Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lila95

Tampony czy podpaski?

Polecane posty

Gość Marta1983
Dokładnie ja zawsze jak gdzieś jadę to zabieram chusteczki do higieny intymnej..

Gość Mitchana
Hej! ja mam pytanie. Czy jest jakis " limit" wiekowy od ktorego mozna uzywac tampony? Albo np. czas miesiaczkowania? z gory dziex

Gość ola444
w zależności ile masz lat lepie do 20 lat stosować podpaski dla bezpieczności a tampony po co ? chyba dla bakterii które są we krwi

Gość AAbstAA
Dodam, że jeśli partner się zgodzi na sekst podczas upływów to mozna wyjąć tampon czy wyrzucić podpaskę i oddać się seksualnym doznaniom.

Gość tylko i wylacznie tampony
:D bez nich zyc nie moge ;) czuje sie dobrze , non stop nosze nie mialam zadnej infekcji itd z podpaska sie czuje jak w pampersie :O no nie lubie :(

Ja niestety mam dosyć obfite miesiaczki i zauważyłam że jak wsadze tampot to cieknie ze mnie jeszcze bardziej. Używam tych w rozmiarze "super" i nie raz po godzinie przeciekłam :( Z podpaską sie to nie zdarza bo czuję kiedy muszę iść do łazienki wymienić ją na nową a z tamponem poczuje dopiero wtedy jak przecieknie :/

Gość bojabojaboja
To zależy od wielu rzeczy. Ja zaczęłam używać tamponów dopiero w 2 lata po tym jak straciłam dziewictwo. Wcześniej używałam koszmarnych podpasek, które wiecznie mi przeciekały. W pierwsze dni okresu zawsze nosiłam długie bluzy i swetry, bo inaczej nigdy nie mogłam się czuć komfortowo. No i nawet te większe podpaski na noc przeciekały i potem piżama brudna, pościel, masakra:/ Tamponów też się bałam. Na początku się zraziłam, myślałam, że "nie działają", ale okazało się, że źle je wkładałam - za płytko. Po jakimś czasie zrobiłam drugie podejście. Na początku było ciężko, bo nie wiedziałam co jaki czas zmieniać, jak sprawdzać, czy jest już nasiąknięty, czy nie, jakich rozmiarów używać itd. Ale krwawienia ma się chyba raczej jednakowe - ja zawsze miałam obfite 3 dni potem już lżejsze 3 albo 4 i nauczyłam się stopniowo kiedy wymieniać tampony, na jakie itd. Używam tamponów już 5 lat i nie mam z ich powodu infekcji. Ale wiem dobrze, że to zależy od kobiety, niektóre dziewczyny z tego powodu muszą z nich zrezygnować. W każdym razie cieszę się, że przestawiłam się na tampony. Z nimi na prawdę jest dużo łatwiej i wygodniej niż z podpaskami. Tylko dodam jeszcze, że będąc świadoma zagrożenia jakie niesie ze sobą używanie tamponów bardzo dbam o higienę przy ich wymiane - dokładne mycie rąk, jak jest możliwość to podmywanie się lub jak nie ma to chusteczki do higieny intymnej, a jak wyjeżdżam gdzieś i mam okres to najlepiej tampony z aplikatorem. Także droga autorko, musisz po prostu sama sprawdzić co jest dla Ciebie najlepsze. Przetestować i to i to i sama wtedy ocenisz. Bo to co jest dobre dla jednych kobiet, dla innych może nie służyć i odwrotnie.

Gość bojabojaboja
hmm teraz widzę, że ktoś wygrzebał bardzo stary post. W takim razie mam nadzieję, że moje rady posłużą innym czytelnikom:)

Gość mariusz84000
oczywiscie tampony i podpaski wynalazl facet a głupie baby i kurwy korzystaja .... ojojojoj dla watpliwych google słuzy .. glupie dziwki