Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grapka

po pasemkach ciemny kolr- jak to wyjdzie??

Polecane posty

czesc mam pytanie moze ktoras tak robila.... mam od kilku mat blond pasemka z brazowymi nei takie mocna- bardziej naturalne- teraz juz mam dosc duzy odrost ale nie chce juz farbowac na blond bo raz ze mnie sie znudzil blond a po 2gie wlosy sie niszcza i chce zeby odsapnely- popstanowilam pofarbowac na braz- kolor zblizony do mojego naturalnego- kupilam najnowsza farbe - szampon gleboko koloryzujacy- loreal creme gloss- kolor jasny braz. Mamy pyt- jak to wyjdzie na tych pasemkach - mam ytylko z wierzchu-? ktoras robila taki eksperymen zeby klasc farbe na pasemka?? Pozdrawiam

Gość ja tak zrobilam
I pierwsze farbowanie nie nalezalo do najbardziej udanych. Tzn tragedii nie bylo - nie wiem, jak ciemna jest ta nowa farba i jak jasne sa pasemka - bo od tego najwiecej zalezy. Na moich wlosach (dosc jasne pasemka byly i dosc ciemny braz farba) wyszlo niby ok - ale widac bylo sporo przeswitów po pasemkach - i tak bylo kilka farbowan. Dopiero po ok 4 wszystko rowno sie zakrylo. Ale jesli nie chcesz juz pasemek - nie masz wyjscia, sprobowac musisz :) Pamietaj o tym, ze jasny brąz na blondzie wychodzi rudo

Gość jutrpewtw
ja mam włosy w kolorze brązu z naturalnymi refleksami kasztanowymi. Kiedys farbowałam sama całe na jednolity kolor (musiałm bo po którymś samodzielnym farbowaniu włsoy się trwale odbarwiły i jak zmywa się farba mają kolor spranego rudego- paskudztwo), ale ponieważ bardzo się niszczyły zaczełam chodzic do fryzjera i robię zwykle "refleksy" (pasemka w kilku bardzo podobnych kolorach do naturalnego, np jasny brąz, czekoladowy brąz - ciemniejszy do moich i rude) efekt jest mało widoczny tzn. ja to widzę, zwłaszcza pod słońce i mi to bardzo pasuje ale mało kto wie że to włosy farbowane. jakiś czas temu fryzjer namówił mnie na jaśniejsze pasemka -1 kolor, nie był to blond jasny ale ciemny raczej. Niby wyglądało to fajnie ale bardzo krótko. Teraz wróciłam z kolorem znowu na pasemka w 2 brązach - jeden zblizony do mojego naturalnego, drugi ciemneijszy i to mi bardzo sie podoba. Owszem gdzie niegdzie prześwituja te jasne pasemka ale to bardzo mało, bo pasemka były bardzo cieniutkie więc to wyglada naturalnie,a ja w końcu czuję się jak w swojej własnej skórze. Ja polecam ten eksperyment ale chyba jednka u fryzjera bo z brązem czesto jest tak że potrafi wyjść zbyt ciemny, czyt. czarny i dopiero wtedy będziesz pomstować.

dzieki za odpowiedzi- farba nei jest zbyt ciemna cos w kolorze jasny braz- zadna czekolada- pasemka robione 6 m-cy temuw iec raczej tez nei sa zbyt jasne- mam nadziejeze jakos to wyjdzie- jak mnie bedziemy dalej poprawiac... jakby co prosze o odpowiedzi i wasze doswiadczenia