesteśmy kochającym się małżeństwem, jesteśmy kochającymi i kochanymi rodzicami adopcyjnymi, teraz po raz drugi szukamy naszego dzieciątka, szukamy mamy biologicznej... Jeśli jest kobieta, której sytuacja życiowa zmusza ją do podjęcia decyzji o oddaniu maleństwa do adopcji ze wskazaniem - prosimy o kontakt. gg 6644693, tel.783021822

Gość olus811
Jesteśmy kochającym się małżeństwem, jesteśmy kochającymi i kochanymi rodzicami adopcyjnymi, teraz po raz drugi szukamy naszego dzieciątka, szukamy mamy biologicznej... Jeśli jest kobieta, której sytuacja życiowa zmusza ją do podjęcia decyzji o oddaniu maleństwa do adopcji ze wskazaniem - prosimy o kontakt. gg 6644693, tel.783021822

Gość kl-oni
"Ojciec powiedział mi kiedyś, że posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie". J. Caroll My mamy duży dom, w którym jest kilka sporych i nieco mniejszych pokoi. Chcielibyśmy je odkrywać z Maleństwem... Nie prosimy o nic więcej jak tylko o zaufanie Mamy, którą życie zmusza do podjęcia trudnej decyzji o oddaniu Dziecka. Kontakt: kl-oni@o2.pl

Gość kl-oni
" Ojciec powiedział mi kiedyś, że posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie". J. Caroll My mamy duży dom, w którym znajdują się zarówno duże, jak i małe pokoje. chcielibyśmy odkrywać je z Maleństwem, bądź nieco starszym Dzieckiem. Może to byc rodzeństwo. Nie prosimy o nic innego jak zaufanie Mamy, którą życie zmusiło do podjęcia trudnej decyzji o oddaniu Dziecka. Czekamy na wiadomość - kl-oni@o2.pl

Gość asia.asia
Za 2tygodnie urodzę synka,na którego czekałam ponad 10lat. Życzę wszystkim parom by ich marzenia o posiadaniu dziecka spełniły się.Pozdrawiam dziewczyny z którymi korespondowałam i bardzo dziękuję za okazane wsparcie .Asia-Asia

Gość **Mika**
Szukam mamy biologicznej - szukam dziecka do AZW. Droga mamo, jeśli nie możesz wychowywać swojego dziecka, myślisz o adopcji, proszę Cię o kontakt gg12690842...czekamy...

My również szukamy Mamy biologicznej która nie może zająć się dzieckiem. Droga \"mamo\" jeśli nadal pomagasz w znalezieniu Rodziców biologicznych to prosze odezwij się na maila bstachura@poczta.okay.pl lub gg 2539545 Bardzo dziękuję. Prosimy również o kontakt mamy które nie mogą wychowywać swojego dziecka

My również szukamy Mamy Biologicznej, która nie może zaopiekować się swoim dzieckiem. Proszę o kontakt osobę kryjącą się pod nickiem "mama" na adres bstachura@poczta.okay.pl lub na gg nr 2539545. Prosimy również o kontakt Rodziców Biologicznych którzy chcą oddać dziecko do adopcji Pozdrawiamy

Gość czarna125
*mama* prosze odezwij sie na muj adres

Gość luska81
Witam. Bardzo proszę ***mama*** skontaktuj się ze mną to mój adres: aluskaf81@o2.pl ,pozdrawiam

Gość domimini
szukamy pomocy w AZW, dziecko może być starsze, do 6 lat. Wychowamy je w stabilnej rodzinie, damy serce i cierpliwość, wiarę w siebie i nienaganne wyksztalcenie oczekujemy kontaktu

Gość AGNIESZKA I ŁUKASZ
STARAMY SIE O DZIECKO JEŻELI BEDIESZ MAMĄ A NIE CHCESZ LUB NIE MOŻESZ MIEĆ DZIECI MY NAPEWNO JE POKOCHAMY CZEKAMY NA JAKĄKOLWIEK WIADOMOŚĆ.NIE MAMY SZANS NA SWOJE DZIECKO A NA MALEŃSTWO Z OŚRODKA ADOPCYJNEGO CZEKA SIĘ OKOŁO 5-7 LAT SPRAWDZAJĄ WSZYSTKO I NAWET JEDEN CZY DWA MANDATY SKREŚLAJĄ NAS Z LISTY ''POTENCJALNYCH RODZICÓW'' TAK SIE NAZYWAMY.:( NASZ ADRES E-MAIL AGNIESIA2409@TLEN.PL

jestesmyfajni Gdy spytałam mojego męża dlaczego ktoś miałby wybrac właśnie nas na rodziców dla swojego dziecka odpowiedział: “Jak to dlaczego, BO JESTEŚMY FAJNI” I pewnie ma rację, ale najpierw mama dziecka musi się o tym jakoś dowiedzieć i przekonać, dlatego postanowiłam napisać. MAMY FAJNYCH RODZICÓW, który już nie mogą się doczekać żeby zostać dziadkami (choć pewnie rozpieszczą nasze maleństwo, ale przecież wychowali nas na FAJNYCH ludzi, więc z ich pomocą nam się to też uda) MAMY FAJNY DOM, gdzie nasze dzieco będzie mogło dorastać blisko natury, w ładnym otoczeniu, wśród fajnych sąsiadów (choć niektórzy z nich to zrzędy, ale od nich trzymamy się daleka) MAMY FAJNEGO PSA, z którym nasze dziecko będzie mogło się bawić (choć pewnie nie raz za mocno pociągnie go za ucho) MAM FAJNEGO MĘŻA, który uwielbia żartować i mnie rozśmieszać. Cierpliwie wspierał mnie w trakcie trudnego leczenie niepłodności i to jego optymizm pomógł mi przetrwać te trudne chwile. Dalego wierzę, że razem poradzimy sobie z każdym problemem. (choć oczywiście czasem się sprzeczamy, czasem powie coś nie tak, czasem zdarza mu się zapomnieć, że o coś go prosiłam, ale i tak go kocham) JA JESTEM FAJNA?- Myślę, że wiele osób mnie lubi (choć mam też wrogów). Myślę, że jestem ambitna i pracowita (choć zdarza mi się leniuchować). Myślę, że jestem ładna (choć gdy wstaję rano z łóżka to zaczynam mieć co do tego wątpliwości). Myślę, że jestem szczęśliwa (choć brakuje w moim życiu tej jednej ważnej osóbki) Myślę, że jesteśmy bardzo fajni, choć mamy też sporo wad i czasem popełniamy błędy. Nauczyliśmy się jednak te wady akceptować a błędy wybaczać. Jeśli chcesz aby dziecko, które urodzisz wychowywało się w takiej rodzinie jak nasza, proszę pozwól nam je poznać i pokochać. jestesmyfajni@vp.pl

Ogromna liczba osób oczekujących dziecka, pragnących miec to szczęście w domu... czemu adopcja nadal jest tematem tabu? czemu nadal jest wstydliwa? Nawet ja boje się mówić o tym na głos :(

Gość nie wiem co dalej...
czytam was od jakiegos czasu i zastanawiam sie ....co zrobic jeszcze wczesnie wiec nie podjełam decyzji o tym czy urodze i oddam czy tez poddam sie aborcji..nie wiem co jest lepsze dla mnie,bo swiadomosc jednego i drugiego jest tak straszna,mam pytanie czy jest mozliwosc zeby taka rodzina adopcyjna pozwokiła mi na kontakt z dzieckiem od czasu do czasu .jako ciocia jesli nie chce mowic ze jest adoptowane czy ktos tak miał...????

Gość czekam od zawsze
myślę, że to bedzie trudne i bardzo niezdrowe przede wszystkim dla dziecka. Napewno możesz liczyc na regularne listy, zdjecia informujace Ciebie o rozwoju dziecka. Kontakt pewnie dopiero w momencie kiedy dziecko bedzie mogło samo zdecydowac czy chce sie z Tobą spotkać czy nie. Ty równiez możesz pisać do niego, aby w ten sposób mogło Cię poznać, zrozumieć Twoja decyzje. Mysle, że większość z nas (rodziców adopcyjnych) nie bedzie utrzymywała adopcji w tajemnicy.

Gość **Mika**
Witaj, staramy się o adopcje ze wskazaniem, jeśli chciałabyś porozmawiać lub poznać nas bliżej - czekamy na e-maila. Ja zawsze sobie wyobrażałam, że będę miała kontakt z MB, będzie mogla nas odwiedzać(jako ciocia) i patrzeć jak rośnie (jej) - nasze dziecko. Jeśli i Ty tak myślisz czekamy na kontakt. Pozdrawiam

Gość anka A
Witam Cię Napisałaś że nie wiesz co robić. Ja mogę prosić tylko o jedno pozwól żyć temu maleństwu.Piszesz, że masz jeszcze dużo czasu, może w twoim życiu wszystko sie pouklada i bedziesz mogla opiekować sie swoim maleństwem a jezeli w dalszym ciągu będziesz musiala poszukać dla niego nowej rodziny to tutaj na pewno ja znajdziesz Jak przegladasz forum to widzisz ile jest osób pragnących mieć dziecko. My rowniez jesteśmy małzenstwem ktore poszukuje swojego malenstwa za którym bardzo tęsknimy. Przy AZW znasz RA myślę że jest możliwość żebyś miała kontakt ze swoim dzieckiem. Chcielibyśmy jakoś pomoć, jeżeli masz ochotę porozmawiać to napisz do nas. Pozdrawiam anka A

Gość _Maryla_
Witaj [nie wiem co dalej] jesli chcesz porozmawiac z kimś kto odddał dziecko to tu jest "mama" ze mna też mozesz na gg 6199174 tel 508 177 509 piszesz ze jeszcze wczesnie wiec duzo moze sie zmienić . pozdrawiam Maryla

Gość _Maryla_
Witaj trudna decyzja . jesli chcesz porozmawiac z kimś kto już odddał dziecko to na tym forum jest "mama" , moje gg 6199174 i tel 508 177 509 piszesz ze masz dużo czasu , jeszcze dużo moze sie zmienić . pozdrawiam Maryla

Gość mama adopcyjna
Nie wiem co dalej - odezwij się proszę do ***mama*** lub do Kaliny to są kobiety które kiedyś były w podobnej do Twojej sytuacji, porozmawiaj z nimi, przemyśl i podejmij decyzję. Ja życze Ci aby to była dobrze przemyślana decyzja przedewszystkim z myślą o Twoim Dzieciątku.

Gość mama adopcyjna
Nie wiem co dalej - proszę odezwij sie do ***mama*** lub Kaliny. To są Mamy Biologiczne które tak jak Ty teraz one kiedyś były w podobnej do Twojej sytuacji, porozmawiaj z nimi, przemyśl i podejmij decyzję. Ja zyczę Ci aby to była dobrze przemyślana decyzja nie tylko dla dobra Twojego, ale przedewszystkim dla Dobra Twojego Dzidziusia.