Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbków sześć

Jak namówić faceta do wizyty u dentysty?

Polecane posty

Gość ząbków sześć

Wspaniały facet, ma tylko jedną wadę, dla mnie okropną - tragiczny stan i braki w uzębieniu. Nie wiem jak mu to powiedzieć, żeby odłożył trochę kasy i zrobił z tym porządek. A jest tam wg mnie i mnóstwo pracy dla dentysty, dla ortodonty i dla protetyka, więc trochę by to kosztowało, ale... kwestia zębów wydaje mi sie nie do przeskoczenia. Jak mu to powiedzieć, żeby nie poczuł się urażony, żeby nie zrobiło mu się głupio i żebym ja nie znalazła się w niezręcznej sytuacji? A wiem, że dawno nie był u dentysty, z resztą to wyraźnie widać i raczej nie ma zamiaru się tam wybrać

Gość bez urazy ale jak Ty się z nim
całujesz?Sorry, ale przy takim zaniedbaniu jamy ustnej chyba nie grzeszy świezym oddechem :O. Może jakoś od tej strony go podejdź?Sam zapewne nie chciałby się całować z dziewczyną, która ma szambo w ustach :O. Swoją drogą, jak można tak zaniedbać podstawową higienę?:O

Gość ząbków sześć
No właśnie, to może dziwne, ale z jego oddechem jest wszystko w porządku. Ja też nie wiem jak można było to tak bardzo zaniedbać. Znam go dłużej, wcześniej patrzyłam na to z przerażeniem, ale to był tylko kolega, więc mogłam przymknąć oko, teraz kiedy sytuacja się zmieniła i bardzo mi na tym zależy.

oj joj joj... Trudne pytanie:) nie wiem!!!!!!!!!!!! :) Może idź sama weź go ze sobą i jakos powiedz ze może on też wejdzie czy coś?

Gość wiesz co...
jeden mój kolega chełpi się brakiem uzębienia, a jego zdanie na ten temat: "to wyróżnia mnie spośród innych" powaliło mnie zupełnie. nic nie wskórasz z takim niechlujem, bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

{ \"to wyróżnia mnie spośród innych\" } :D Musze to zapamiętać.

Gość a ile ma lat
że tak się zaniedbał?

Gość a nie mozesz
mu po prostu powiedziec " kochanie jak teraz nie zaczniesz dbac o swoje ząbki to niedługo wszystkie ci wypadną"

Gość wiesz co...
a co, myrevin - te same kłopoty? :D

Gość krzysssiekkkk
mówiłem ci głupia kobieto ze nigdy nie pojde do dentysty :P

Gość ząbków sześć
Ma 33 lata, i nie wiem czy kiedykolwiek był u dentysty, nie rozmawialiśmy o tym, a wygląda na to że nie był. Może od tego pytania zacznę? Pewnie się domyśli o czym dalej będziemy mówić. Na wszystkie tematy wspaniale nam się rozmawia, ale tego tematu się obawiam. Bo to ja taka głupia jestem i tak bardzo się boję, żeby komuś się przykro nie zrobiło.

najlepiej umow na wizyte siebie i jego - tak na kontrole. a pozniej dopilnuj wizyt. krzywe zeby jeszcze da sie przezyc ale dziurawe i brzydkie sa fuj :P moj maz tez sie boi dentysty - jak kazdy facet, ale powiedzialam, ze dentysta jest konieczny i napewno dostanie znieczulenie. od tego czasu chodzi na wizyty regularnie ale przy najmniejszym borowaniu dostaje zastrzyk :) ja zreszta tez zawsze mam znieczulenie bo jestem tchorzem :)

moj szwagier za to to chodzaca tragedia. zeby tak zaniedbane ze szok. w swoim 22 letnim zyciu siadal na fotel tylko w szkole podczas kontroli i nigdy nie przychodzil na leczenie. osad mozna lyzeczka skrobac :P :P :P najciekawsze ze mial pare dziewczyn i zadnej to nie przeszkadzalo :P

Powiedz ze musisz isc do dentysty na kontrole i zapisujesz was oboje bo przyda wam sie sprawdzenie waszych zabkow. Moze sie sprzeciwiac ale postaw na swoim i zaciagnij go tam. Tylko zeby nie uciekl jak uslyszy ile bedzie musial za to wszystko zaplacic ;) PS. Naprawde wole juz dbac o zeby niz pozniej chodzic do dentysty i musiec to wszystko przezywac :( Zadbaj tez o to zeby wpoic mu nawyk dbania o uzebienie :)

Gość kika321
Moj byly tez mial bardzo zaniedbane zeby,na szczescie te z tylu. Namietnie lykal tabletki przeciwbolowe, miarka sie przebrala jak nie moglam spac,bo on jeczal z bolu z powodu zeba. Marudzilam bardzo dlugo. Kidy w koncu go przekonalam,ze bedzie tylko gorzej, ze potem to juz tylko sztuczna szczeka, ze teraz sa wspaniale znieczulenia i na pewno to przezyje, zebral sie w sobie i poszedl. Niestety-dentystka byla na urlopie. Owa wiadomosc niezmiernie go ucieszyla. Stwierdzil,ze on chcial,a skoro dentystki nie bylo, to widocznie nie mial tych zebow leczyc. hahaha,co za glupota. Wiecej oczywiscie prob nie bylo.

Gość do valeriana
do czasu. śmierdząca paszcza odstrasza, a poza tym - ludzie, gdzie wy żyjecie że boicie się dentysty? epoka kamienia łupanego już za nami! mówi się, że o higienę trzeba dbać, nie tylko ta zewnętrzną, ale także dbać o zęby, tym bardziej, że ci którzy o nie nie dbają po latach nie mogą mieć nawet założonej sztucznej szczęki bo nie ma jej do czego przymocować. niedobrze mi się robi, jak pomyślę sobie, że można być z kimś tak obleśnym, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Gość ząbków sześć
O matko! Myślę, że tu zwykły dentysta nic nie wskóra, tu potrzebny dobry specjalista dentystyczno - protetyczny. On ma duże braki, kilka zębów trzeba po prostu wstawić. Może ktoś wie gdzie we Wrocławiu jest taki gabinet, dobry i niedrogi?

Gość ząbków sześć
Może ktoś wie gdzie we Wrocławiu jest taki gabinet, dobry i niedrogi?

Gość ząbków sześć
jezeli uda mi sie go naklonic do wizyty u dentysty to mu tak dam , ze bedzie mogl powiedziec zxe na mojej dupie zeby zjadl.

Gość ząbków sześć
bardzo zabawne :O

Gość ghj

Gość zęby to wizytowka twarzy
Miałam takiego, bez zęba na przodzie, nie wiem jak Ja moglam sie z nim calowac, ale czlowiek zakochany to wiele akceptuje, poki mu klapki z oczu nie zejda. Chlopak mlody, 25 lat, a takie uzebienie ze strach. Ja z kolei- usmiech idealny, zdrowy, bialy, piekny. Nikt nie mogl uwierzyc i dokuczano mi z tego powodu. Postawilam warunek, ze ma isc do dentysty, poszedl, zaczal naprawiac ta swoja ruine, zeba na przodzie juz ma, ale znowu zaniedbuje i do konca nie zrobil ze wszystkim. Dziwne, gosc inteligentny, teraz podyplomowke robi, zarabia duze pieniadze i TAKI STAN ZĘBÓW ??? Rzucilam go, bo jeszcze alkoholikiem sie okazal i furiatem a Ja nie zmarnuje sobie zycia dla kogos kto nie szanuje siebie i innych. Szkoda mi czasu dla takich typow.

zapomnialam dodac, ze zeby mial ogolnie w zlym stanie i tez lykal proszki i jeczal ze boli, czesto sie wyglupial i wkladal w ta szpare papierosa, ale shit, jak dobrze ze go rzucilam ! O wszystko inne dbal a o tak wazna rzecz nie. Czyzby strach przed dentysta ? Jak sie boje to myje, Ja mam 26 lat i ani jednej plomby w zebie, zdrowiutkie, dentyste odwiedzam, zeby zalakowane, bezpieczne, szkoda pisac nawet ... No ale rozumiem, niektore przypadki bo nie wszystkie !

Gość dwudziestka dziewiatka
przekup go ...powiedz ze po wizycie u stomatologa kupisz mu samochodzik...albo jeszcze lepiej ... sam bedzie moglal wybrac ze sklepu zabawkowego co tylko zechce...

Ja w ogole mam pecha, jesli chodzi o usmiech faceta :D Obecny ma piekny usmiech ale smierdzi mu z ust, bo ma jakas wade zoladka, no jaja !!!

dwudziestka dziewiatka - :D:D:D