Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vrehg

po co ja depilowalam te chorelne nogi

Polecane posty

Gość vrehg

teraz po depilaji cukrowej mam wroniete wlosy, stany zapalne, bo jakies 2 dni temu zaczelam wyciskac na sile wlosy spod skory, jak nie chcialo isc to dlubalam penseta;/ teraz mam rany w nogach, ropa a dodatkowo ten cholerny wlos nie wyszeld spod tej skory i chyba zostanie tam juz na zawsze a dlubac go kolejy raz nie mam zmaiaru:( zostana mi rany po tym wszystkim? nie chche miec blizn, co robic?czy peelingi pomoga? ostrzezenie: dziewczyny nie wyrywajcie sobie wlosow, chyba, ze nie macie problemu z wrastajcymi wlosami, ale tak to nie kombinujcie.ja zaczelam depliowac bo mialam dosc golenia i myslalam, ze po takich sesjach wlosy mi calkowicie wypadna..coz za durne podejscie:(

Gość askaksjksj
aaaaa nie potrzebnie wyciskałaś te włoski:( poczekaj aż się trochę zagoi i zacznij trzec nogi szorstką gąbką i rób często peelingi, też się kiedyś tak załatwiłam

Gość vrehg
wszystko wyjdzie jak bede robila peelingi?niby je stosuje, ale mam wrazenie, ze to nie wiele daje..;(

Gość mądry mis
moze chodzilo o pilnik!

ja tez to mialam....na poczatku super a jak zaczely odrastac to zalamka, to dlatego, ze po cukrowej wloski sa naprawde bardzo, bardzo slabe i nie maja sily sie przebic przez dosyc gruba skore na nogach, trzeba robic peelingi i smarowac dosc tlustym balsamem lub oliwka, tak slyszalam, sama zrezygnowalam bo za duzo roboty z pielegnacja pozniej ale jesli sie zaprzesz i pare razy zrobisz cukrowa to wloskow naprawde bedzie mniej i beda slabsze, powaga. Jak cos to pisz, to sie powymieniamy doswiadczeniami..

ja tez depilowalam i nie mam najmniejszego problemu, zadenw wlos mi nie wrasta, a jest ich coraz mniej i mniej ;) Depilowalas sama czy u kosmetyczki? Czasem jak sie depiluje w zlym kierunku, to pozniej wlos wrasta. Mysle ze skora i wloski wroca do dawnego wygladu, ale pewnie troche to potrwa.

myslisz, ze kierunek wyrywania ma cos z tym wspolnego? tak czy tak wloski mi sie wyrywaly, obojetnie czy z wlosem czy pod wlos, nie zwracalam na to uwagi, moze jednak trzeba?

to zależy od skóry głównie. ja mam na nogach blizny po wszystkim... po wrastających włoskach też. dlatego wolę nie ryzykować z tą depilacją.

aha chcialam dodac, ze po depilacji naprawde bylo super, zadnych podraznien i krostek, zadnego uczulenia, nawet zaczerwienienie bylo minimalne w przeciwienstwie do depilatora, zadnego prawie bolu, takze moze jednak warto pielegnowac , peelingowac, smarowac, zeby za pare miesiecy miec naprawde SPOKOJ

z tego co mi wiadomo, to kierunek depilacji wloskow ma znaczenie, oczywiscie skora itp. także. Podobnie jest z depilacja pach, kosmetyczka od razu mi powiedziala, ze wazny jest kierunek, nie mam naprawde zadnych problemow z wrastaniem, ale pamietam ze jak uzywalam depilatora i golilam jak mi sie podobalo, to czasem zaczynaly wrastac, na szczescie nie mam sladow.

Gość a używałaś szorstkiej gąbki
dl\ mnie ta metoda to rewelacja. jak nie używałam szorstkiej gbki, to faktycznia wrastały. A teraz mam spokój na jakieś 3 miesiące :D i włosków jest o wieeeeeeeeeele mniej

Gość Monanna
Czyli ze w jakim kierunku trzeba depilowac?

ja zrywam pod włos

Gość Monanna
Acha czyli nie z wlosem, tylko pod wlos, tak? A bikini tez tym depilujecie?

Gość Monanna
No to ja juz nic nie wiem

tak. na początku troche bolało - bo łapały się włoski obok.... a teraz spoko. Tylko tez pamiętaj o gąbce :D pod pachami też. i nawet "wąsik", choć mam minimalny...ale tu trzeba dobrze paste wyrobić, bo inaczej nie chwyci tych najkrószych.

wlasnie o tym czytam i zalecaja z wlosem....wlasnie dziwne, bo obojetnie jak robilam to sie ladnie wyrywaly, myslalam, ze to nie ma znaczenia a teraz juz wiem, ze to wazne, zeby zapobiec wrastaniu....no ale zdania sa podzielone, zraz ktos pisze , ze z wlosem, a ktos inny, ze pod wlos....

ja nie wiem jak trzeba:) ja zrywam pod włos. może jakaś dziwna jestem :D każdy niech stosuje to, jak dla niego naj;epiej. a samą metodę naprawdę polecam.

Gość amelia_0
jesli chodzi o slady i powstale po "grzebananiu" pod skora blizny, to one zejda! ja przez kilka dobrych lat tak nogi katowalam, bo mi po depilatorze wrastaly i mialam nogi cale poranione, ale jak przestalam raz na zawsze, to skora jest ok. Cos z tym kierunkiem moze byc faktycznie, bo mi np. po zimnym wosku nigdy wloski nie wrastaly, a zawsze zdzieralam pasek pod wlos. No a depilatorem...wolna amerykanka, jak popadlo...

Gość absolwentum depilatorium
a jak wyglada wrastający włos? bo podejrzewam ze mi wrasta, ale nie jestem pewna

Gość absolwentum depilatorium
czy miejsce gdzie wrasta włos jest czerwone i swędzi?

Gość vrehg
no masz czarna kropke na skorze. ej no ja bym chciala tak stosoac te depilacje cukrowa, bo naprawde fajna sprawa, ale z tym wrastaniem to porazka, ja wyrywam z wlosem, bo slyszalam, z etak jets lepeij.teraz stosuje peelingi i inne pierdoly, ale mam wrazenie, ze to nie pomaga.. nie chche wracac do maszynki:( ale chyba bede musiala, bo jak dalej tak bede twkic w tej depilacji to nie wylecze sie.

singielka*** - dzięki, Twoja też przyjemna ;) a co do blizn to będę się upierać że to kwestia skóry! albo jest skłonna do blizn albo nie - moja jest i blizny są. nawet po meszce która mnie ugryzła jak miałam 3 lata :P

ja ogolnie to tez bardzo polecam ta metode bo jest w miare bezbolesna, dosyc dlugo wlosy nie odrastaja, co mnie bardzo zdziwilo, bo po ok.2 tygodniach (po depilatorze juz na 3 dzien) no i to ze wloski sa slabsze i juz nie takie czarne tylko szare bardziej, co jak mi sie wydaje swiadczy o tym, ze sa slabsze....no ale to nieszczesne wrastanie....