Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oleńka863

ziazek z murzynem-mój dylemat...

Polecane posty

Gość Oleńka863

Jakis czas temu poznałam pewnego murzynka.Spotaliśmy się już 6 razy padła propozycja(z jego strony abyśmy zostali parą)Uczy się w Polsce od 6 miesięsiecy.Jestem tolerancyjna nie mam uprzedzeń tzn tak do tej pory myślałam...teraz już sama nie wiem..Wyjaśnie czego się boje.Chłopak pochodzi z Zimbabwe jest tam najwyższy na świecie nosicielstwa wirusa hiv.Aż 24% społeczeństwa ma z tym problem to jest co 4 mezczyzna..Prawie epidemia... Chłopak jest bardzo zdecydowany powiedziałabym nawet,że troche za szybki,mnie się podoba ale mam straszne schizy z tym hiv.Może przesadzam ale w życiu mam wyjątkowego pecha dlatego jestem ostrozna..Nie zaproponuje mu przecież testu....Bo uzna że ich nietoeruje i myśle sterorypowo.Czarny to musi byc zarzażony!Ale niestety takie sa realia....Czy myślice że moje obawy są uzasadnione>czy jestem przerażliwioną wariatką i wynaiduje problemy... Cały czas patrzac na niego,po każdym pocaunku przypominała mi się historia SImona Moola i przechodził mnie dreszcz.. A może na forum jest ktoś kto ma ziwzak badz był w zaiazu a afrykańczykiem i może mi coś blizej powiedzieć...

Gość Zwykła dziewczynaaa
jesteś normalna..to żadne schizy strach i takie obawy sa normalne dla każdego rozsadnego człowieka

Gość Wcale sie
wcale sie nie dziwie z ta Twoja schiza.. Ja tez bym miala podobne opory.. Pech jak pech ale ostroznosc przede wszystkim.. I chyba nie mialabym problemu w zaproponowaniu mu badan..

Gość ja bym dała sobie spokój
mało jest białych??

Gość no nie hehe
mało jest białych facetów w polsce? prawdziwych polaków? po co ci koles z zimbabwe?:O

Gość ochrik
ja bym zaproponowała wspólne badania, zebys ty czula sie pewnie a jemu zeby glupio nie bylo

Gość tedfdgg
jak można sie zwiazać z murzynem :o trzeba mieć coś nie po kolei

Gość bennkaa
Kolejna zgroza naszego społeczeństwa. Każdy ma prawo do dbania o swoje zdrowie i życie. Po prostu idźcie sobie razem na badania hiv jesli Ci na tym zależy. Porozmawiaj z nim , zobacz jaki on ma do tego stosunek

Gość ojjejku
-------------------------------------------------------------------------------- Haha... super... a slyszalas o panu Simon Mol, ktory zarazil kilkadziesiat Polek z premedytacja? Pytali potem te dziewczyny dlaczego nie zazadaly od niego wynku badania na HIV - a one odpowiedzialy, ze nie chcialy wyjsc na rasistki... Smutne to i glupie zarazem... Co jest wazniejsze? Wlasne zdrowie? Czy glupie i niepotrzebne skrupuly? Niestety teraz nastapily tak "nieromantyczne" czasy, ze wiele ODPOWIEDZIALNYCH i madrych kobiet prosi swoich partnerow (i wcale nie murzynow) o zbadanie sie. To nie rasizm! To ROZSADEK

Gość facett880
jak mozna z murzynem???A fuuuj!

Gość Jak mam
czy Ty jestes normalna kobieta.......to obrzydlistwo wiazac sie z czarnuchem....brzydzilabym sie dotknac kogos takiego...napewno ma HIV,wszystkie te czarne maly z afryki maja hiv i inne paskudztwa:O

Gość co za straszni ludzie
tu sie wypowiadaja. to jest jej decyzja i nie macie prawa jej za to krytykowac. a teraz na temat - powinnas zaproponowac mu przeprowadzenie wspolnie badan , to jest twoje prawo a po czasie moze okazac sie za pozno. dodam jeszcze jedno - hiv-em mozna zarazic sie nie tylko od murzyna , biali tez sa noscielami.

Gość Jak mam
ale od czarnucha jest wieksze prawodopodobienstwo,poza tym ta rasa ma mocniejsza postac wirusa,ktory szybcije rozwija sie w AIDS...niech spada do afryki

To nie tylko Simon Mol:P.BRACISZEK EMANUELA OLISADEBE TAK SAMO:P.NO I TO JEST NAjbardziej podejrzane że sam proponował.Proponuję żeby go skini zlustrowali:classic_cool:.A coi co nie mieli uprzedzeń do murzynów zwykle zmieniają zdanie o nich jak ich dokładniej poznają:P.

\"co za straszni ludzie tu sie wypowiadaja. to jest jej decyzja i nie macie prawa jej za to krytykowac. a teraz na temat - powinnas zaproponowac mu przeprowadzenie wspolnie badan , to jest twoje prawo a po czasie moze okazac sie za pozno. dodam jeszcze jedno - hiv-em mozna zarazic sie nie tylko od murzyna , biali tez sa noscielami. \" NiewaŻNE CZY JEJ ALE ŻE JAK SIĘ ZARAZI TO INNYCH MOŻE ZACZĄĆ ZARAŻAĆ I DO TEGO INNI BY PŁACILI ZA JEJ LECZENIE.

Gość Jak mam
to oblesne brudasy,przez kilka lat mieszkalam w stanach,to sie napatrzylam na te nacje......obrzydlistwo....

Gość Jak mam
nadaja sie tylko do zbierania bawełny,wypasania krów...i grania na bębnach

Gość traktorzystka
Weź go na sposób - zaproponuj, żebyscie oddali krew - honorowe dawstwo czy jak tam - tam już dobrze przebadaja , potem się dostaje swoje wyniki - jakby był hiv, to na bank wyjdzie

Gość co za straszni ludzie
Amant Wszech czasów k.odwetowa - w internecie nie uzywa sie duzej czcionki - to jest nietaktowne. mimo ryzyka jakie niesie taki zwiazek - ona nie prosila o ocenianie jej ale o rade. tak wiec nie oceniajmy.

Gość Oleńka863
W polsce studiuje na uniwersytecie .Przez rok uczy sie jezyka polskiego a potem bedzie studiował ekonomie..

Gość dziewczyno
ja zaproponowalam takie badania mojemu chlopakowi, Polakowi, rasy bialej, zeby nie bylo watpliwosci. Takie badania nalezy zrobic wspolnie i wszystko jest ok. Poza tym prezerwatywy w czasie seksu- podstawa. Zastanow sie- wolisz wyjsc na rasistke w oczach jakiegos gostka czy cale zycie cierpiec z powodu wirusa i AIDS, ktory toczy twoj organizm, zazywac ogromne ilosci lekow, chorowac na wszystkie mozliwe choroby, umrzec w wieku 30-40 lat, w dodatku samotnie, bo wszyscy sie od ciebie odsuna?? POMYSL.

Gość Jak mam
dobrze,wiec nie oceniam:) powinnas Olenka postawic mu ultimatum,dopoki sie nie przebada na przeciwciala HIV,to ten zwiazek nie moze miec racji byty,to calkiemracjonalne podejscie...zdrowie i zycie masz tylko jedno,chcesz je przekreslic,bo glupio Ci zapytac czy poprosic o wykonanie badan Jesli czarnuch jest odpowiedzialny,traktuje Cie powaznie z szacunkiem,to zrozumie Twoje obawy.......a jak nie to znaczy,ze jest nieuczciwy i ma nieczyste zamiary......

Gość Oleńka863
macie racje moje watpliwości były głupie...dopiero teraz to widze...Zaproponuje mu te badania,sama oczywiscie tez zrobie...powiem,że robiłaj je również z poprzednim partnerem(białym)aby się nie poczuł zle...

dziewczyno, zreszta jak wyobrazas sobie wasz zwiazek i dalsze zycie, skoro teraz masz schizy. Wiec co bedzie po kazdym seksie?? chcesz sie zadreczyc psychicznie, stracic cala radosc zycia??? lepiej zrobic badania, uzywac kondomow i miec spokojna glowe. A jelsi on nie bedzie chcial, bedzie zarzucal ci, ze jestes rasistka, to znaczy, ze ma cos na sumieniu. Poszukaj w googlach informacji o Simonie Molu, jak scimnial laski (kilka na raz), ciagnal je do lozka, a jak chcialy, zeby nalozyl prezerwatywe, wyzywal od rasistek. Pozarazal HIV mlode, zdrowe dziewczyny, zjebal im zycie, one beda teraz strasznie cierpiec fizycznie, beda musialy ukrywac chorobe przed ludzi, raczej moga zapomniec o normalnej rodzinie, normalnym zyciu. Ja bym sie zastanwoila, dlaczego koles tak namawia do seksu. Chyba jednak obawa o swoje zycie nie pozwolilaby mu zaufac. Jeszcze jedno- pamietaj, ze istnieje cos takiego jak okienko serologiczne. Badania nie wykrywaja przeciwcial HIV przez 3 miesiace po zarazeniu, tzn, ze jesli on zarazil sie np 2 miesiace temu, to test moze tego nie wykryc.