aganeska 0 Napisano Maj 13, 2007 czy moge farmakologicznie usunac ciaze do 9 tyg?? moj facet to debil!!! mam juz dosc samotnosci!! nie mam srodkow na dziecko nikt mi nie chce pomoc a ten jelop za granica siedzi pomocy !!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eeeeeeeeeeeeeeeee Napisano Maj 13, 2007 mozesz, oczywiscie nielegalnie :) czemu nie chcesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aganeska 0 Napisano Maj 13, 2007 jakie sa tabletki na poronienie ktore moge dostac w aptece?? prosze ;(((((( nie chce tego dziecka bo caly swiat mi sie zawali nie jestem gotowa na taki krok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eeeeeeeeeeeeeeeee Napisano Maj 13, 2007 aganeska - nie ma w polsce lekow poronnych legalnie. czemu nie aborcja za jakis czas? przez kase? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Asdaa Napisano Maj 13, 2007 9 tydzień? To sobie przypomniałaś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eeeeeeeeeeeeeeeee Napisano Maj 13, 2007 DO 9 tyg., co nie znaczy ze to jest 9 tydzien :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aganeska 0 Napisano Maj 13, 2007 dokladnie 8 tydz moja kolezanka wziela jakies prochyb kupila w aptece i poronila w 3 a ja jestem w 7 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sweetevil Napisano Maj 13, 2007 tabletki poporonne do ktorych zalicza sie postinor-duo dziala do 72 godzin po zaplodnieniu i kosztuje okolo 60 zl. Z tego co piszesz to na pewno nie jestes 2 ni po zaplodnieniu czyli Ci nie pomoga. A aborcja jest nielegalna ale kosztuje okolo 6000 zl...duzy wydatek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Hoes Napisano Maj 13, 2007 Tabletki wczesnoporonne dostaniesz w Polsce, wystarczy poszukać ogłoszeń "wywoływanie miesiączki farmakologicznie". Z tego co wiem, to można usunąć do 8 tygodnia, ale najlepiej przez pierwszy miesiąc. Kwestię moralności pozostawiam sumieniu autorki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Hoes Napisano Maj 13, 2007 Mówimy tu o pigułce RU, a nie o Postinorze. Koszt to jakieś 1000 zł, ale nie wiem dokłandnie. Nie używałam :) Choć znam kogoś, kto przeszedł ten zabieg. Dlatego radzę się zastanowić, bo jak się okazuje ta kobieta teraz bardzo chce tego dziecka :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ładoga 0 Napisano Maj 13, 2007 aganeska - wysłałam Ci mejla, ściągnij. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aganeska 0 Napisano Maj 13, 2007 dziekuje ladoga... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewadddddddddddddd Napisano Maj 13, 2007 aganeskaaaa nie rób tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anka lalalala Napisano Maj 13, 2007 wejdz na strone woman on waves. Tam masz wsszystko o aborcji farmakologicznej. Duzo pytan i odpowiedzi na nie. jak to wyglada krok po kroku i skad wziac owe tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łza.............. Napisano Maj 13, 2007 Płaczę jak cie czytam, Zabijać własne dziecko przez faceta? Nigdy sobie tego nie wybaczysz.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ładoga 0 Napisano Maj 13, 2007 a skąd możecie wiedzieć, czy sobie wybaczy czy nie? skąd możecie wiedzieć, że będzie tego żałować?? może dzięki temu będzie mogła żyć dalej, studiować, pracować, ułożyć sobie życie tak jak chce. wy drogie panie wszystkowiedzące i wszechczujące :o aganeska - tu masz jeszcze linka o metodach aborcji http://www.federa.org.pl/publikacje/ulotki/metody_aborcji.htm trzymaj się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eeeeeeeeeeeeeeee Napisano Maj 13, 2007 ladoga - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aganeska 0 Napisano Maj 13, 2007 dzieki za porady...niektore kobiety nie rozumieja....kiedys sama bym powiedziala,ze durna,ze usunac chce..oburzalabym sie,ale zycie sklania nas do podejmowania roznych decyzji a ja jestem z tym sama doslownie sama.....ojciec mowi,ze moge siedziec w domu dopoki nie widac....on nie nadaje sie na ojca bo mnie nie utrzyma zreszta juz zalamal rece i nic nie robi w dodatku siedzi za granica....a jego starzy nade wszystko ukochali wodke;( moja matka jest przybrana i nigdy nie miala dzieci wiec na jej pomoc tez jakos nie moge liczyc a skoro jest gospodarzem domu to wstyd przed sasiadami ze panienka wrocilazza granic z brzuchem...i w dodatku nie ma pracy...pewnie jakbym miala wporzadku facta dach nad glowa dlaczego nie...wtedy zechcialabym dziecko ja najbardziej,ale ja mu nic nie moge ofiarowac..nic,wiec wole zeby sie krzyczalo kiedys na mnie tak jak ja to robie teraz na mojego ojca.....pijesz a nigdy mi nie kupiles niczego....albo nigdy nie masz pieniedzy.....dziecko zasluguje na wiecej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ładoga 0 Napisano Maj 13, 2007 uważaj, zaraz cię zakrzyczą, że to żaden powód... dla mnie sprawa prosta - nie chcesz. jakiekolwiek masz powody, to nieważne, jeśli nie chcesz donosić ciąży to nikt nie powinien cię zmuszać! pamiętaj, żeby w trakcie zabiegu nie być sama, poproś może jakąś przyjaciółkę o pomoc, odpukać ale różnie się może wydarzyć. i trzymaj się no :) całe życie jeszcze przed tobą! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ładoga 0 Napisano Maj 13, 2007 cóż, faktem jest, że polacy nie umieją czytać ze zrozumieniem :) na pytanie: czy mogę farmakologicznie usunąć ciążę do 9 tyg odpowiedź brzmi: tak tak krzyczysz na ojca że pije. chi chi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ładoga 0 Napisano Maj 13, 2007 przepraszam, czy ma pani jakieś problemy? nie jest na miejscu histeryzować z powodu i na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Maj 13, 2007 chce tylko powiedziec ze wbrew temu co napisała tu jedna z dziewczyn, positnor duo NIE zalicza sie do środków wczesnoporonnych. aby cos nazwac wczesnoporonnym musi byc juz płód, ktory ów srodek usunie, a samo zagnieżdzenie sie zapłodnionego jajeczka trwa 72h- wiec postinor nie dopuszcza do tego. a autorce tematu życze wszystkiego dobrego- niezaleznie od tego jaka decyzje podejmie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a może to dziecko Napisano Maj 13, 2007 to jaks szansa dla Ciebie ? Pomyśl ,przemysl sprawę w życiu prawie nic sie nie dzieje bez przyczyny . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ładoga 0 Napisano Maj 13, 2007 OOOO laładoga - właśnie nei wiem czemu pisze, dlatego poradziłam jej, żeby się nie tłumaczyła. jej powody nie są dla mnie ważne, po prostu nie jest teraz gotowa urodzić dziecko. i kropka. i jaka jestem? chętnie posłucham :) tym bardziej, że to wymaga wielkiej odwagi napisać anonimowo w internecie co się o kimś myśli. a to polska właśnie. ktoś ma inny pogląd - to już \"przemilczamy\" kim to on nie jest. smutne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aganeska 0 Napisano Maj 13, 2007 dalam przyklad...ojca....ale mi chodzilo o to,ze.nie chce zeby mi dziecko pozniej zadawalo pytania gdzie tatus...albo czemu mi mamusiu nie kupisz tego czy tamtego....a jak dorosnie to powie,ze nic nie potrafiam mu dac...takie czasy...pieniadz jest wazny...a szczezre wolalabym zeby mnie moja matka usunela!! bo moje zycie jest wlasnie takie...do dupy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pawia puszcze niech pobiega Napisano Maj 13, 2007 za gramanica siedzi a Ty w ciaze zaszlas ... ciekawe to moze Ci sperme w nylonowym woreczku przeslal ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aganeska 0 Napisano Maj 13, 2007 jesli chcesz wiedziec to bylam u niego ....podejrzewam,ze bal sie iz po powrocie do polski zostawie go,bo zobaczylam jaka ma jebnieta rodzinke...i wiem,ze zrobil to celowo...wykorzystal moment mojej slabosci po alkoholu...ja nie chcialam tej ciazy...nie ciesze sie nia...rzeczywiscie chcialam go zostawic,ajak wrocilam,to okazalo sie ,jestem w ciazy a teraz zobaczyl,ze go to przesroslo i to olał... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ładoga 0 Napisano Maj 13, 2007 radzę ci przestać się tu wypowiadać, bo będą cię tylko coraz bardziej gnoić. a nie mają ku temu ani prawa, ani POWODÓW! temat i tak przez moda zostanie zaraz usunięty pewnie. [wolność słowa? tolerancja? przepraszam, to zły adres ;) ] ty wybierzesz najlepsze wyjście, jakiekolwiek by nie było. i dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ładoga 0 Napisano Maj 13, 2007 chi chi chi :D ja i medycyna? no way :) mam umysł humanistyczny ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ładoga 0 Napisano Maj 13, 2007 bo uważam, że każdy ma prawo robić, co chce? bo nie uważam, ze mam prawo za kogokolwiek decydować? a może dlatego, bo faktycznie śmieszą mnie osoby wszechwiedzące i wszechodczuwające, które chcą decydować za wszystkich? konrad w dziadach wołał - daj mi rząd dusz! i jak to się skończyło dla niego...? to tak ku waszej przestrodze :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach