Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość safonka

okropne wzdęcia

Polecane posty

Gość safonka

od 3 dni cierpie na okropne wzdecia:( jest to bardzo niemile i krepujace, tym bardziej ze gazy maja niezbyt mily zapach. jak moge to zalagodzic?? co mi pomoze:( mam juz dosc brzucha wielkiego jak balon i ciaglych gazow o niemilym zapachu

Gość a brałaś coś na to
jakiś esprumisan czy gaz stop? spróbuj też ciepłej herbaty miętowej albo z rumianka i gorącej kąpieli.

Gość iaiajajaja
Jeżeli nie jeszcz nic, co by jakoś szczególnie prowokowało te wdęcia to masz początki zespołu jelita drażliwego. To jest paskudna sprawa i idź do lekarza, nim ci się pogorszy. Jest kilka leków, które można próbować. A na razie możesz sobie kupić w aptece espumisan albo manti gasstop (to drugie jest chyba silniejsze, jeśli dobrze pamiętam).

Gość safonka
wlasciwe to jadlam tak jak caly czas jem a nowego co wprowadzilam do swojej diety to kawa zbozowa i szalwia , i chyba wlasnie od kad zaczelam to pic pojawily sie wzdecia:/. mozliwe ze to kawa zbozowa? kiedys pilam szalwie i wszystko bylo ok. tych srodkow z apteki jeszcze nie probowalam

Spróbuj pić codziennie rano na czczo szklanke przegotowanej wody i jedz Activie:) Miałam ten sam problem co Ty, te dwie rzeczy mi pomogły.

Gość Kamarta

polecam ulgasim spróbować. Mi bardzo pomagają, często biorę je po jedzeniu takim, które jets cieżko strawne, ale efekty czuje po niedlugim czasie, co jets dla mnie bardzo ważne.

Gość kamenka

Czyli na grilla ulgasim jest jak znazlazł. sprawdzone info ;) w weekend trochę poszalałam z jedzeniem i okazało się, że samo przeczekanie nie wystarczy. dlatego właśnie brałam ulgasim i to mi bardzo pomogło. czytałam, zę to symentykon tak zdiała i tabletki przynoszą ulgę.

Gość stroka

No ja myślę, że ulgasim to nie tylko na grilla się przyda, ale też teraz, kiedy jeszcze trwa sezon ślubny i jak latem jeszcze można było wyjść w czasie wesela na spacer, to teraz siedzi sie cały czas w sali. A nie każdy lubi tańczyć, więc wzdęcia niestety pojawiają się częściej.

Gość wandzia

Właśnie! Zima to taki okres, że trudno o ruch, kiedy jest się na jakiejść imprezie. Jeszcze na weselu to przynajmniej się tańczy. ale rzeczywiście w tym okresie łatiwiej o wzdęcia, więc myślę, że zabieranie ze sobą na imprezę tabletek ulgasim to dobry pomysł.

Gość kropeczka

Zanim przyjdzie zima, to jeszcze i jesień może dać w kość, jeśli chodzi o wzdęcia i gazy. Przecież imprezy andrzejkowe to też dobre biesiady, gdzie stoły uginają się od jedzenia, bo ludzie szaleją przed adwentem. także warto pomyśleć, żeby wziąć na taką imprezę ulgasim i potem nie żałować

Gość majksaa

muszę sobie ten ulgasim kupić, widziałam że jest na bazie symektonu, bralam inny preparat tego typu ale tam to tych tabletek to trzba było dużo wziąć bo byla dużo mniejsza dawka w tabletce no i był duzo droższy