argentynka 0 Napisano Maj 12, 2007 Naczytałam sie trochę o nieskuteczności Postinoru i nie wiem co myśleć.. W środę pękła nam gumka, Postinor miałam w szufladzie więc połknęłam od razu, po 12 h drugą tabletkę. 2 dni później, tzn wczoraj też pękła nam gumka!!! Zdążyłam się wcześniej zaopatrzyć w Postinor więc natychmiast połknęłam tabletkę. Dodam że mam dni płodne, i to był mój szczyt owulacyjny! :( Czy to prawda, że Postinor jest mniej skuteczny jesli bierze się więcej niż 2 opak. w ciągu tego samego cyklu?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-1967- 0 Napisano Maj 12, 2007 małe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże ale ryzyko zakrzepicy tudzież innych konsekwencji związanych z taką ilością hormonów b. duże(z depresją włącznie:(:() to naprawdę nie cukierki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
argentynka 0 Napisano Maj 12, 2007 Jestem po 4 tabletkach w ciągu 4 dni, i nie odczuwam na razie żadnych doleglowości, czuje się OK! Muszę mieć mocny organizm;) Mnie martwi tylko to, czy w takiej sytuacji, przy 2 wpadkach w dni płodne, nie jestem w ciąży...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez uwielbiam Napisano Maj 12, 2007 argentynka gratuluje glupoty, kazdy ginekolog mowi to samo, unikac postinoru, bo moze spowodowac uszczerbek na zdrowi. Cos mi sie zdaje ze to prowokacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
argentynka 0 Napisano Maj 12, 2007 Dlaczego miałabym pisac głupoty? Nigdy wcześniej nie brałam Postinoru, pech chciał, że 2 razy w tak krótkim czasie pękła nam gumka! Czy w takiej sytuacji, mając dni płodne ryzykowałabyś ciążę? W moim wypadku to wogóle nie wchodzi w rachubę. Przejmuje się swoim zdrowiem, ale musiałam zrobić wszystko, żeby nie zajśc w ciążę. PS W moi wypadku załatwienie Postinoru nie stanowi żadnego problemu, więc zawsze mam go w szufladzie w razie nagłej wpadki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosta rada Napisano Maj 12, 2007 nie uprawiaj seksu, jeśli jesteś tak niedojrzała. Nawet nie wiesz, jaką właśnie wyrządziłaś krzywdę swojemu organizmowi... To, że teraz czujesz się dobrze nic nie znaczy. Ale pocieszę Cię-w ciąży nie będziesz. Radzę szklankę wody zamiast, a jeśli już musisz się kochać, to zainwestujcie w lepsze gumki i unikajcie dni płodnych, skoro wiesz, że akurat jest szczyt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Corby 0 Napisano Maj 12, 2007 Może zacznij brać tabletki anty, bo zwariujesz z tymi prezerwatywami. Postinor można wziąć raz na jakiś czas, a nie za każdym razem, kiedy pęknie Wam gumka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosta rada Napisano Maj 12, 2007 ja bym nie namawiała do brania tabletek, na własnej skórze przekonałam się o tym jakie to świństwo. Choć w tym przypadku myślę, że już lepiej się truć tabletami na codzień niż co tydzień Postinorem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
argentynka 0 Napisano Maj 12, 2007 Gumki stosuję od roku i jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby pękła. Jestem b. ostrożna, jeśli chodzi o branie tabletek, ale teraz nie miałam wyboru:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach