Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakaJednaSmutnaCorka

moja matka jest alkoholiczka

Polecane posty

Gość baweczka
hej, na topiku Dorosł eDzieci Alkoholikow jest wiele osób z tym problemem.. poszukaj tego topiku ;) aha i w necie są storny dla DDA z forami

czy ktos ma alkoholika w rodzinie, jak z tym zyjecie,ja przejelam wszystkie obowiazki w domu,mam mlodsze rodzenstwo ktorym musze sie zajac, studjuje ale nie mam czasu na nauke a nawet juz mi sie nie chce

Gość baweczka
Smutna córko, wpisz w google DDA i poszukaj mityngów dla DDA ile masz lat, jesli mozna spytac?

21

Gość baweczka
a rodzeństwo ile ma? moze oni sami by sobie juz mogli radzic czy Ty jestes nadal potrzebna?

jedno ma 9lat a drugie 5 niestety sobie nie ugotuja, nie posprzataja i nie zadbaja o siebie

Gość baweczka
o rany...

Gość baweczka
sluchaj a nie da się mamy zagonić do leczenia? przepraszam za okreslenie

ale spoko,mozna sie przyzwyczaic do wszystkiego nawet w moim wieku,ja prowadze takie zycie jakbym byla dojrzala matka, zero rozrywki i radosci, ale juz sie przyzwyczailam

nie mozna, ona mi grozi ze jak komus cos powiem to mnie wyrzuci z domu, nie da sobie pomoc

Gość baweczka
a czy ona zdaje sobie sprawęz tego, ze moze jej od alkoholu wysiąść serce albo moze kiedys probowac sobie odebrac zycie? czy na razie nie wie tego, co moze zrobic alkohol z czlowiekeim?

te poradnie sa do niczego alkoholik zawsze bedzie alkoholikiem:( moze tylko przez jakis czas nie pic i tak w kolo:( zeby przestac pic to trzeba uznac ze jest sie alkoholikiem i samemu zglosic sie na leczenie, bo inaczej to nie ma najmniejszego sensu:(

Gość baweczka
no, ale przeciez Ty w tym domu jestes ze wzgledu na rodzeństwo i to Ty jej pomagasz!!! Sama bys sobie świetnie poradzila, zapewniam Cię!! Współczuję matki. Poszukaj poradni i zapisz się do psychologa, bo prędzej czy pozniej nie wyrobisz psychicznie dziewczyno.

Gość baweczka
ale w poradniach sa czesto namiary na mityngi... mozesz jeszcze wejsc na dda.pl i tam popatrzec namiary na mityngi

Gość baweczka
a macie w ogóle jakąs przyjaciółkę?

Gość baweczka
Smutna a Ty?

trzeba walczyc o siebie!!!!!!!!!! TakaJednaSmutnaCorka jak Twoja mama nie bedzie chciala pomocy to i tak nic sie nie da zrobic:( Mysl tylko o sobie!!!!

Gość ciężka sprawa
ty się nie przejmuj jej gadaniem że cię wyżuci z domu, tylko ją zmus do leczenia - wiem że to trudne- ale teraz wszystko będzie zależało od ciebie czy dasz jej przyzwolenie na picie czy nie bo narazie ona wie że ty się wszystkim zajmiesz więc ona się niczym nie przejmuje i postaw jej warunek że albo idzie na leczenie albo zgłaszasz sprawę do sądu i oni ją skierują i jeszcze jej dzieci zabiorą jeśli je choć trochę kocha to powinno jej to dać do myślenia. A co się dzieje z ojcem jeśli można spytac czy on się nie moze dziecmi zająć? Od jak dawna twoja matka pije?

Gość ciężka sprawa
a jeśli ona nie zechce a napewno nie będzie chciała to jedynym sposobę na leczenie jest zmuszenie do tego jeśli jej zależy na rodzinnie to musi to zrozumieć bo inaczej ją straci a jeśli załozycielka topiku nic z tym nie zrobi matka będzie wiedziała że ma przyzwolenie na picie bo córka się wszystkim zajmie a jedyną rzeczą którą ona musi zrobić jest napicie się i tak będzie ciągle. A czy jakiś alkoholik podją się leczenia od tak? nie zawsze musiał czegoś doświadczyć żeby podjąć leczenie.