Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myku myk

Czy można w rok nauczyć się angielskiego?

Polecane posty

Tak na poziomie średniozaawansowanym? (jestem na poziomie slabym podstawowym z gramatyka, lepiej wyglada sprawa ze słówkami ) Pomóżcie mi! Jak bedzie mi najłatwiej? Planuje iść na wakacyjny intensywny kurs, a pozniej? czy mam dalej sie gdzies zapisac?tylko wiadomo ze to kosztuje... Macie jakies pomysly na nauke w domu? Na co bardziej sie nastawic, na slowka czy na gramatyke? Jak dużo czasu musze poświęcac na naukę? Pomóżcie mi to bardzo ważne. Podawajcie różne wskazówki. Z góry dziękuję :)

Gość zycie jest piekne
w rok nie dasz rady ale 5 tak ,slowka ,gramtyka,fonetyka, gramtyka opisowa, komunikacja ,konwersacja wszystko to chcesz miec w jednym plauszku to sie ucz przynajmije 2 godziny dziennie ,goladaj duzo BBC i innych angielskojezycznych programow ..ale w rok to ci sie za chiny ludowe nie uda

A do poziomu matury podstawowej dam rade? Bo na wiecej widze ze nie mam co liczyc. Kurcze bardzo mi zalezy. Nie chce mowic bardzo idealnie ale poprostu zeby sie porozumiewac bez wiekszego problemu.

Gość zycie jest piekne
do poziomu matury podstawowej spoko dasz rade 2 godzinny dzienn ie odpowiednie ksiazki przygotowujaca tematami:czlowiek,praca, zywonosc itp -dodatkowo slowniki tematyczne i podstawowe czasy :)

Gość gdybys wyjechala
to nawet w 3 miesiace

Gość oleńkaaa
Najlepiej jakbyś miała możliwość gdzieś wyjechać za granicę na wakacje, ja przed 4 miesięcznymi wakacjami w Londynie prawie w ogóle nie mówiłam po angielsku, a teraz mój poziom oceniam jako średniozaawansowany :) dogadam sie bez najmniejszego problemu, ale to też w sumie dlatego, że później zapisałam się na kurs

Gość no prosze was
w 3 miesiace? a potem najlepiej niech wroci i w ogole niech zacznie tlumaczyc- bo przeciez swietnie zna jezyk! sory, ale sie zalamac mozna! na pewno wyjazd zagraniczny duzo daje, ale tylko pod warunkiem, ze nie przebywa sie non stop z Polakami, a o to niestety bardzo trudno ;) mysle ze jesli chcesz w rok opanowac jezyk na poziomie o ktorym piszesz - choc to tez jest pojecie wzgledne - poziom sredniozaawansowany - powinnas uczyc sie ok. 2 godz dziennie. bardzo wazna jest systematycznosc. pozdrawiam i zyczre powodzenia

Gość gdybys wyjechala
kto mowi o tlumaczeniach, no zalamac sie mozna :O kiedy wyjedziesz i bedziesz musiala poslugiwac sie tylko tym jezykiem, to po 3 miesiacach nie masz problemu z porozumiewaniem sie :O no, chyba, ze jestes kompletym debilem, to juz nic na to nie poradzisz.

Ja wlasnie za rok wyjeżdzam. Jade z ludzmi ktorzy bardzo dobrze mowia po angielsku, nie chce sobie obciachu narobic :) Poza tym prace bede chciala tam miec a bez jezyka to troche kiepsko. Oprocz tego mam bliska osobe ktora na co dzien moze mnie troche uczyc. Mam nadzieje ze dam rade. Czyli co? Zapisac sie na te kursy? pozniej wyjechac i znowu na kurs sie zapisac? W ogole w ciagu 4 lat chce bardzo dobrze nauczyc sie tego jezyka a w ciagu najblizszego roku byle by dac sobie rade za granica i dogadac sie bez problemu, nie na migi :)

tzn moze inaczej, bo dogadac jako tako to ja juz teraz potrafie. Chdzi o to by mowic robiac jak najmniej bledow i ogolnie nie miec problemow...

Gość nauka języka nie ma sensu
jeśli potem go nie używasz to 90% ulatuje z głowy :-o Tak było z moim niemieckiem, poziom średni 2tyś. słówek... a dzis nic nie pamiętam prócz "heil hitler" :-o

Gość oooooooooooiiii
das ist scheisse :O

radze czytac ksiazki... zaczac od najprostrzych dla dzieci.. ogladaj tv.. ale nie BBC jak ktos radzi bo nic nie zrozumiesz.. ale SOAP OPERAS.. tam mowia wyraznie i poprawna angielszczyzna.. tylko czy w Polsce masz do tego dostep? pisz slowka mysl po angielsku.. prowadz ze soba rozmowy.. i absolutnie nie tlumacz z polskiego bo sie zaplaczesz.

Gość ooooooooooooo
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/index.shtml Polecam tę stronę i uczenie sie z ksiazek w których nie ma slowa po polsku np English Grammar In Use - Murphy(Chyba) Wydawnictwo Cambridge. Naprawde lepiej wchodzi do glowy gdy jest objasnione po angielsku a nie po polsku.

Dziekuje wszystkim za odpowiedz, jesli macie jeszcze jakies rady to piszcie. Angielski jest jednak niezbedny, znam inny jezyk dobrze ale niestety nie jest on czesto uzywany... No to do nauki :) A powiedzcie jeszcze od czego zacząć?

Gość Martusik737
Hej! Odkryłam dwa tygodnie temu super kurs języka angielskiego online. Przez kilka lat w szkole nie nauczyłam się tyle, co na tym kursie. Naprawdę! Słówka, zdania są ilustrowane i wszystko jakoś samo mi wchodzi. Uczę się około 200 słówek dziennie. Poza tym jak czegoś nie wiem, to mogę zapytać na forum i porównać swoje postępy z innymi. Polecam ten kurs! http://www.etutor.pl/?p=Enetka