Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpadka

wpadka?

Polecane posty

Gość wpadka

mam problem.. w piątek późnym wieczorem kochałam się z chłopakiem.. z prezerwatywą.. okres mam nieregularnie od 20-kilku do nawet 45 (zdarzyło się może 2 razy..) najczęsciej ok 30-kilku... to był mój 30 dzień cyklu... no i prezerwatywa się zsunęła znalazłam ją (!) w sobie na drugi dzień (!) chłopak twierdzi, że nie miał wytrysku.. a ja mam wątpliwości, bo dzisiaj obejrzałam tę prezerwatywę i jest w niej troszkę białawego płynu.... (była nawilżana durexa - mogła pod wływem ciepła ta substancja nawilzająca z niej "spłynąć"?) zastanawiam sie czy nie wziąć postinoru.. nie wiem czy jest jeszcze sens jutro? Boże.... nie wiem już nic.. powinnam lada dzień dostać okres.... proszę, poradźcie.... prosze o poważne odpowiedzi

Gość wpadka
pomoże ktoś?

Mnie zastanawia, jak to mozliwe, ze \"ZNALAZLAS JA W SOBIE NA DRUGI DZIEN\"???!! Nie no... to niesamowite, bylas pijana, nacpana, czy jak? Jak z higiena u Ciebie?? A chlopak jak wychodzil z Ciebie nie zauwazyl, ze nie ma zalozonej prezerwatywy? O matko! Niesamowite!

Gość tppexx
z tym chlopakiem to po pierwsze,a ty tez co-bylas nietomna???

Gość wpadka
niby macie racje....

Gość wpadka
ale potrzebuję teraz rady.... wiem, następnym razem się zastanowię i w ogóle..

Gość rozgiweżdżone niebo
no widze ze sie powtórze, ale też to ze chłopak niczego nie zauwazył jest nietypowe...:O

Gość wpadka
no jutro jakaś 23 to minie te 72 godziny.. a postinor do 72 h.. wiec..

Gość wpadka
rozgwieżdżone niebo i Czarna IwI - dziękuję

Gość wpadka
opłaca się brać?

Gość wpadka
hej

Gość sdkvifdj
zeby wpasc wytrysk nie jest potrzebny

Nie bierz... Nie slyszalam jeszcze o tak dlugich cyklach, zeby w 30 dniu owulacje miec. Takie dlugie cykle bywaja w ogole bezowulacyjne. Nie denerwuj sie, to szybciej dostaniesz okres. Powodzenia!

Gość wpadka
a gdyby to był ostatni płodny dzień np? możliwe? dziękuję jucaranda

Gość wpadka
.......

Gość lepsze to
niż skrobanka, więc RU486 lub Postinor. Wywołują natychmiast miesiączkę i powodując wydalenie ew. zygoty

Ja stara wyjadaczka zaszlam w ciaze w dniu, kiedy reke bym sobie dala uciac, ze nie da rady:O

Gość ale warunek
cyt.:"Pigułka dnia następnego" np. RU 486(francuski) - metoda awaryjna w przypadku podejrzenia, że zastosowana antykoncepcja nie odniosła skutku. Stosowana w przypadku gwałtu. Polega na natychmiastowym wywołaniu miesiączki. Rozwiązanie jednorazowe i wyjątkowe!!! Nowość na dzień maj 2000r: POSTINOR(węgierski)- hamuje owulację albo utrudnia połączenie plemnika z komórką jajową, albo przesuwanie się komórki przez jajowód, albo jej zagnieżdżenie w macicy. Stosowana nie później niż 72 godziny po stosunku. Jest to metoda doraźna. Można ją stosować najwyżej 2 razy w miesiącu. Nie jest to tabletka poronna! gdyż do zagnieżdżenia się komórki jajowej w macicy (ciąży) dochodzi ok. 5-tego dnia (>100 godz.)od zapłodnienia. Przepisywana jest na receptę. Cytat wzięty z www.vademecum.zdrowia.prv.pl z t. "Antykoncepcja lub świadoma prokreacja"

Gość sdkvifdj
jest jeszcze metoda Yuzpe

Gość wpadka
:( może jednak wezmę.. niby 72h.. ale czy np te 60pare godzin czy jest jeszcze sens?

Gość Co to
cyt.:sdkvifdj jest jeszcze metoda Yuzpe Jaśniej proszę co to za metoda Yuzpe ?

Gość sdkvifdj
W przypadku stosunku bez zabezpieczenia, w sytuacji awaryjnej, gdy nie macie pod ręką Postinoru, lub nie stać Was na tak drogi preparat, można wykorzystać zwykłe dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne dostępne na naszym rynku. Należy jak najwcześniej po stosunku (jednak nie później niż 72 godziny) przyjąć 2 tabletki preparatu Gravistat 250 lub 4 tabletki jednego z poniżej wymienionych preparatów · Gravistat 125 · Microgynon · Minisiston · Rigevidon · Stediril 30 Po 12 godzinach procedurę należy powtórzyć. Ta zwiększona dawka hormonów: · hamuje uwalnianie komórki jajowej · zagęszcza śluz szyjkowy utrudniając drogę plemnikom · utrudnia zagnieżdżenie się zarodka (działanie poronne) Nie należy stosować jako rutynowej antykoncepcji. Należy pamiętać o komponencie poronnej działania tej metody

Gość Miika
no rany, skoro się nazywa '72h PO' tzn. że jeśli minęło dopiero 60 godzin, to JEST SENS. czy to nie logiczne? jakby 60 godzin było już za długim czasem, to nie mówiliby lekarze, że dziła do 72ch godzin po stosunku...

Gość wpadka
:((

Gość wpadka
kurdee, juz nie wiem co zrobic.........

Gość nie panikuj
wpadka może jednak wezmę.. niby 72h.. ale czy np te 60pare godzin czy jest jeszcze sens? Jeśli chłopak fajny, to wyjdź zanąż i już, bo przecież i tak to Cię czeka, chyba, że do klasztoru idziesz. A tak na przyszłość: pierwszy stopień zabezpieczenia to okres niepłodny, drugi to prezerwatywa, trzeci to Patentex(globulka dopochwowa), czwarty to szklanka wody zamiast. Wybieraj.