Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zyta244

Co na wybielenie zębów?

Polecane posty

Znacie jakąś naparwde skuteczną pastę? Czy może lepiej opłaca się zainwestowac w te paski żelowe czy cokolwiek dostępnego na runku? Kupiłam kiedyś blend-a-med 3d white i ten whitetnind owocowe, uzywalam tez pearl drops ale niewiele sie zdalo...a nie chce miec zoltawych zebow bo wstyd sie usmiechac :/ poradzcie co by tu uzyc zeby pomoglo, nie stac mnie na wybielanie u dentysty za 700zl:/

Gość klaudis
jest taka pasta wybielająca chyba za 7zł denitiv czy jakos tak spoko jest uzywałam jej

dentivit chyba a tak w ogóle to od ziołowych past podobno żółkną zęby

Gość ja kiedys kupilam
na allegro taki zel za 15 zl. smarowalo sie tym zeby 2 razy dziennie po umyciu zwykla pasta. nie wybielil ich jakos extra na biało, ale zwykla pasta wybielajaca, np. denivit tak mi sie nie wybieliły. chociaz nie nazwałabym tego wybieleniem, a raczej takie odświeżenie. teraz chciałam znowu kupic go sobie ale juz nie ma na allegro. pozatym tylko 1 sprzedawca to mial, a drugi raz u niego bym nie kupila bo plomby z opakowania byly pozdierane jakby ktos go odpakowywal wielokrotnie, a mialy byc nieruszone! aprzedawca twierdzil, ze to w transporcie musialo sie stac! phi!

Gość ja kiedys kupilam
zel nazywa sie easy white

Gość klaudis
tyzik ale to nie jest ziołowa pasta

Wiem, ale tak ogólnie mówie, bo mi się z tematem skojarzyło:) a może komuś się taka informacja przyda:) o ile jest prawdziwa, ale powiedział mi to znajomy dentysta, więc pewnie coś jest na rzeczy:)

Gość klaudis
aha ok=p

Gość powiem tak
używam już jakiś czas pasty pearl drops i w tym samym czasie email diament jak narazie nie widze rezultatów, no może sa tam jakies ale bardzo bardzo malutkie ;(

Gość klaudis
ja jeszcze gdzies co 3dzien przemywam zeby sodą pomaga

a ja czasem sobie myśle, że wolałabym mieć mniej białe zęby, ale za to mocniejsze;/ Co z tego, że mam białe jak słabe jak nie wiem co:( Ostatnio złamał mi się jeden na bananie;/;/

Gość jak masz naturalnie żółte
zęby tzn. taki kolor kości to ci żadne pasty, paski itp. nie pomogą. Może jedynie profesjonalne wybielanie u stomatologa.

hehheheh:) niezłe z tym bananem:)

Gość powiem tak
a skad mam wiedzieć że mam naturalnie żółte żeby, chyba każdy ma białe, przynajmniej tak mi sie wydawało....ale z mojej strony to straszne zaniedbanie w dzieciństwie a teraz problemy

Gość klaudis
pomalowac zęby korektorem i problem z głowy hahahaha =P

Każdy ma trochę inny naturalny kolor, ale żadne nie są tak do końca białe. A te \"żółte\" są naprawdę najczęsciej zdrowsze i mocniejsze. Mój był ma żółte zęby i pierwszą plombę miał zakładana jak miał 22 lata!!!! A ja od dziecka cała w plombach;/ Mimo, że dbam o zęby. Wg mnie nie należy za bardzo ingerować i wybielać zęby, bo wg mnie bardzo to je osłabia(chociaż może nie jestem na bieżąco z nowoczeną tachnologią)

trudno to stwierdzić niestety:( Ale nie każdy ma naturalnie białe zęby, niektórzy mają takie kremowe (to świadczy o wysokim zmineralizowaniu albo coś w tym stylu, nie pamiętam dobrze) i niewiele da się zrobić. To się może okazać jak zużyjesz pół apteki wybielając je a nie będzie zadnego efektu.

ja poczytalam topik o wybielaniu i zdecydowalm sie na paste: biala perla(50 zl w aptece), dzis zrobilam piersza kuracje(30 minut) efekt ma byc po 20 godzinach uzywania:)

Gość powiem tak
ja czytałam bardzo dużo na temat pasty email diamant że naprawde pomaga. jak dla mnie to może oczyściła z osadu..coś tam widać ja sie przyjrze. moze za krótko ja stosuje..nie wiem narazie jeszcze walcze i nie poddaje sie! mam nadzieje ze nie mam naturalnie żóltej kości:(

nowoczesne metody wybielania u dentysty sa o d...potluc! moja kolezanka miala zab wybielany 3 razy w odstepach chyba 2-3 tygodni(martwy zab) wydala jakies ponad 300 zl i efekt jest mizerny! jest mniej siny a wiecej zoltawy.....bialy nigdy nie bedzie! jak ktos ma biale zeby i chce miec jeszcze bielsze to efekt bedzie ale z zoltych czy sinych niewiele bedzie wuidac roznicy,szkoda kasy!

Gość powiem tak
dzieki rrenka037 bo myslałam tez wybielic zabki u dentysty ale skor efekty mizerne to chyba szkoda kaski, ja mam żółte zeby