Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***mama***

Adopcja

Polecane posty

DO MAMA witaj czy wiesz jak wygląda azw kiedy kobieta oddaje dziecko ale nie wiadomo gdzie jest jej mąż ,zostawił ją jeszcze kiedy nie wiedziała że jest w ciąży. Pozdrawiam sunka i z góry dziękuje

Gość do sunka
To się wpisuje w dokumenty ze ojciec nie znany NN.

Witajcie:) Mam pytanie: A jak to wygląda jeżeli MB. opuszcza szpital po porodzie,to jak to wygląda z opieką medyczną dziecka,albo jak dostanie żółtaczkę i trzeba będzie jechać do szpitala z dzieckiem,(chodzi oczywiście o to jak dziecko będzie już u nas,a w szpitalu nie dostanie żółtaczki,czasami tak bywa ze dziecko nie dostanie żółtaczki w szpitalu po wyjściu,ale jak się okaże ze za 3 dni trzeba wrócić z dzieckiem do szpitala)jak to wygląda? Przecież nie mamy żadnych dokumentów dziecka,chyba ze wizyta prywatnie.Moze mi ktoś udzielić informacji.Bo w sadzie to się dostaje dokument ze np. rozprawa o dziecko w toku,to wtedy dadzą jakiś dokument,tak? Dziękuje.

Gość no przecież
masz wówczas dokument o powierzeniu pieczy od MB swojego dziecka tam jest napiasane że wszelkie decyzje macie prawo podejmowac bez zgody MB która podpisała powierzenie pieczy. Wtedy mówicie lekarzom że staracie sie o przysposobienie i czekacie na rozprawe któraa nie moze odbyc sie wczesniej niz po 6 tygondioach od porodu.

Gość tez chce byc mama
Dziewczyny prosze powiedzcie jakie dokumenty trzeba zebrac jesli chodzi o ten typ adopcji? mieszkam za granica, pytam na wszelki wypadek. Dziekuje z gory. Watek caly przeczytam, ale czas mnie troche goni.

Gość Do "tez chce byc mama"
Juz pisze: -Całkowity odpis aktu małżeństwa -Potwierdzenie stałego zameldowania -Zaświadczenia o zatrudnieniu i dochodach -Zaświadczenia z poradni uzależnień -Zaswiadczenia lekarskie o ogolnym stanie zdrowia,z adnotacja,ze wymienione osoby moga sie opiekowac dzieckiem,oraz badania dodatkowe -Zaswiadczenia z poradni zdrowia psychicznego -Opinie z miejsca pracy -Zaswiadczenie z rejestru karnego o niekaralnosci. I chyba to wszystko:) Potem z tymi dokumentami co sa wyzej na pisane-zlozyc dokumenty do sadu i rownierz: wniosek o przysposobienie i powierzeniu pieczy,i to wszystko razem zlozyc do sadu.

Gość tez chce byc mama
Dziekuje serdecznie.

Gość Do "tez chce byc mama"
Prosze:)

Gość niunka5
Nie macie racji z tym , ze na podstawie spisanego papierka pomiedzy MB a RA możecie iść z dzieckiem do szpitala i podejmowac tam decyzje medyczne. Niestety tak nie jest , w szpitalu przy dziecku przebywac może tylko MB albo opiekun wyznaczony przez sąd !! a juz o podejmowaniu jakichkolwiek działan w szpitalu na któe jest potrzebna zgoda, niestety takiego prawa nie nadaje wam papierek spisany z RB, baaa nawet jak dziecko jest w RZ ustanowionej przez sąd , to na operacje i zabiegi medyczne jest potrzebna zgoda MB albo nakaz sądu

Gość niunka5
Zabieg operacyjny, metoda leczenia lub diagnostyki stwarzająca podwyższone ryzyko w przypadku małoletniego poniżej 16 roku życia : W sytuacji, gdy zachodzi potrzeba wykonania zabiegu operacyjnego albo zastosowania metody leczenia lub diagnostyki stwarzającej podwyższone ryzyko dla pacjenta stosuje się art. 34 ust. 3 u.z.l.l.d., który przewiduje, że jeżeli pacjent jest małoletni lub niezdolny do świadomego wyrażenia zgody, wymagana jest zgoda jego przedstawiciela ustawowego, a gdy pacjent nie ma przedstawiciela ustawowego lub porozumienie się z nim jest niemożliwe - zezwolenie sądu opiekuńczego. Zwracam uwagę, iż zgoda powinna zostać udzielona na piśmie (art. 34 ust. 1 u.z.l.l.d., art. 18 ust. 1 u.p.p.).

Gość niunka5
Przedstawiciele ustawowi Zazwyczaj małoletni pacjent posiada dwóch przedstawicieli ustawowych (matkę i ojca). Bardzo często oboje rodzice posiadają pełną władzę rodzicielską, a wtedy każde z nich może samodzielnie reprezentować dziecko. Trzeba jednak podkreślić, iż w istotnych sprawach dziecka rodzice decydują wspólni

Gość do niunka
niunka myslisz że przy tak waznej decyzji jak ratowanie życia dziecka lekarze beda czekac na sąd?:O chyba nikt sie na to nie zdecydje :P Ponadto drobne zabiegi typpu szczepienia czy pomoc lekarska własnie dzieki temu papierkowi mogą sie odbywać. Zreszta RA moga juz od pierwszych dni starac sie o sądowne powierzenie pieczy nad małoletnim wiec bez obaw :P

Gość niunka5
Mam dziecko z AZW, byłam w szpitalu i wiem z czym to sie je... i gwarantuje ci, ze lekarze bez zgody na zabieg , takiego zabiegu nie przeprowadza... ( nie mowie tu o naglym ratowaniu zycia ) ale ogólnie kazdy zabieg , narkoza itp, musi byc zgoda MB albo sądu A co do tego, ze RA moze miec piecze od razu :-) hmmm idż i spróbuj w sądzie to załawic ;-)

Witam :-) Mam jeszcze takie pytanie,bo ja się na tym nie znam a chce pomoc MB. jak to jest z macierzyńskim,jak to wygląda,przysługuje MB. wogole macierzyński? Jakie dokumenty musi mieć i gdzie to ma załatwić? Bo ja nie potrzebuje macierzyńskiego,bo jestem na rencie a nie wiem wogole jak to wygląda.Pozdrawiam :-)

Gość Samo zycie
Maryla dziekuje ze jestes

marzenie o adopcji malenstwa Witam Mam jeszcze takie pytanie,bo ja się na tym nie znam a chce pomoc MB. jak to jest z macierzyńskim,jak to wygląda,przysługuje MB. wogole macierzyński? Jakie dokumenty musi mieć i gdzie to ma załatwić? Bo ja nie potrzebuje macierzyńskiego,bo jestem na rencie a nie wiem wogole jak to wygląda.Pozdrawiam Macierzynski przysługuje MB ale tylko przez 8 tygodni po porodszie po oddaniu dziecka do adopcji musi ona po 8 tygodniach zgłosic gotowośc do pracy.

Droga mamo, jeżeli nie możesz wychować swojego maleństwa bardzo chętnie przyjmiemy go do naszej rodzinki. Ofiarujemy mu mnóstwo miłości!!! Odezwij się do nas gg 5314107, chętnie z tobą porozmawiamy:)

Gość marzena mama
nie obchodzi mnie co o mnie pomyslicie jestem w trudnej sytuacji i bede szczera musze oddac dziecko do adopcji nie mam warunkow aby je wychowac ale potrzebuje kasy,

marzena mama nie obchodzi mnie co o mnie pomyslicie jestem w trudnej sytuacji i bede szczera musze oddac dziecko do adopcji nie mam warunkow aby je wychowac ale potrzebuje kasy, Nikt zyjacy w dobrobycie dziecka nie oddaje :O jesli chcesz sie czegoś dowiedziec napisz na maila pod moim nickiem. Pozdrawiam

Gość Sara34@onet.eu
Naszym największym marzeniem jest by nasza rodzina się powiększyła niestety parę lat temu przeszłam operację która zamkneła nam drogę do posiadania biologicznych dzieci. Wierzymy jednak że jest na świecie kobieta która zaufa nam i pozwoli cieszyć się rodzicielstwem . Kochana mamo jeśli z jakichś powodów nie możesz wychować Swojego maleństwa proszę napisz do nas gg 5853404

Gość karavka
mam takie pytanie, czy adopcja ze wskazaniem jest legalna za granicą? czy polskie prawo to honoruje? jak to wyglada?

Gość Znalezione w sieci
Znalazłam w sieci fajne forum dla wszystkich których dotyczy adopcja. Może tam ktoś znajdzie swoje maleństwo bądz najlepszą rodzinę jaką można sobie wyobrazić dla niego http://www.adopcjadziecka.fora.pl/

Gość marzena mama
Nikt zyjacy w dobrobycie dziecka nie oddaje jesli chcesz sie czegoś dowiedziec napisz na maila pod moim nickiem. Pozdrawiam Niestety nie znalazlam maila nigdzie wiec jak mam napisac, chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec.

Kochana MB, jeżeli nie możesz się zaopiekować swoim maluszkiem napisz do nas, my nadal czekamy!!! Jesteśmy normalną, kochającą się rodzinką, mamy ponad 6-letni staż małżeński. Przeszliśmy przez kurs w OA, mamy kwalifikacje na RA. Jesteśmy już rodzicami 2,5 letniej córeczki, którą kochamy ponad wszystko. Adoptowaliśmy ją dzięki AZW. Jeżeli chcesz żeby Twoje dzieciątko miało siostrzyczkę, kochających się rodziców odezwij się do nas, czekamy... Moje gg 5314107