Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sisiiiiiiiiiiiiii

co myślicie o tym...?

Polecane posty

Gość sisiiiiiiiiiiiiii

witam moze ktoś mi poradzi... kochałam sie dzisiaj z moim chłopakiem bez zabezp. jednak nie skończył we mnie, dzisiaj jest mój 15 dc prz czym mam 31 dniowe cykle, czy jest możliwośc ciązy w takim przypadku...? pozdr

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
a czy w ten dzien to juz moga byc dni płodne, bo wiem ze owulacja jest 14 dni przed @... czy jest duze prawdopodobienstwo ciązy...?

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
moze sie ktos jeszcze wypowie...

owulacja jest wg książkowego przykładu w połowie cyklu, czyli w Twoim przypadku 15-16 dzien. oczywiscie orgaznizm moze płatac rozne figle, ale przy regularnych cyklach mysle ze trafiłas na odpowiedni moment by zostac mamą.

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
tylko tak jak pisałam był to stosunek bez "końca " we mnie... więc chyba prawdopodobieństwo jest mniejsze...?

stosunek przerywany to bardzo zawodna \"metoda\" myśli się przed a nie po.

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
czyli jest prawdopodobienstwo ciąży, to jest świadome co zrobiłam

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
po jakim czasie moge wykonać test... sa juz takie podobno co po 6 dniach od zapłodnienia pokazują ciąze- jednak czy wiarygodne?

wez wyluzuj! tytaj tylko wszyscy straszą! :P tak łatwo sie w ciąze nie zachodzi! fakt, przerywany to dośc zawodna metoda ale mimo wszystko zeby zaliczyc wpadke to naprawde trzeba miec niefart! np. moj kolega wpadł w taki sposób dopiero po 1,5 roku :P wiem ze marne to pocieszenie ale wspołzyli dośc czesto i wiesz... dopiero po tak długim czasie. po tygdoniu zrób test z porannego moczu, jesli wyjdzie negatywny to sie nie stresuj bo tylko opoznisz w ten sposób okres. powodzenia!

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
zobaczymy, moze faktycznie wykonam test, w sumie to fakt że tak łatwo w ciąze to nie jest zajśc, a z drugiej strony dokładnie te dni- środek cyklu...

moim zdanie środek cyklu ma znaczenie ale nie az tak ogromne! kiedys gdzies czytałem ze baaaaaardzo duzo kobiet ma owualcje poza tymi dniami teoretycznie płodnymi, wcale nie wtedy gdy sluz jest taki \"płodny\" wiesz... w razie czego to nie ja bede wychowywał to dziecko wiec łatwo mi sie tu mądrzyć :P a regularne masz cykle? moze oblicz sobie z tego linku: http://www.epacjent.pl/artykul.php?idartykul=1048&poddzial=Kalkulator powodzenia! i jak nie bedziesz w ciazy wisisz mi piwo :P

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
cykle mam regularne raz sie zdarzyło ze był nieregularny- ale to przez zmiane klimatu na ogół są regularne 31 dni , co do piwa to zgadzam sie ;)

Gość seniia
figo_fago to zazdroszcze towjemu znajomemu, ale ja tylko raz spróbowałam w środku cyklu bez zabezpieczenia(tzn. stosunek przerywany, ale jak wiadomo to nie jest zabezpieczenie) i na świecie pojawił się dzidziuś. Tak więc nie mów, że nie tak łatwo, bo mi się to wydaje bardzo, bardzo łatwe.

Gość rtrtytr
jak ci sie nie spuscil do pipki to w jaki sposob masz byc wciazy... kocham sie od 3 lat be zniczego ale nie do konca i jakos wciazy nie jestem....

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
a wiec całkiem mozliwe ze będę w ciązu , mimo że nie kończył we mnie ryzyko jest... jednym sie udaje a inni tak jak poprzedniczka zachodza :)

Gość zygfrydowa
Te kobitki, ktore zaszly przez stosunek przerywany maja jakiegos straszliwego pecha. Ja stosuje ta metode od 2,5 roku i to tak, że moj facet tylko zdazy ze mnie wyjsc i juz tryska. I jakos w ciazy nie jestem. Oboje robilismy testy na plodnosc i wszystko jest ok. Wiec co, mamy szczescie?

Gość kinga24
mozliwosc zawsze jest w tym przypadku spora tym bardziej ze to połowa cyklu pozatym nie skonczył w tobie ale wczesniej mogł miec płyn przed wytryskiem i róznie to bywa pozatym narazie nie ma sie co martwic ale na przyszłosc gumka bo wiele osób w ten sposób zapada w ciaze.

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
dzieki za wypowiedzi... mysle jednak ze ryzyko ciązy w moim przypadku jest całkiem spore bo to akurat dni płodne i faktycznie w wydzielinie moga byc plemniki... na coż zobaczymy czy @ przyjdzie we własciwym czasie

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
:) moze jeszcze ktos zabierze głos... ?

Gość amelia81
pierwszym objawem, który zmusza do zrobienia testu jest spóźniająca się miesiączka. Może poczekaj i nie panikuj. Jesli jesteś niecierpliwa, zrób test (Pre-test, wykrywa po 6 dniach, dla mnie niezawodny). ja przez półtora roku nie zabezpieczałam sie niczym i w ciążę nie zaszłam!Musiałabyś mieć strasznego pecha!

Gość dziewczyna23
sisiiiii - wcelowalas idealnie w dni plodne i jeszcze niczym sie nie zabezpieczylas!zdziwilabym sie gdybys nie byla w ciazy to ze chlopak nie skonczyl w Tobie to nic nie znaczy, z jego penisa mogly juz wyplynac plemniki, do tego nie potrzeba wytrysku moja kolezanka kochala sie z chlopakiem pekla im gumka ona byla w 14 dniu cyklu przy cyklach 30stoparodniowych i zostali rodzicami druga stosowala "kalendarzyk" hehehheeh i tez zostala mamusia:) powodzenia

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
no tak chyba trafiłam...w te dni...a powiedzzcie mi czy objawem ciazy jest podwyższona temp... ? jak tak to do ilu stopni ... jaki i kiedy ja zmierzyc ...? i czy w pare dni po tym stosunku juz byłaby wyzsza...?

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
poradzcie z tą temperaturą

Mierzymy codzennie rano od chwli zakończenia krwawienia do chwili wystąpienia następnego:- w jednym miejscu (oralnie, waginalnie, analnie - nigdy pod pachą)- zawsze jednym termometrem- zaraz po przebudzeniu- przed wstaniem z łóżka- po przespanych min 3 godzinach- ZAWSZE o tej samej godzinie i nie później niż o 8mejObjawem przebycia owulacji jest podwyższona temperature. Ciążę podejrzewa się po minimum 18 temperaturach wyższych (prawidłowa długość fazy lutealnej, czyli fazy temperatur wyższych - to 12 do 16 dni).http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm

Gość dziewczyna23
Jestem przeciwniczka rozpoznawania ciazy po jednym tylko objawie (no oprocz zatrzymania okresu) takim jak np podwyzszona temperatura bo moze to swiadczyc o czyms innym i wcale nie o ciazy gdybys miala brak miesiaczki, podwyzszona temperature, mdlosci, bole w krzyzu itp to juz by cos to moglo wskazywac ja bym poczekala na miesiaczke 'pozdrawiam

Gość sisiiiiiiiiiiiiii
po jakim czasie pojawiaja sie pierwsz eobjawy ciazy...? i jakie?

Gość aaaaaaaaakk
dzisiaj czuje lekkie pobolewanie w burzuchu...? czy to moze cos oznaczac...?

Gość aaaaaaaaakk
dzisiaj czuje lekkie pobolewanie w burzuchu...? czy to moze cos oznaczac...?

Gość amelia81
oprócz spóżniającego sie okresu do często wystepujących objawów zalicza się: mdłości, szcególnie poranne, wymioty, senność. Objawy powinny wystąpiś 2-3 tyg. po zapłodnieniu.