Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 987123

Fizyka, pomoc w rozwiązaniu zadań. Jets jakiś fizyk?? Pomocy!!! Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość 987123
same orly sie zlecialy -dzieki, masz racje stdentko dzieki za 4, moze jeszcze ktos 3 wymysli?

Gość ja pierdziu
ten kwiat polskiej młodzieży przyprawia o zawrót głowy :o

Gość studentka chemii
witaj 987123, jade zaraz na uczellnie, jak wroce to ppomysle nad tym zadaniem:)

Gość 987123
zostało tylko 3. umie ktos?

Gość studentka chemii
3) 25 cm = 0,25 m mgh = mv2 gh = v2 v2 = 10 m/s2 razy 0,25m = 2,5 m2/s2 => v = 1.58 m/s co do tego zadania nie jestem pewna czy dobrze rozwiazalam

Gość jest dobrze

Gość studentka chemii
---> jest dobrze , a skad wiesz, nauczycielem jestes?

Gość julia269
Chciałam tylko się wypowiedzieć odnośnie tego , co przeczytałam na poprzednich stronach. Ludzie, dlaczego wy tacy jesteście?? Nie mówcie, że ktoś sie nie uczy i nie stara, bo nie umie rozwiązać takich zadań. Sama jestem kiepska w przedmiotach ścisłych, za to w językach obcych, polskim mam oceny celujące. Nie wiecie nawet , ile czasu spędzam nad matematyką, fizyką, chemią i czasem ledwo dostanę 2. Trudno zliczyć ile ja łez wylałam nad zadaniami , a niestety mam wymagajacych nauczycieli. I mi również jest lepiej, gdy ktoś rozwiąze mi zadanie, a ja moge je przeanalizować, bo TYLKO wtedy moge do czegos dojsc i cos wydedukować. Pomyślcie, że wy TEZ czegos nie umiecie i jeżeli ktoś nie umie powiedzmy matematyki to NIE BEDZIE JEJ UMIAŁ, bo z wszytskiego dobrym być nie można. Weźcie sobie to do serca i pomagajcie, jeśli możecie, bo możecie zaoszczędzić tej osobie wiele cierpienia...

Gość 987123
julia269 Bardzo CI dziękuje, ża wyrażanie swojego zdania :) Ja te ztak mam jak Ty i to nie znaczy, ze durnie przepisze i koniec, ja siedze nad tymi rozwiazaniami czytam tresc i mysle dlaczego tak ma byc, nigdy nie przpisalam durnie zadania, bez analizy. Ale sa ludzie ktorzy to rozumieja :)

Gość 987123
a topie studenko chemii, bardzo bardzo dziekuje, jest to dla mnie duuzo, bo mam zrobione i cos ztego zrozumiem, a Ty mi pomoglas bezinteresowanie i bez zadnego zlego slowa, ciesze sie , ze sa jeszcze tacy ludzie, powtarzam sie, ale przywracasz mi waire w ludzi :) Zycze szczescia w zyciu :))))))))

Gość studentka chemii
dziekuje:) tylko wolalabym komus cos na zywo wytlumaczyc , jak cos wiem to zawsze chetnie pomoge

Gość 987123
dziekueje, wiem ja tez wole zeby mi ktos tlumaczyl na zywo, ale cuz nie zawsze sie da. Dobranoc :)

Gość studentka chemii
Dobranoc:)

Gość studetka chemii
powodzenie na sprawdzianie i napiusz potem jak ci poszlo:)

Gość studetka chemii
powodzenie na sprawdzianie i napiusz potem jak ci poszlo:)

Gość 987123
nie dziekuje :) Napisze, jak bedzie po i pozniej po ocenie ;p

Gość 987123
z tamtego nie mialam jeszcze oceny, ale dosyc trudne bylo i duzo zadan, ale tamte mi sie troche przydaly, bo 2 byly podobnego typu :)

Gość 987123
a teraz mam prosbe, moze by mi ktos jeszcze ztym pomogl ?? Oceń prawdziwość poniższych informacji: 1. Jeżeli dwa ciała przyciągające się wzajemnie siłami dowolnej natury oddalają się od siebie, to energia potencjalna akiego ciała maleje. 2. Jeżeli dwa jednoimienneie naładowane ciała zbliżają się do siebie, to energia [pptencjalna takiego układu rośnie. 3.II prędkość kosmiczna to najmniejsza energia jaką należy nadać ciału wyrzuconemu z powierzchni Ziemi by krążyło wokół Ziemi jako jej satelita 4. Wartość II prędkości kosm. jest związana z wartością prędkości wzorem V=2V 5. En. wiązania to najmniejsza energia jakawyzwala się gdy układ złożony rozdzielamy niezależne od siebie składniki. 6. Dwa satelity o tych samuych masach krazą wokół Ziemi po orbitach o różnych promieniach. Energia wiązania układu Ziemi satelita jest większa od satelity krążącego po orbicie o mniejszym promieniu. 7. Deficyt mast można przeliczyć na energie wiązania krzystając ze wzoru deltam= Ew* c kwadrat Zad2. Oblicz całkowitą energię satelity Ziemi o masie m krążącego po orbicie o promieniu r. Przyjmij, że dane są masa Ziemi i stała G bardzo bede wdzieczna za pomoc :)

Gość buuuuuuuuuuu
????????????????????

Gość buuuuuuuuuuu
może ktoś???????????

Gość buuuuuuuuuuu
????????/ :(

Gość buuuuuuuuuuu
help, pomoze ktoś??

Gość buuuuuuuuuuu
umie ktos to?? moge liczyc na pomoc ?

Gość ssssxxxx
Oceń prawdziwość poniższych informacji: 1. Jeżeli dwa ciała przyciągające się wzajemnie siłami dowolnej natury oddalają się od siebie, to energia potencjalna akiego ciała maleje. tak, np: Ep=GMm/r,G-stala grawitacji, m,M-masy cial oddzialujących, r - odleglosc miedzy nimi. 2. Jeżeli dwa jednoimienneie naładowane ciała zbliżają się do siebie, to energia [ptencjalna takiego układu rośnie. Ep=kQq/r>0, gry r maleje, Ep rosnie, zatem prawda 3.II prędkość kosmiczna to najmniejsza energia jaką należy nadać ciału wyrzuconemu z powierzchni Ziemi by krążyło wokół Ziemi jako jej satelita nie, to jest pierwsza predkosc kosmiczna, Druga sluzy do wyrzucenia ciala z orbity ziemi. 4. Wartość II prędkości kosm. jest związana z wartością prędkości wzorem V=2V tu nie wiem o co chodzi, jakiej predkosci?

Gość buuuuuuuuuuu
umie ktoś bardzo proszę o pomoc :(

Gość buuuuuuuuuuu
??????????

Gość buuuuuuuuuuu
nie ma tu żadnego na forum fizyka ??:(:(