Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziekanka

DZIEŃ ŚWIRA REAKTYWACJA. poloniści pracują za marne grosze

Polecane posty

Gość dziekanka

skończyłam polonistykę ale za marne grosze nie bede belfrem ! najgorsze jest k.... że teraz pracy w szkole dużo i rodzinka, znajomi namawiają dziwią się że wolę pracę w prywatnej firmie. nie znają realiów. gdzie nauczyciel z kilkuletnim stazem nie zarabia nawet 1000 zł. "dzień świra" mi się przypomniał

Gość moje bylo do d
a oplaca Ci się? mozesz napisac ile zarabiasz w prywatnej firmie?

Gość dziekanka
teraz mam na rękę od 940-1100 zależy od premii

Gość moje bylo do d
wiesz to wszytsko zależy - czasami srodowisko nauczycielksie tak da w tylek, ze perpsektywa pracy z nimi jawi się jako koszmar...wiec ja Cię rpzumiem

Gość jokijoki
tak wy 1000 zł a lekarze chcą 5000 zł nie ma sprawiedliwości!!!

Gość dziekanka
chodzi o to że człowiek uczy się w danym kierunku i po studiach okazuje się że lepiej wyjdzie na gównorobieniu niż kształceniu młodych ludzi. odpękać swoje 8 godzin i do domu( bez sterty zeszytów i sprawdzianów)...

Gość byla nauczycielka
no i poza szkolą nie masz kontaktów ze sfrustrowanymi rodzicami, śliniacymi się tatusiami...:o wiem dokladnie w czym rzecz

Gość dziekanka
to głupie że człowiek musi patrzeć na kasę, a nie na to czy z danej pracy jest zadowolony, czy ją lubi i czy się jakoś tam spełnia. mogłabym zostać nauczycielką, bo ta praca ma wiele zalet, zwłaszcza dla kobiety która ma już rodzinę.

Gość dużo więcej
Jestem polonistką, pracuję 5 rok i na rękę biorę 900 zł. Żenada dosłowna. Podyplomówkę też mam zrobioną i teraz zaczynam drugą, bo dyro tego wymaga. Oczywiście wszystko z własnej kieszeni. Ludzie jak ktoś mi mówi, że nauczyciele to mają dobrze, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Wymagania wobec nas są olbrzymie, stres okropny, duża odpowiedzialność... Czasem myślę - po co się tak szarpać za takie marne grosze? Tylko ja kurcze uwielbiam uczyć dzieciaki...

Gość dziekanka
jeżeli chodzi o mnie, to mam za sobą tylko praktyki podczas studiów. Nie mam więc doświadczenia w tym zawodzie i pojęcia czy uwielbiałabym to robić...ale na dzień dzisiejszy nie mam motywacji, żeby się o tym przekonać.