Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilinna1

Jak sie pozbyc tej wstretnej bruzdy na czole pomiedzy brwiami

Polecane posty

Gość Lilinna1

Co zrobic z ta cholerna bruzda,zmarszczka,udalo sie komus to zlikwidowac,oczywiscie naturalnie a nie chirurgicznie.Czy moze zna ktos dobry krem,olejek czy cokolwiek by sie jej pozbyc?Dodaje mi ona z 5 lat wiecej.Pomozcie,pleaseeeee

To zmarszczka mimiczna, efekt marszczenia czoła. Nie wiem, może jakiś krem ją \"rozprasuje\"? Taki na zmarszczki mimiczne.

Gość pobhysw
botox co 6-9 miesiecy

Gość Lilinna1
Wlasnie marszczylam zawsze czolo,teraz staram sie kontrolowac. Moze ktos mial ten sam problem i udalo mu sie temu zaradzic.Ceny nie wchodza w gre,jezeli cos skutecznego ktos mi poleci to moze byc nawet bardzo drogo.

Gość mże tak
Ja nie mam takiej zamarszczki,ale zdażały się takie okresy w moim życiu kiedy byłam koszmarnie zestresowana niemal bez przerwy i wtedy napinały mi się mięśnie czoła tworząc fałdki na skórze...gdyby trwało to dłużej pewnie miałabym tzw. lwią zmarszczkę... Może od strony większej ilości relaksu zaatakujcie?

Gość Lilinna1
Dziewczyny,dzieki za wpisy.Moja to taka krecha konkretna,choc czasem mniej a czasem bardziej widoczna.Mam oczy wrazliwe na swiatlo dzienne,wiec w ciagu dnia jak jest slonce i zapomne okularow slonecznych marszcze czesto czolo bo mnie razi,ale jak pisalam juz wyzej staram sie to kontrolowac.Na botox raczej nie reflektuje,gdyz jest od kilku lat dopiero na rynku i niewiadomo jaki bedzie po nim efekt np za 20 lat. Kiedys kolezanka mi wspomniala,ze jej znajomej taka lwia bruzde usunelo codzienne smarowanie buzi kolagenem. Ja z wlasnych obserwacji zauwazylam,ze jak ja porzadnie masuje olejkiem tak z 10 min to tez jest znacznie mniejsza. Czekam na dalsze wypowiedzi. Pozdrawiam

Gość Janinkass
np. kwasem hialuronowym, szybko i skutecznie, a przede wszystkim bezpiecznie, polecam dr Widerkiewicza i skoncz z tym koszmarem :)

oj oj marszczyło się czółko marszczyło i teraz ma się bruzdkę między brwiami. No, ale jak się ona już pojawiła to trzeba pomyśleć o tym, jak się jej pozbyć. Czytałam co nieco o tym, jak się można takich zmarszczek pozbyć i wiem, że masz do wyboru kwas hialuronowy, botox, sculptrę, albo regeneris. Tyle tylko, że ja po pierwsze nie jestem super specjalistą w tej dziedzinie, po drugie nie widziałam, jak głęboka jest ta bruzda. Może dobrze by było się wybrać ba konsultacje do lekarza pani dr Klaudia Zwiorek- Czech jest świetna jeśli o medycynę estetyczną, na pewno ci coś poradzi. Chociaż najczęściej na takie zmarszczki stosuje się botox;)

Gość xcoov
na zmarszczki doskonale dziala kwas hialuronowy u dr widerkiewicza

Gość a moim skromnym zdaniem....
wydaje mi sie ze regularnie stosowane dobre kremy powinny pomoc. czytalam w necie ze podczas nakladania kremu nalezy go odpowiednio wmasowywac, w internecie mozna znalezc dokladna instrukcje jak to wyglada. z tego co pamietam bylo to takie jakby rozmasowywanie tej bruzdy na boki. wujek google podpowie Ci dokladnie ;)

Gość Silna13
Spróbuj botox. polecam Ci świetna klinikę medycyny estetycznej w Warszawie. www.q-clinique.pl

Może pomógłby masaż? Albo jakiś krem, który intensywnie nawilża, zatrzymuje wodę w komórkach skóry i dzięki temu delikatnie wygładza i "wypełnia" istniejące zmarszczki? Taki efekt obiecuje krem Lagrend. Ale opinie są bardzo różne. Od zupełnie entuzjastycznych, przez neutralne, mówiące, że przede wszystkim świetnie nawilża, po zupełnie krytyczne głosy kobiet, którym krem nie pomógł na problem zmarszczek. Więc można spróbować, ale nie wiem jaki efekt będzie akurat na Twojej skórze.

Gość reszkka
botoks albo kwas hialuronowy. Ale gdzie ja ostatnio byłam i co robiłam nie powiem, bo znowu jeszcze ktoś pomyśli, że wraz z innymi tutaj robię kryptoreklamę jakejś firmie... :/

Gość gość
na lwią zmaszczkę botoks, albo na początek baby botoks. Ja zrobiłam baby przed 30 w klinice MttEstetica w Krakowie u doktor Tyki i to jest zbawienie! Żadne kremy nie pomogą jak się ma głęboką bruzdę. Mimike mam zachowaną a zmarszczka jest, tylko dużo mnie widoczna, nie zaprasowana na blachę.

Gość Fiestaszka
Na pewno zadne tabletki nie pomagają na zmarszczki ! Już bym bardziej uwierzyła w kremy, ale to też jeden wielki pic na wodę! Na zmarszczki to chyba nic innego jak liftingi i botoksy

Gość gość
Cześć, nie ma co się bać medycyny estetycznej, strasznie ją demonizujecie :-) Jeśli masz problem z bruzdą, to zapisz się po prostu na botoks. Wystarcza na ok. pół roku, a po paru zabiegach powinnaś się w ogóle odzwyczaić od marszczenia i botoks nie będzie potrzebny. To naprawdę super łatwy zabieg i koszt też nie jest wysoki, bo ok. 400 zł. Jeśli bruzda jest już bardzo głęboka, to może się okazać, że będziesz też potrzebować wypełnienia kwasem hialuronowym, np. Juvederm. I to naprawdę wszystko. Poza tym taka niepozorna z wyglądu bruzda może strasznie postarzać.

Gość LEM0N
No co ty.. teraz to robią takie cuda jak hydrolifting czy biowchłanialne nici liftingujące. Laserem też można usunąć zmarszczki. Tylko, że nie wszystkie kliniki stosują te metody. Wiem, ze na przykład u nas w krakowie można pójsc do vesuny, oni sa dosyc nowoczesna klinika i wiem, ze w ich ofercie mozna wiele znalezc

Pierwszym krokiem powinna być konsultacja u specjalisty, który dokładnie obejrzy twarz. Nie podałaś ile masz lat i od kiedy jest ten problem. Z pewnością wygłądzająco zadziałają zabiegi złuszczające np peelingi chemiczne czy mikrodermabrazja laserowa. Poźniej można rozważyć głębokie nawilżanie np z pomocą dermapena. Pozdrawiam Abigail Laskowska

Gość gość
Albo fajna alternatywa dla Botoksu, czyli nici liftiguące, ja byłam na tym zabiegu w Medycynie Młodości i bardzo jestem zadowolona z efektów.

Gość gość
haha o kurde :D krem z bielendy ma rozprasować jakieś zmarszczki ? no proszę was :D :D :D

Gość gość
Dla mnie zbawienny okazał się krem z olejkiem arganowym i różanym marki bioagadir. Znalazłam go na ekocudach w warszawie i zachwycił mnie jego zapach i to jak szybko wchłonął się w skórę dłoni!

Gość gość
dla mnie zbawienny okazał sie botox :D robiłam tydzień temu :D

Gość gość
Ja też polecam wypełnienie kwasem. Botoks też pewnie by się sprawdził, ale nie miałam więc się nie wypowiadam. Rekomenduję to co się sprawdziło w moim przypadku czyli wypełnienie kwasem http://www.techderm.pl/ . Efekt wygląda naturalnie, a sam kwas też przecież jest naturalnym składnikiem skóry.