Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OverdraftED

Kto wie cokolwiek o overdraft w HSBC?

Polecane posty

Gość OverdraftED

Hej, Mam konto w banku HSBC...mam tez karte solo i co jakis czas robie tzw.overdraft.Czy ktos wie do ilu funtow moge zrobic taki overdraft, zeby nie naliczyli mi odsetek?

w NatWest na karcie solo naliczaja za kazda kwote, wiec mnie dziwi ze ty mozesz tak bezkarnie. w sumie karta solo jest brzydko mowiac.... wiec zmienilam ja jak najszybciej. zreszta jak ja dostales/las karte, musialbyc rowniez dolaczony list gdzie i jak mozesz jej uzywac. ja wolalabym osobiscie pojsc do banku i zapytac. tak dla ostrzezenia - mojemu mezowi naliczyli 30funtow za overdraft 10 funtow.

generalnie jak przyznaja overdraft to wyszczegolniaja kwote maxymalna.

a jak czesto dostajesz statement z banku? sprawdzilas czy nie pobieraja odsetek?

Gość OverdraftED
Hmmmmm, nie, u mnie to troche inaczej wyglada. Jest to strasznie zagadkowe, wiec mam mnostwo watpliwosci. Juz kilka razy zrobilam overdraft, do 30 funtow i nic mi nie naliczyli...przed swietami zrobilam az 70 funtow overdraft i jakis miesiac pozniej zabrali mi z konta 50 funtow. Nie mam pojecia jak oni to naliczaja, dlatego prosze o wypowiedzi

najlepiej to wie chyba sam bank. ja bym nie ryzykowala i poszla zapytac

Gość OverdraftED
Znalazlam cos takiego na stronie banku: Overdrafts we agree to may cost you an Arrangement fee on some of our accounts. If you anticipate that you may want to make frequent informal overdraft requests, it may be cheaper for you to apply in advance for a formal overdraft. There are no arrangement fees to pay on some of our current accounts. These include: HSBC Premier Bank Account Student Service Bank Account Amanah Bank Account Accounts available only for customers under the age of 18 Basic Bank Account JA MAM TO OSTATNIE BASIC BANK ACCOUNT...WIEC CHYBA NIE POBIERAJA ZADNYCH PROWIZJI....JAK TO ROZUMIEC. dziekuje za pomoc valeriana:)

jaka to karta solo jesli mozna wiedziec ? moj maz ma w barclaysie tez overdraft ale skladalismy podanie online - i dostalismy poczta umowe i warunkach odsetkach itp u nas 250f - bezplatne odsetki - tyle ze akurat dlatego ze wzielismy ubezpieczenie powyzej ustalonej kwoty w tym przypadku 1200 f bo tyle mamy limit overdraft juz duze odsetki ponad 20 % wiec lepiej tego nie przekroczyc.. natomiast miesiecznie pobieraja nam cos kolo 4 f odsetek tylko

moze najlepiej po prostu przejdz sie do banku i spytaj bedziesz wtedy wiedzial na pewno co i jak

uwazam ze jednak powinnas sprawdzic w banku. zreszta tak jak napisali najlepiej umowic sie i ustalic konkretna kwote overdraftu to problem bedzie rozwiazany

Gość OverdraftED
Macie racje, dziekuje bardzo za pomoc....lepiej nie ryzykowac:) Pozdrawiam serdecznie

powiem wam cos..ja etz mam karte solo w HSBC, przy zakladaniu karty powiedziano mi, ze mam overdraft £100 miesieczne, rok pozniej ..pewnego mca weszlam jakies £10 na overdraft i obciazyli mnie £50 za przekroczenie..nie sprawdzilam, bo myslalam, ze pewnie przekroczylam te £100..ale nastepnego mca znow obciazyli mnie £50, mimo, ze uwazalam i wiedzialam, ze nie przekroczylam £100 overdraft.Zadzwonilam do banku..i dowiedzialam sie, ze moj £100 overdraft byl tymczasowy i ze mi go zniesli nawet mnie nie informujac..ot tak..wyklocilam sie,ze nawet nie zostalam o tym poinformowana i dostalam zwrot pieniedzy, ktore mi sciagneli z kata za overdraft. Lepiej sprawdz z bankiem dokladnie jaki masz limit i do kiedy:))), bo za kazde przekroczenie £50:((

Gość 19888
A MNIE SIE ZAPYTALI ILE CHCE w momencie kiedy zkaldaalam konto, max. moglam miec 200.

mnie tez sie zapytali jak zakladalam konto..a potem mi zniesli bez poinformowania mnie:(( ot tak...mimo, ze wyplywy na konto mam systematyczne i powyzej £1000 miesiecznie..